ASAYİŞ

Düğün Magandalarına Yönelik Sıkı Denetim Sürüyor

Konya Emniyet Müdürlüğü özellikle yaz aylarında fazlasıyla gerçekleştirilen düğün merasimlerinde silah atılmaması ve maganda kurşunuyla oluşabilecek bir can kaybının önüne geçmek için denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Tüm denetim ve uyarılara rağmen düğünlerde silah atmak isteyen magandalar ortaya çıkıyor.

Düğün Magandalarına Yönelik Sıkı Denetim Sürüyor

Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri düğün ve asker uğurlama gibi merasimlerde magandaları kıskacına aldı. Karatay ve Meram İlçe Emniyet Müdürlüklerine bağlı ekipler son 5 günde yaptığı denetimlerle adeta birçok faciayı önledi. Karatay İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği’ne bağlı ekipler saha çalışmalarına devam ederken Karaaslan Dede Mahallesi’nde bir düğüne gitti.

MAGANDANIN ÜZERİNDEN CEPHANELİK ÇIKTI

Maganda olduğu tespit edilen F.G. isimli şahsın üzerinden 1 adet pompalı tüfek, 1 adet kurusıkı tabanca, 600 adet kurusıkı tabanca fişeği ile 100 adet pompalı tüfek fişeği ele geçirildi. Ekiplerin yaptığı diğer çalışmalarda 3 adet kurusıkı tabanca ele geçirildi.

MERAM İLÇESİNDE DE DENETİMLER SIKLAŞTIRILDI

Meram İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri düğün magandalarına yönelik denetimleri iyice sıklaştırdı. Yapılan çalışmalarda 12 adet tabanca, 8 adet tüfek ele geçirildi.

Ele geçirilen silahlara el konulurken düğün magandaları hakkında 6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun’un gerekli maddelerince adli ve idari işlem başlatıldı.

YETKİLİLERDEN UYARI ‘’DÜĞÜN EVİ YAS EVİ OLMASIN’’!

Emniyet güçlerinin tüm uyarı ve denetimlerine rağmen düğün merasimlerinde silah atma olayları devam ediyor. Emniyet yetkilileri ise vatandaşların mutluluğunu gölgede bırakmamakta kararlı. Yetkililer vatandaşların can güvenliğini hiçe sayarak silahla atış yapan magandalara yönelik denetimlerin devam edeceğini ve gerekli yaptırımların uygulanacağını ifade etti.

AdminAdmin