GÜNCEL

CHP'den, Bayraklı Ve Bandolu Cumhuriyet Yürüyüşü

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Konya il başkanlığı tarafından Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen Bayraklı ve Bandolu Cumhuriyet Yürüyüşü, Kılıçarslan Kent meydanın başlayıp, Atatürk anıtındaki çelenk sunumuyla sona erdi. Yürüyüşe katılım yoğundu.

CHP'den, Bayraklı Ve Bandolu Cumhuriyet Yürüyüşü

Kılıçarslan Kent Meydanında başlayan Cumhuriyet Yürüyüşüne, CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, il yönetim kurulu üyeleri, Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, YDK Üyesi Gülsüm  Filorinalı, İlçe Başkanları, Kadın ve gençlik kollarıyla partililer katıldı. ADD Konya Şubesi ve Eğitim-İş Konya Şubesiyle, siyasi partiler katılarak destek verdi.

katılımın yoğun olduğu Cumhuriyet Yürüyüşü öncesi konuşan CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, "Cumhuriyet bizlere eşit yurttaşlığı kazandıran, kimseyi ayırt etmeyen, vatandaşlarımızın fikri özgürlüğünü, toplumsal dayanışma ülküsüyle bütünleştirmeyi başarmış bir yönetim şeklidir. 99 yaşını büyük bir coşkuyla kutladığımız Cumhuriyetimiz, Türk Milleti olarak bizlerin karakteri en uygun olan yönetimdir.  Ancak gelinen noktada iktidar eliyle vatandaşlarımız ayrıştırıldığı gibi, eşit yurttaşlık anlayışından giderek sapma yaşanıyor. Bizim buna itirazımız var. Her ne olursa olsun, tüm ayrıştırmalara rağmen,  Türk Ulusu olarak vatandaşlarımızdan gençlerimize kadar Cumhuriyetimizi koruyarak, sahipleneceğiz.  Gün geçtikçe güçlendirerek, demokrasiyle taçlandıracağız. 99'ncu yaşını kutladığımız Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve terörle mücadelede şehit olan kahramanlarımızı rahmetle anıyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Yürüyüşümüze katılarak verdiğiniz destekten dolayı da herkese teşekkür ediyorum" dedi.

konuşmanın ardından Kılıçarsan Kent Meydanında başlayan Bayraklı ve Bandolu Cumhuriyet Yürüyüşü Anıt Alanındaki çelenk sunumuyla sona erdi. Yürüyüş boyunca bandonun seslendirdiği marşlara yürüyüşe katılanların eşlik etmesi dikkat çekti. 

AdminAdmin