KÜLTÜR - SANAT

Konya Yörük ve Türkmenler Derneği Yeni Binasının Açılışını Yaptı

Konya Yörük ve Türkmenler Derneğinin yeni binasının açılış töreninde konuşan Ahmet Ünsal, “Dernek olarak, sen, ben değil, biz olmak istiyoruz. Konya’yı, Türkiye’yi, dünyaya tanıtmak ve daha çok yayılmak istiyoruz” dedi

Konya Yörük ve Türkmenler Derneği Yeni Binasının  Açılışını Yaptı

Konya Yörük ve Türkmenler Derneği Başkanı Ahmet Ünsal ve Yönetim Kurulunun çalışmalarıyla Erenköy Mahallesindeki yeni hizmet binasının açılış töreni ve Derneğin yeni Beyinin ‘Beylik Takdim Töreni’ gerçekleştirildi. Geleneksel törende önceden Bey olan İsa Şahin Beyliği, yeni Bey adayı Ahmet Ünsal’a devrederken; Oğuz Boylarını temsil eden Keyfiye bağlanarak, Oğuz Beylerinin giydiği Kara Kalpak giydirildi.

Ahmet Ünsal, Konya Yörük ve Türkmenler Derneğinin 2003 yılında kurulduğunu söyleyerek derneklerinin bu zamana kadar güzel faaliyetlerde bulunduğundan bahsetti. Ünsal, “Daha önceki dernek binamızda biraz zor durumda kaldık. Sanayici, iş adamları olarak yönetimi aldık ve yeni dernek binamızın açılışını yaptık. Bundan sonra, her zaman olduğu gibi, kültürümüzü, gelenek ve göreneklerimizi gençlere aşılamak, onları bir araya getirmek için çalışacağız. Bunun yanında Yörük ve Türkmenleri, dernek vesilesiyle bir araya getirebilirsek bazı ihtiyaçları olan insanlarımıza yardımcı olmak, öğrencilerimizi okutmak, köylerimize dokuma tezgahları kurmak ve daha birçok çalışma yapmak için burada olacağız. Her şey daha da güzel olacak inşallah. Derneğimizin, yaklaşık 5 bin üyesi var. İlerleyen günlerde bu ailemizin büyüyeceğine inanıyoruz. Dernek olarak, sen, ben değil; biz olmak istiyoruz. Konya’yı, Türkiye’yi, dünyaya tanıtmak ve daha çok yayılmak istiyoruz. İnşallah çalışmalarımızla bire bin katacağız” diye konuştu.

AdminAdmin