EĞİTİM

"Bizim Okulumuz" ve "Başarmaya Hazırım" Projelerinin Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Konya Valiliğinin himayesinde Büyükşehir Belediyesi ile İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüteceği Okul Merkezli Gelişim projesi “Bizim Okulumuz” ve kitap okuma projesi olan “Başarmaya Hazırım” projelerinin tanıtım toplantısı, Mevlâna Kültür Merkezi Sultan Veled Salonunda gerçekleştirildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın söylenmesi ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Vali Vahdettin Özkan, ‘‘Eğitim hizmeti deyince eğitimin kapasitesinin, eğitimin kalitesinin ve eğitime katılımın artırılması ehemmiyet arz etmektedir. Bu yönden Millî Eğitim Bakanlığımız tarafından stratejik öncelikler ve hedefler belirlenmiş olup, bütün eğitim camiamız da eğitimin diğer paydaşlarıyla beraber bu hedeflerin altını doldurmaya çalışmaktadır.’’ dedi.

Vali Vahdettin Özkan; ‘‘Büyükşehir Belediyemizin ve ilçe belediyelerimizin eğitime sundukları katkı, ayırmış oldukları kaynak ve insan odaklı yaklaşımıyla örneklik teşkil ediyor.  Konya da en öncelikli hizmet eğitim olmuştur. Bu geleneği gelecek nesillere öğretmenlerimiz taşıyacaktır. Eğitim hizmetlerinin yanında sosyal sorumluluk alanlarında gönüllü öğretmenlerimizin ve idarecilerimizin olduğunu biliyoruz. Bu güzel işlere gönül vermiş tüm öğretmenlerimizi canı gönülden tebrik ediyorum.’’ dedi.

Okuma sevgisini pekiştirecek Projeleri hazırlayan, uygulayan Başta İl Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Özkan; ‘‘Her insan ayrı bir alem, her insanda, her çocukta ayrı ayrı özellikler ve güzellikler vardır. Hiçbirimiz bütün bunları kısıtlayarak, kendi bakış açımıza göre çocukları şekillendirme durumunda değiliz. Her öğrencimizde var olan yeteneklerin keşfedilmesi ve o yeteneklerin önünün açılması yönünde ne yapabiliriz arayışında olmamız gerektiğini vurgulamak istiyorum. Konya’da uygulanacak olan “Bizim Okulumuz” ve “Başarmaya Hazırım” projelerinin hayra, berekete daha iyi eğitime vesile olmasını diliyorum.’’ şeklinde konuştu.

Daha sonra “Bizim Okulumuz” ve “Başarmaya Hazırım” projelerinin tanıtım filmleri izlendi, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi görevlileri tarafından sunumlar yapıldı.

“Bizim Okulumuz” ve “Başarmaya Hazırım” projelerinin tanıtım toplantısına Vali Vahdettin Özkan, AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, Karatay Kaymakamı Yavuz Güner, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, protokol üyeleri, eğitim yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

AdminAdmin