SİYASET

CHP Ve Deva'dan Hayvanlara Yapılan İşkenceye Tepki

Meram İlçe Sefaköy'deki Büyükşehir Belediyesi Hayvan barınağında Köpeklere yapılan işkenceden dolayı olay yerine gelen CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, Deva Partisi Konya İl Başkanı Seyit Karaca, yaptıkları incelemelerden sonra, düzenledikleri basın açıklamasıyla köpeklere yapılan işkenceyi kınayarak, işkence yapan şahıslara gereken cezanın verilmesini dile getirdiler.

CHP Ve Deva'dan Hayvanlara Yapılan İşkenceye Tepki

Türkiye'nin değişik illerinden gelen hayvan sevenlerinde olduğu alanda konuşan CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, "Türkiye'nin değişik illerinden ağzı dili olmayan hayvanlara yapılan işkenceye sesiz kalmayıp buruya gelenlere teşekkür ediyoruz. Hayvanlara yapılan işkencede Büyükşehir Belediyesinin şeffaf bir süreç götürmediğini görüyoruz. Bizim derdimiz bağcıyı dökmek değil, hayvanlara işkence yapanların hak ettikleri cezayı almalarıdır. Belediyeyi buradan uyarıyoruz. Müdürü, iki çalışanı görev almakla sorun çözülmez. Böylesine bir olayın bir daha yaşanmamasını sağlamalıdır. Bizler hayvanlara karşı yapılan her türlü şiddete karşıyız. İnsanların hakları olduğu gibi, hayvanlarında hakları vardır. Onların hakkını korumak belediyenin ve insanların bir görevidir. Anadolu'da Kadına ve hayvana el kaldırılmaz. Sayın Cumhurbaşkanın örnek gösterdiği şehrimizde ve hayvan barınağındaki hayvanlara yapılan işkence bir skandal olup, kabul edelimiz bir durumdur. Hayvanlara işkence yapanlar hesabını vermelidir. Olayın hukuki anlamda takipçisi olacağız" dedi.

Deva Partisi Konya İl Başkanı Seyit Karaca, "Şehrimizde böyle bir olayın meydana gelmesinden dolayı üzgünüz. Hayvanlara yapılan işkenceyle ilgili sosyal medyada paylaşılanlar bizleri üzdü. Konya'nın böyle bir olayla anılmasından son derece üzgünüz. Umarım hayvanlara işkence yapanlar bunun hesabına verirler. Hak ettiği cezayı alırlar. Bu olaydan Konya Büyükşehir belediyesi gereken dersi alarak, böylesine olayların olmasına izin vermez. Sürecide şeffaf bir şekilde yürütür. Hayvanlara işkence yapanları buradan kınıyoruz. Olayında takipçisi olacağız" deyi konuştu.    

 

 

 

 

 

AdminAdmin