SİYASET

Davutoğlu : 15 Temmuz’un Gerçek Failleri Nerede Ve Sizin Onlarla Ne İlişkiniz Var?

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu 15 Temmuz hain darbe girişiminin 7’inci yıldönümünde Ak Parti’nin kalesi Konya’da eski yol arkadaşlarına sert sözlerle yüklendi. Davutoğlu, “15 Temmuzda sıradan bir ailenin çocuklarını toparlayıp, tutukladınız. Peki, 15 Temmuz’un gerçek failleri nerede ve sizin onlarla ne ilişkiniz var, açıklayın!” ifadelerini kullandı

Davutoğlu : 15 Temmuz’un Gerçek Failleri Nerede Ve Sizin Onlarla Ne İlişkiniz Var?

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 7. yıldönümünde memleketi Konya’ya geldi. Davutoğlu, partisinin il teşkilatıyla görüştükten sonra Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Saadet Partisi İl Başkanlığı’nda bulunan konferans salonunda Gelecek Partisi ve Saadet Partililere seslenen Davutoğlu, 15 Temmuz’a ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“YİĞİT İNSANLARIN ÖNEMLİ BİR KISMI GELECEK VE SAADET PARTİSİ’NDE”

15 Temmuz’a karşı duranların Gelecek Partisi ve Saadet Partisi saflarında olduğunu ifade eden Davutoğlu, şöyle konuştu:

Resim önizlemesi

 

15 Temmuz gecesi hepimizin hafızasındadır. Bir hain çete harekete geçti. Yiğit insanlar meydanlara indiler, sokak sokak vatanı savundular. Bugün bu yiğit insanların önemli bir kısmı Gelecek ve Saadet Partisi mensupları… İktidarda ise 15 Temmuz’a karşı mücadele ettiğini ilan eden bir kadro var. 15 Temmuz’un yaşandığı gece Konya İl Emniyet Müdürü olan Mevlüt Demir burada. Mevlüt Bey o gecenin kahramanlarındadır çünkü, darbecilerin tutuklanması ilk Konya’da gerçekleşti. Bugün Gelecek Partisi kadrolarında bulunan arkadaşlarımın hepsi Konya meydanlarındaydı. Hiçbirisi evlerine sığınmadı ve çekinmedi…

O gece başbakan olarak Mevlüt Beye haber gönderdim ve Konya’yı bu hainlere teslim etmeyin dedim. Mevlüt Bey, o dönemde Süleyman Soylu’ya rağmen Konya’yı ayakta tuttu”

“KİMSE 15 TEMMUZ İSTİSMARI YAPMASIN”

“15 Temmuz’un ardından iktidar bu konunun hakkını verebildi mi?” diye soran Ahmet Davutoğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“İktidara buradan üç konuda çağrıda bulunuyorum. Birincisi; 15 Temmuzda sıradan bir ailenin çocuklarını toparlayıp, tutukladınız. Peki, 15 Temmuz’un gerçek failleri nerede ve sizin onlarla ne ilişkiniz var, açıklayın!  Sizin İçişleri Bakanınız Süleyman Soylu daha iki yıl önce 15 Temmuz’un faili olarak Birleşik Arap Emirlikleri’ni ilan etti ve ‘onlar 15 Temmuz’un faili’ dedi. Sayın Erdoğan’da bu saldırının faili olarak Amerika’yı ilan etti. Seçimlerden sonra Cumhurbaşkanı yardımcısı ve Maliye Bakanının ilk durağı Birleşik Arap Emirlikleri oldu. Tayyip Erdoğan’ında NATO zirvesinde il görüştüğü kişi Biden oldu. Allah aşkına kimin eli kimin cebinde? Eğer 15 Temmuz’un faili gerçekten BAE ise, 251 şehidimizin kanı elinizde ve yakanızdadır. Eğer burada BAE’nin rolü yoksa da çıkın açıklayın. Hem darbenin faili BAE diyeceksiniz hem de boşalttığınız hazineye para bulmak için 3-5 lira için diz çökeceksiniz. Selçuklu’nun başkentinden sesleniyorum; Bu Selçuklu’nun da Osmanlı’nın da, Cumhuriyetin de geleneğine  aykırı teslimiyetçilik ve boyun eğmedir. Buna karşı biz sonuna kadar mücadele ederiz. Kimse 15 Temmuz istismarı yapmasın. 15 Temmuz için toplanan yardımları ne yaptınız? 15 Temmuz’dan sonra TBMM’de araştırma komisyonu kuruldu. Sorulara cevap veremediler. Ben, görevde değildim ama bana sorulan sorulara 75 sayfa cevap verdim. Daha sonra bu komisyon tarafından hazırlanan rapor sümen altı edildi. Bu komisyon raporu derhal açıklansın”

