SİYASET

CHP Konya’da Belediye Başkan Adaylarını Tanıttı

Konya’da bir otelde gerçekleştirilen Belediye başkan adayları tanıtım toplantısına, CHP PM Üyesi Ali Abbas Ertürk, Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, Konya Milletvekili Barış Bektaş, Konya İl Başkanı Bekir Yaman, İl yönetim kurulu üyeleri, Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, ilçe başkanları, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Sonkaya, Selçuklu Belediye Başkan Adayı Ahmet Ziya Güneş, Meram Belediye Başkan Adayı Bahar Altan Çaçık, Karatay Belediye Başkan Adayı Mustafa Üstündağ, kadın ve gençlik kollarıyla partililerle vatandaşlar katıldı

CHP Konya’da Belediye  Başkan  Adaylarını Tanıttı

Programın açılış konuşmasını yapan CHP Konya İl Başkanı Bekir Yaman, “Yerel yönetimler halka hizmeti esas alan ve toplumsal değerlerin ön palanda tutulduğu yönetim anlayışıdır. Konya Büyükşehir olmak üzere toplam 18 ilçe belediye başkan adayı çıkardık. İlçe başkanlarımızla uyumlu çalışmalar yapıyoruz. Bütün belediye başkan adaylarımız için Konyalı hemşerilerimizden destek bekliyoruz” dedi.

 

Belediye başkan adaylarımıza destek istiyoruz

CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, belediye başkan adaylarına destek isteyerek, “Yerel seçimlerin bize bir ayrı muhalefet alanı açtığını görüyoruz. Biliyorsunuz genel seçimler gerçekleşti. Birçok farklı neden konuşulabilir. İnsanlık tarihi kendini yönetenleri denetlemek çabasıyla geçmiş Filozoflar, hukukçular, binlerce yıldır bunun çabasını veriyorlar. Konumu ne olursa olsun kendini yönetenleri denetlemenin bir yolunu aramış. Bu vesileyle ilk olarak bundan 800 yıl önce İngilizler kralın harcamalarını denetleme yetkisini parlamentoya vermek istemişler ve bunu başarmışlar. Ama geldiğimiz nokta itibariyle 2017’den bu yana bütçeyi denetleyemeyen bir mecliste karşı karşıyayız. Yani bütçeyi denetleme hakkı 800 yıl önce anayasalara girmişken bizden alındı. Bakın bu anlayışa gedik açmanın formülü yerel seçimler. Yerel seçimlerde manzarayı tam manasıyla değiştiremesek de içinde bulunduğumuz ilçede, ilde, büyükşehirde manzarayı değiştirmek istiyoruz. Bir oy hakkımız var. Bu noktada belediye başkanı seçeceğiz. Seçemiyorsak da belediyede denetlemeyi sağlayacak oraya meclis üyeleri sokup bir grup oluşturmak, aktif bir denetleme faaliyeti yapma şansımız var. Bu noktada yerel seçimler bizim için ciddi bir fırsat sunuyor. Burada anayasayı değiştirmeyi, yetmediği için merkeziyet prensibinin işlediği ve yerel yönetimlerin bütçeden ciddi paylar aldığı ve kendi aktivite alanlarının oluşturulduğunu görüyoruz. CHP'li belediyelerin uygulamalarından da gördük. Konya'da bizim oylarımızı iyice artırmamızı da sağlayacak ve eski günlerimize eski şanlı günlerimize tekrar döneceğiz. Belediye başkan adaylarımızı destek bekliyoruz.”

Konya’da iddialıyız

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik Konya’da yerel seçimlerde iddialı olduklarını kaydederek, “ Bu seçimde belediye başkan adaylarımızla iddialıyız. Kentimiz, Türkiye’nin en büyük kentlerinden birisidir. Artık değişim zamanıdır. Metro olsun ve sosyal demokrat bir belediyecilik gelsin diyoruz. Konyalı hemşerilerimizden bu seçimlerde bize bir fırsat vererek, desteklerini bekliyoruz” diye konuştu.

Seçimler hizmet yarışıdır

CHP Parti Meclis Üyesi Ali Abbas Ertürk seçimlerin hizmet yarışı olduğunu belirterek, “Bugün Konyalılardan Konya Büyükşehir Belediyesi'ni bize verilmesini istiyoruz derken bunun için çok sayıda sebebimiz var. 2019 seçimlerine dönecek olursak, Türkiye’de birçok büyükşehirde belediyeyi yönetme yetkisini insanlar bize teslim etti. Eğer biz o yetkiyi doğru kullanamamış olsaydık, belediye başkanlarımız halktan aldığı yetkiyi layıkıyla yapamamış olsaydı, biz bugün Konya halkından Konya belediyesini isteme hakkını kendimizde görmezdik. Ama bizim başta. 11 büyükşehir belediye başkanımız olmak üzere il belediye başkanlarımız, Konya'da da mevcut ilçe ve başkanlarımız bu işi hakkıyla yaptı. Belediye başkanlığının nasıl yapılması gerektiğini, AK belediyeciliğe de öğrettik. O yüzden biz bugün büyük bir özgüvenle Konya Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye başkan adaylarımıza Konyalılardan oy istiyoruz” şeklinde konuştu.

Vatandaşlarımızın rahata ermesini sağlayacağız

CHP Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Sonkaya vatandaşlarımızın rahata ermesini sağlayacaklarını dile getirerek, “Konya’mızın sorunlarını biliyoruz. Bütün sorunlarının çözümünü hayata geçireceğiz. İhtiyaç sahibi ailelere yardımlarda bulunacağız. Konya’nın en büyük sorunlarından olan ulaşım sorununu metro ile son vereceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak ilk işimiz insanlarımıza hizmet etmek olduğunu belirtmek istiyorum. İlçelerimizde bulunan sorunlara önemli yatırımlar yaparak vatandaşlarımızın rahata ermesini sağlayacağız. Konya’da tarımsal faaliyetlerin sürdürülmesi için çok sayıda projelerimizi hayata geçireceğiz. Eğlence, eğitim, sosyal alanlar yaparak vatandaşlarımıza sunacağız. Atık su projelerini yenileyeceğiz. Deprem sorunu Türkiye’nin en büyük problemidir. Bunun için çözümlerimiz hazır. Yenilebilir enerji için çalışmalar yapıyoruz. İklimler değişiyor. Bunun farkındayız. Onun için değişen dünyamızda Konya’mızın zarar görmemesini sağlayacağız. Konya’ya hizmet için geliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Tuzlukçu Belediye Başkanı ve Belediye Başkanı Adayı Nurettin Akbuğa, Selçuklu Belediye Başkan Adayı Ahmet Ziya Güneş, Meram Belediye Başkan Adayı Bahar Altan Çaçık, Karatay Belediye Başkan Adayı Mustafa Üstündağ yapacakları hizmetler ve projeler hakkında konuştular.

CHP Belediye Başkan Adayları tanıtım toplantısı toplu fotoğraf çekimleriyle sona erdi.

.

 

 

 

AdminAdmin