KÜLTÜR - SANAT

Akşehirli Din Âlimleri Yazar Mehmet Koç Tarafından Kaleme Alındı

Araştırmacı Yazar ve Öğretmen Mehmet Koç’un kaleme aldığı ve Akşehir Belediyesi Kültür Yayınları tarafından basıma hazırlanan “Akşehir Din Âlimlerinden Bir Demet” isimli kitabını Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya’ya takdim etti.

Akşehirli Din Âlimleri Yazar Mehmet Koç Tarafından Kaleme Alındı

Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya’ya kitabın içeriğiyle ilgili bilgiler veren Araştırmacı Yazar Mehmet Koç, rahmetli Akşehir Müftüsü Tevfik Ulema’nın tarihi notlarından oluşturduğu “Akşehir Din Âlimlerinden Bir Demet” adlı eseri tarihe not düşmek ve gelecek nesillere aktarmayı amaçladığını belirtti.

Resim önizlemesi

Gerçekleştirilen ziyaret ile ilgili memnuniyetini belirten Başkan Akkaya; “Araştırmacı yazarımız ve öğretmenimiz Mehmet Koç Beyefendiye, bizlere böylesine güzel bir araştırmayı kazandırdığı için teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. Tevfik Ulema 1957 ile 1970 yılları arasında bu topraklarda yaşamış ve Akşehir Müftülüğü yapmış olan bir din âlimidir. Din ve ahlak üzerine rehberlik niteliğinde önemli araştırmalar yapmıştır. Mehmet Koç tarafından kaleme almış olduğu kitapta Müftü Tevfik Ulema’nın hazırladığı Akşehir’de yaşayan din büyüklerinden, evliyalara ve müftülere kadar yer alan din âlimlerinin yaşamlarından, menkıbelere dayanan birçok belge ve vesikayı, uzun bir araştırma sonucu yeniden düzenleyerek bir kitap haline getirdi. Bu kitabın yayın hayatına kazandırılma noktasında yazarımız Mehmet Koç, Editör Saadettin Koç, desteklerini esirgemeyen Ali Baki Çağlayan’a, Dursun Solmaz’a, Bayram Çini’ye ve Ahmet Er’e en içten teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Resim önizlemesi

 

AdminAdmin