SİYASET

Hasan Ekici: “Eğiste Viyadüğü İle Toros Dağlarına Taktığınız Gerdanlık İçin Teşekkür Ederiz”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlığı döneminde, 2014 yılında projeye alınan ve 2020 yılında bitirilmesi planlanan, fakat Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlıktan ayrılmasıyla 2 yıl gecikmeli olarak tamamlanan Eğiste Viyadüğü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ulaşıma açılıyor.

Hasan Ekici: “Eğiste Viyadüğü İle Toros Dağlarına Taktığınız Gerdanlık İçin Teşekkür Ederiz”

Beraberindeki heyet ile birlikte Eğiste Viyadüğünde incelemelerde bulunan Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici daha sonra İl Başkan yardımcıları, Hadim ve Taşkent İlçe Başkanlarıyla birlikte açıklamalarda bulundu.

 

TOROS DAĞLARINA TAKTIĞIN GERDANLIK İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ

Ekici “Eğiste viyadüğü, Konya – Alanya yolunu, yani İçanadolu’yu Akdeniz’e bağlayan önemli bir yolun en önemli yapılarından bir tanesidir. 2014 yılında Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlığı döneminde müjdesi verilmiş, normal şartlarda ilk tarihe göre 2019’da nihayetinde 2020 yılında tamamlanması planlanmıştı. Nihayetinde yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılışı yapılacak. Eğiste viyadüğü eser olarak Türkiye’deki en yüksek, Dünya’da ise en yüksek ikinci yapı olarak tarihe geçecek. İktidar yetkilileri Cumartesi günü yapılacak açılışa Genel Başkanımızı davet etmeseler de Hadimliler, Taşkentliler, Alanyalılar, Konyalılar ve tüm Türkiye biliyor ki bu eser Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun eseridir. Devlette devamlılık esastır mucibince viyadüğün gecikmeli de olsa tamamlanmasında emeği geçen tüm yetkililere de ayrıca teşekkür ediyoruz.” Dedi.

“Torosların yiğit evladı; sen olmasaydın eğişte viyadüğü de olmazdı, eserinle gurur duyuyoruz” diyen İl Başkanı Hasan Ekici “Artık aşılmaz yol, geçilmez dere kalmayacak. Anneler ölmeyecek ve yetimler öksüzler ağlamayacak. Toros dağlarına taktığın gerdanlık için teşekkür ederiz.” Dedi.

 

VİYADÜK TAMAM AMA KONYA ALANYA YOLU NE ZAMAN BİTİRİLECEK

Ekici ayrıca “Viyadük tamamlandı ama viyadüğün devamındaki 50 km’lik Konya-Alanya yolu ve tüneller ne zaman bitirilecek. Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlıktan ayrılmasından sonra yıllardır bitirilemeyen Konya yatırımlarından bir tanesi de Konya-Alanya yolu olmuştur.” Dedi.

 

“KAMİL ODUR Kİ KOYA BİR ESER, ESERİ OLMAYANIN YERİNDE YELLER ESER”

“Kamil odur ki koya bir eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser” diyerek Hz. Hadimi’nin sözünü hatırlatan Gelecek Partisi Hadim İlçe Başkanı Metin Kılıçarslan da yaptığı konuşmada; “İstedikleri kadar görmezden gelseler de Taşkent, Hadim ve Konya bölgesine yapılan eserlerin tamamı Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlığı döneminde projeye alınan eserlerdir. Elbette Devlette devamlılık esastır, bu vesile ile bu eserlere sebep olanlardan ve tamamlayanlardan da Allah razı olsun.” Dedi.

BU PROJE MİLLİ BİR PROJEDİR

“Aslında sadece bölgemize yapılmış gibi görünen bu eser normalde Milli bir projedir” diyen Gelecek Partisi Konya İl Başkan Yardımcısı Mehmet Özdemir; “Bu proje İç Anadolu’yu Akdeniz’e bağlayan bir projedir, Bu projenin devamındaki ihaleye alınmış olan 50 KM. yolda maalesef daha çivi bile çakılmış değil. Viyadük’ün devamındaki Akdeniz’e bağlanan yolların bitirilmesi de İnşallah bu projelerin temelini atan Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu’na nasip olacaktır.” Dedi.

AdminAdmin