GÜNCEL

Dünyanın farklı ülkeleri, Türkiye’deki afet bölgesine destek göndermeye devam ediyor

Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerden etkilenen afetzedeler için dünyanın farklı ülkelerinde organize edilen yardım ve destek mesajları aralıksız olarak gelmeye devam ediyor.

Dünyanın farklı ülkeleri, Türkiye’deki afet bölgesine destek göndermeye devam ediyor

Depremin ilk gününden itibaren afet bölgesine yardım ve desteklerini sürdüren ABD, Kuzey Makedonya, Pakistan ve Avusturya, ülke çapında düzenledikleri yardım kampanyalarıyla depremzedelere ayni ve nakdî destek sağlamaya devam ediyor.

Depremin ilk anından itibaren ayni ve nakdî yardımlarını sürdüren dünya ülkeleri, deprem bölgesinin yeniden ihya ve inşasına yönelik destek taahhütlerinde bulundu. Bu kapsamda Azerbaycan, Türkiye'deki deprem bölgelerinde 100 milyon dolarlık konut inşa edeceğini bildirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferansla katıldığı, 20 Mart 2023 tarihinde Belçika’nın başkenti Brüksel’de toplanan Uluslararası Bağışçılar Konferansı'nda, afet bölgesinin yeniden inşa edilmesi için yaklaşık 6 milyar avroluk yardım taahhüdü yapıldı.

"Bu stratejik bölgenin istikrarı, tüm çevre ülkeler için önemlidir. Dünya toplumu, bu konuda mümkün olan desteği temin etmek ve Türkiye Cumhuriyeti'ne etkili yardım sağlamakla yükümlüdür." açıklamalarında bulunan Avrupa Müslüman Forumu, tüm dünyaya "Türkiye'ye destek" çağrısında bulundu. Bunun yanı sıra El Clasico olarak adlandırılan Barcelona-Real Madrid maçında, Türkiye’de yaşanan afet için yapılan dayanışma kapsamında 500 milyondan fazla futbolsevere earthquake.trendyol.com uygulaması ile afet bölgesine destek çağrısı yapıldı.

AdminAdmin