 

“YEREL SEÇİME KADAR PARA BASACAKLAR”

Ülke ekonomisine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu, şöyle konuştu:

“Seçimden bu yana gelen zamlara bakın. Seçimden önce riyakarlık yapıldı. Sözler verildi. Seçim sonrası neden zam yaptılar? Çünkü son 4 yıl içinde sadece faizcileri ve tefecileri zengin ettiler. Boşalmış hazineyi doldurmak için milletin cebine göz diktiler. 128 milyar doları heba ettiler. Bütçe açığı patladı. Açığı kapatmak için halka vergi ve zulüm dönemi başlattılar. Bu zamlar, son değil. Yeni zam dalgaları gelecek. Bütün hazine, 3-5 haramzadenin elinde toplandı. Seçimden bu yana inanılmaz açık oluştu. Neden Mehmet Şimşek tekrar geri getirildi? Yerel seçime kadar para basacaklar. Halk, perişan. Çiftçi perişan. Kendi çiftçisini düşünmeyip, Türkiye’yi dışa bağımlı hale getirenler bunun hesabını verecekler. Bu millet bekler, sonunda da tokatı atar. Biz, Saadet ve Gelecek Partisi olarak tüm problemlerin takipçisiyiz. Biz, tüm riyakarlığın farkındayız. Milletin hukuku için TBMM’de bunlara gerekirse dünyayı dar edeceğiz”

 

“SORUMLULUĞUMUZ AĞIR”

Programda Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici de söz aldı. Ekici, anlamlı ve önemli bir günde bir arada olunduğunu kaydetti. Geçtiğimiz hafta İki güçlü partinin birlikte hareket etme kararı aldığını kaydeden Ekici, “20 vekille grup kurma kararı aldık. Bu karar, ülkemize ve Konya’mıza hayırlı olsun. Konya, Milli Görüş hareketi ve Gelecek Partisi için önemli bir şehir. Konya’daki birliktelik, güzel bir uyumla taçlanacak. Birlikte hayır var. Saadet ve Gelecek Partisi’nin grubunun vekiliyim. Sorumluluğumuz ağır. Konya’nın her türlü sorununu mecliste güçlü bir şekilde dile getireceğiz. Allah, hepimize güç versin. Gümbür gümbür bir muhalefet olacağız. Hayra motor, şerre fren olacağız” dedi.

 

“BÜYÜK DEVLET OLMAK EY DEMEKLE DEĞİL, GEREĞİNİ YERİNE GETİRMEKLE OLUR”

Resim önizlemesi

Programda konuşan Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Ahmet Arlan’da şu ifadeleri kullandı: “ Sözlerime başlamadan önce terör devleti İsrail’in Cenin ’de masum Filistinli kardeşlerimize yapmış olduğu zulmü ve Çin devletinin Doğu Türkistanlı kardeşlerimize yapmış olduğu zulmü lanetliyorum. Uygurlarda, Filistinliler de Türk devletinin öz kardeşleridir. Sahipsiz bırakılamazlar. Büyük devlet olmak ey demekle değil, gereğini yerine getirmekle olur. Filistin ve Doğu Türkistan başta olmak üzere, tüm İslam coğrafyasında zulme uğrayarak hayatını kaybeden kardeşlerimize Allahtan rahmet, ailelerine baş sağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyorum. Meclisteki birlikteliğimizin iller bazında da yapılmasına güzel bir örnek teşkil eden bu toplantımız hayırlara vesile olsun. Ülkemiz tarihinde hiç olmadığı kadar kutuplaştırılmış, bireyden topluma ayrıştırılmıştır. Mevcut iktidarın kasıtlı olarak yürüttüğü düşmanlık politikaları, seçimlerin de, ülke yönetiminin de önüne geçen ciddi bir sorun olarak önümüzde durmaktadır. Böyle bir ortamda meclisteki bu birlikteliğimizi çok önemsiyor ve milletimiz adına önemli bir dayanışma örneği teşkil edeceğine inanıyorum. Saadet ve Gelecek Partisinin hedeflerinin ve ortak paydalarının varlığı bu birlikteliği daha önemli hale getirmiştir Ben değil, milletimiz diyen bir anlayışla çıkılan bu yolun ülkemiz için yeni bir umut olmasını temenni ediyorum. Devletin ve milletin ali menfaatlerini her daim üstün tutan, kirli siyasetten, şahsi çıkar ve rant peşinde koşmaktan uzak duran her iki partinin gönüldaşları ve dava arkadaşlarını bir kez daha tebrik ediyor, önümüzdeki dönemde bu güç birliğinin her alanda önemli faydalar kazandıracağına inanıyorum” dedi.

