YEREL

Beyşehir’de “Çağrıya Kulak Ver” İsimli Konferans Düzenlendi

Beyşehir’de Mevlid-i Nebi ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla bir program düzenledi.

Beyşehir’de “Çağrıya Kulak Ver” İsimli Konferans Düzenlendi

Beyşehir İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı temsilciliğinin işbirliğiyle Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezinde düzenlenen etkinlik, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'anı Kerim tilavetiyle başladı. Programda Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seyit Avcı tarafından “Çağrıya Kulak Ver” isimli konferans yapıldı. Programın ardından ilçe protokolü ve davetliler tarafından Kültür ve Yaşam Merkezindeki fotoğraf sergisi gezildi.

 

Konferansta açılış konuşması yapan İlçe Müftüsü Veysel Kükrek, “1-7 Ekim tarihleri arasında Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlanmaktadır. Bu yıl Hazreti Peygamber (sav) Efendimiz ’in doğum günü yani Mevlidi Nebi Haftası 8 Ekim’de başlıyor. 1986 yılından beri Hz. Peygamber (sav)’in doğum günü resmi törenlerle kutlanmaktadır. Bu yıl ilk defa 2 program üst üste geldi. Bunun sevincini gururunu daha iyi yaşıyoruz. Bu haftamızın konusu Prof. Dr. Seyit Avcı hocamızın “Çağrıya Kulak ver” isimli konferans olacak. Ayrıca programlarımızın başlığı da “Peygamberimiz Cami ve İrşat” Hz. Peygamber (sav) neye çağırıyor? Ezanlar neye çağırıyor? Bir kaç kelimeyle onları sizlere ifade etmek istiyorum. Birliğe dirliğe imana camiye güzel ahlaka çağırıyor. Hz. Peygamberimiz ve Ezanlar, vatana, millete, bayrağa, saygıya sevgiye çağırıyor. Dine, diyanete, birliğe, saygıya çağırıyor. Sizler de bu saygıya kulak vererek buraya kadar teşrif ettiniz. Hepinize minnettarım, hepinize saygılar sevgiler sunuyorum.” Dedi.

 

Düzenlenen programa, Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır, İlçe Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, İlçe Müftüsü Veysel Kükrek, kurum amirleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

AdminAdmin