GÜNCEL

Eğitim-İş'den, Cumhuriyet Balosu

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Eğitim-İş Konya şubesinin düzenlediği Cumhuriyet Balosunu yoğun bir ilgi olup, yapılan konuşmalarda sonsuza kadar Cumhuriyet ve kazanımlarına sahip çıkılacağı mesajı verildi.

Eğitim-İş'den, Cumhuriyet Balosu

Anemon otelde düzenlenen Cumhuriyet Balosuna  Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, yönetim kurulu üyeleri , Genel Mali Sekreteri Hüseyin Selçuk, Ankara 3  Nolu Şube Başkanı Doğan Dağdelen, sendika üyesi öğretmenler, siyasi partiler ile STK temsilcileri ve davetliler katıldı. 

Cumhuriyet Balosunun açılışında konuşan Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit,  "Aydınlanmanın ve çağdaşlaşmanın simgesi olan Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonunda kazanılan büyük bir zaferin sonucudur. Bu mücadelenin önderi hiç şüphesiz büyük zaferlerin Başkomutanı ve Başöğretmenimiz önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan ve ilelebet yaşayacak olan Cumhuriyetimizin 99. Yıldönümü kutlu olsun.  Bundan 99 yıl önce kurulan Cumhuriyetimizle birlikte Türk Ulusu oluşturulmuş ve Türk Milleti kimliğine kavuşmuştur. Cumhuriyet demek, çağdaşlık, özgürlük, adalet ve aydınlık bir Türkiye demektir.  Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitim neferleri olarak, Milletimizle birlikte Cumhuriyetimiz ve kazanımlarına sonsuza kadar sahip çıkacağız.  Geleceğimizin sahipleri olan öğrencilerimizi de bu ülküde yetiştirmeye devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin Kurucusu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Cumhuriyet balomuza katılan herkese de teşekkür ediyorum. Son söz olarak Ne mutlu Türküm  diyorum” dedi.

Genel Mali Sekreteri Hüseyin Selçuk konuşmasında Cumhuriyetimiz ve kazanımlarını yönelik tahribatın büyük olduğunu belirterek, "20 yıllık AK Parti iktidarında eğitimden başlayan ve hemen hemen her alanda Cumhuriyetimiz ve kazanımlarına yönelik yaratılan tahribat büyüktür. Eğitim-İş ülkemizde  sendikacılığın öncüsü olmuştur. Sendikamızın iki ayağı vardır. Birincisi laikli ve cumhuriyettir. Parasız, eşit ve kamusal eğitimdir. Mustafa Kemal  Atatürk'ün ışıklı yollarında yürümektir. İkincisi de emektir. Mücadeledir. Bu iki ayağı birleştiren Eğitim-İş, bugün koşarak yetkili sendika olma yolundadır. İktidarın Öğretmenlik Meslek Kanunun yanlış olduğunu savunan sendikamız, bu karardan geri dönülmesin de mücadelesini sürdürüyor. Türk Milletiyle birlikte Cumhuriyetimizin ve kazanımlarına sahip çıkarak, milletimize ve öğrencilerimize anlatmaya ve öğretmeye devam edeceğiz. Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından TSM Sanatçısı Tolga Yaşar ve ekibinin gerçekleştirdiği konserde, söylenen şarkılara  Cumhuriyet balosunu katılanlar ederek, bayramı coşkuyla kutladılar.   

AdminAdmin