“BU HATAYA TEKRAR DÜŞÜLMESİN”

Resim önizlemesi

 

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydan da yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Çok değerli 62 - 63 ve 64. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetleri Başbakanı ve Gelecek Partisi Genel Başkanı, Gelecek Partisi Genel Başkan yardımcıları, değerli milletvekilimiz, Gelecek Partisi il Başkanımız, Gelecek ve Saadet Partisi teşkilat mensuplarımız, hanım kardeşlerimiz…

Bugün 15 Temmuz demokrasi ve milli birlik günü. 15 Temmuz milli birlik gününde Saadet ve Gelecek Partileri olarak bir araya geldik. Kutlu olsun.

Ülkemizde maalesef birçok hadise sebepleri üzerinden değil de sonuçları üzerinden değerlendiriliyor. Haliyle pek çok hadisenin tekerrür ettiğine şahit oluyoruz. 15 Temmuz hain darbe girişimi de aynı şekilde sebepleri üzerinden değerlendirilmesi kanaatindeyim.

Bu mesele buraya nasıl geldi. Sebepleri nelerdi. Bunlar milletimize iyi anlatılmalı. Anlatılmalı ki bu hataya tekrar düşülmesin. Bu menfur hadiseler tekrar etmesin. Bu vesile ile tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize hayırlı uzun ömürler diliyorum.

Konuşmamda bir dizi teşekküre yer vermek istiyorum. Öncelikle millet ittifakı Genel Başkanlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Partiler açısından risk ama ülkemiz geleceği açısından çok önemli bir adımı atarak yeni bir kutuplaşma zeminine izin verilmedi. Farklı fikirlerdeki ülke insanımızın nasıl bir araya gelebileceği gösterildi. Bu sebeple tüm Genel Başkanlarımıza teşekkürlerimizi arz ediyorum.

2. Olarak seçim sonrası oluşan meclis aritmetiği açısından mecliste daha verimli çalışmalar yapmak adına parti ve kişisel menfaatlerimizi bir kenara bırakarak, Saadet ve Gelecek partilerimiz vekillerini bir araya getirerek Saadet-Gelecek birlikteliğini tesis eden değerli Genel Başkanlarımız

Sayın Temel Karamollaoğlu ve Sayın Ahmet Davutoğlu’na teşekkürlerimizi arz ediyorum. Grubumuz kuruldu ve hızlı bir şekilde çalışmalarına başladı. Ülkemize milletimize şehrimize hayırlı olsun.

3. Olarak ise grup kurulması sonrası ilk ziyaretini şehrimize yapan ve bu ziyaret kapsamında parti teşkilatımıza teşrif eden seçilmiş son Başbakan Gelecek Partisi Genel Başkanı değerli konuğumuz Sayın Genel Başkana ve heyetine teşriflerinden dolayı teşekkür ediyorum. Rabbim hayırlı etsin. Bizler de il ve ilçe teşkilatları olarak canla başla çalışıp bu birlikteliğin diğer parti mensuplarına ve tüm Türkiye sathına yayılması ve Ülkemizin, Milletimizin içinde bulunduğu durumdan çıkması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz”

AdminAdmin