ASAYİŞ

Emniyet Uyardı, Düğün Evi Yas Evi Olmasın

Konya Emniyet Müdürlüğü, vatandaşın huzur ve güvenliği için 7 gün 24 saat görevini sürdürüyor. Konya polisi düğünlerde ve asker eğlencelerinde silahla havaya ateş açan magandalara karşı gelen ihbarları anında değerlendirerek gittiği adreslerde çok sayıda silah ele geçirdi.

Emniyet Uyardı, Düğün Evi Yas Evi Olmasın

Emniyet güçleri, asker eğlenceleri ve yaz aylarının gelmesiyle artan düğünlerde maganda kurşunuyla can kaybı ve yaralanmaları engellemek adına kentin birçok noktasında denetimlerini sürdürürken gelen ihbarları anında değerlendiriyor.

 

MUTLULUĞA KURŞUN SIKMA, GELECEĞİ KARARTMA!

 

Edinilen bilgiye göre Meram İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Karatay İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri Fetih Mahallesi, Fevzi Çakmak Mahallesi, Çatalhüyük Mahallesi ve Meram İlçesindeki adreslerde düzenlenen asker eğlenceleri ve düğünlerden gelen silah atma ihbarları üzerine kısa sürede adreslere intikal etti.

 

Polis ekipleri 7 ayrı adreste yaptığı aramalarda 8 adet Kuru Sıkı Tabanca, 1 Adet Ruhsatsız Tabanca ve 1 adet Tam Otomatik Uzun Namlulu Av Tüfeği ele geçirdi. Ele geçirilen silahlar ile ilgili toplam 10 şahıs hakkında yasal işlem başlatıldı. Ayrıca Çatalhüyük Mahallesinde düğünde havai fişek atıldığının görülmesi üzerine ekiplerce ilgili şahıs hakkında 2872 sayılı Çevre Kanununa muhalefet suçundan idari işlem başlatıldı.

 

Emniyet Uyardı, Düğün Evi Yas Evi Olmasın!

 

Özellikle yaz aylarında artan düğün merasimlerine ve asker eğlencelerine dikkat çeken Konya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, “Sizin Eğlenceniz Başka İnsanların Acısı Olmasın. "Düğün Evi Yas Evi Olmasın” diyerek uyarılarda bulundu.

AdminAdmin