GÜNCEL

Devebacak,’’Konya'nın Nabzı Mecliste Atacak’’

Geçtiğimiz hafta yapılan, Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kazanımlarıyla sonuçlanan iki turlu seçim sonrası bir açıklama yapan Konyalılar Federasyonu Başkanı Yusuf Devebacak, bazı önemli tespitlerde bulundu.

Devebacak,’’Konya'nın Nabzı Mecliste Atacak’’

Seçimin olaysız ve feraset içinde geçtiğini söyleyen başkan Yusuf Devebacak, seçimi ülkenin kazandığını, ancak bakan atamalarında Konya ve Konyalıların öne çıktığını hatırlatarak özetle şunları söyledi:

KONYALILAR SELÇUKLU'NUN İZİNİ, OSMANLI'NIN SÖZÜNÜ MECLİSE TAŞIDILAR

"Türkiye’nin değerlerini ve insan kaynaklarını çok iyi bilen sayın Cumhurbaşkanımızca atamaları tamamlanan yeni Kabine'de, dört bakanın Konyalı olması bir hayli dikkat çekti. Bilindiği üzere, bir önceki kabinedeki ağırlık Karadenizlilerin elindeydi. Orgeneral Güler’den boşalan Milli Savunma Bakanlığı’na da muhtemelen, teamüllere göre bir başka Konyalı hemşehrimiz Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever’in atanması bekliyoruz. Kaldı ki mevcut düzende bile, devletimizin birçok kurum ve kuruluşlarında yüksek kadro ve rütbelerde asker, bürokrat, teknokrat ve eğitimci gibi üst düzey yöneticilerimiz de var. Tabi bütün bunlar bizi çok mutlu etmiştir. Özellikle bu seçimlerde Konyalılar Selçuklunun izini, Osmanlı'nın sözünü meclise taşımışlardır. Artık tabiri caizse, Konyanın nabzı mecliste atacak; 2023 yılı "KonyaYüzyılı" olarak hatıralarımızda kalacaktır.

Bundan böyle bazı hizip ve ön yargılı grupların, Anadolu insanının ve özellikle Konyalılar hakkında seçim tercihleri, yaşam tarzları ve inanışları gibi bazı konularda çeşitli mecralarda yaptıkları ve yakıştırdıkları kötü sözleri artık sorgulamaları gerekmektedir. İnsanları kötülemek kâmil mü'min olmaya mani olup, kendisini herkesten üstün görmek toplum ve İslâm ahlâkı ile bağdaşmaz. Bu vesile ile Sayın Cumhurbaşkanımıza, yeni seçilen bakan ve vekillerimizin, yurdumuzun her köşesinde görev yapan tüm yöneticilerimizin yeni görevlerini tebrik eder, Allah'tan muvafakiyetler dilerim.' Dedi.

Konfederasyon için gün sayan Konyalılar Federasyonu Başkanı Yusuf Devebacak yer seçimi, siyasi erkan ve sivil toplum örgütleriyle görüşmeler yapmak üzere, uzun soluklu Ankara seyahatlerine hazırlanıyor.

 

AdminAdmin