SİYASET

CHP, 100. Yılında

Cumhuriyet Halk Partisi’nin(CHP) 9 Eylül 1923 tarihinde kuruluşunun 100. Yıldönümü nedeniyle tüm yurtta yıldönümü programı düzenlendi.

CHP, 100. Yılında

Konya’da Anıt Alanında düzenlenen CHP’nin kuruluşunun 100. yıldönümü programına, CHP Konya İl Yönetim Kurulu üyeleri, ilçe başkanları, kadın ve genç kollarıyla partililer ve vatandaşlar katıldı.

Resim önizlemesi

Atatürk Anıtına çelenk sunumu, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra konuşan CHP Konya İl Sekreteri Şükrüye Limancı 100 yıl önce kurucumuz Büyük Önder Atatürk’ün mirasçıları olarak buradayız diyerek, “ Saygıdeğer Cumhuriyet Halk Partili yol arkadaşlarım, 9 Eylül Partimizin kuruluş yıldönümü vesilesiyle burada toplanmış bulunmaktayız. Sayın İl Başkanımız Bekir Yaman, İl Kadın Kolları ve Gençlik Kolları başkanlarımız ile genel merkezimizin daveti üzerine Ankara da ki törenlere iştirak ediyor hepinize selamlarını iletiyorum. Büyük Atatürk, Sayın Genel Başkanım temellerini 4 Eylül 1919 Sivas Kongresi’nde attığınız 9 Eylül 2023’de Kurduğunuz Cumhuriyet Halk Partisi’nin bugünkü mirasçıları olarak huzurunuzdayız. Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetinin emperyalizm karşısındaki kararlılığını, Kuvay-i Milliye’nin işgal ordularının karşısındaki azminin, 100. Kuruluş yıldönümünü yüreğimizde taşıyoruz.

Resim önizlemesi

 

Yegâne amacımız güzel cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırmak, hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir ülke inşa etmektir. İlke ve devrimleriniz ışığında kuracağımız halkın iktidarında, ülkemizi işaret ettiğiniz gelişmiş medeniyetler seviyesinin de ötesinde taşıyacağımıza söz veriyoruz. Mücadelemiz hâkimiyet kayıtsız şartsız milletin olana dek sürecektir. Mazlum milletlere umut ışığı olan Anadolu devriminin mimarları olarak sizi ve silah arkadaşlarınızı hayatını kaybetmiş tüm Cumhuriyet Halk Partilileri demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirmiş yurttaşlarımıza şükranlarımızı sunuyor saygıyla anıyoruz. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim” dedi.

AdminAdmin