SİYASET

Başkan Saydam: “Gemiyi Batıracak Ne Varsa Onu Yapıyorlar”

Ağustos ayı il divan toplantısında konuşan Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, Konyalılara seslenerek, “Uyanın artık. Bu AK Parti’ye oy vermeyin. Sizi kandırıyorlar. Yapmayın Allah aşkına” dedi

 Başkan Saydam: “Gemiyi Batıracak Ne Varsa Onu Yapıyorlar”

Saadet Partisi Konya İl Teşkilatı, Ağustos Ayı İl Divan Toplantısını piknikli olarak, Ulumuhsine Mesire alanında gerçekleştirdi. Divan toplantısı, Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Ali Genç’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Divan toplantısına Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam’ın yanı sıra; il başkan yardımcıları, İlçe başkanları, DİNBİRDER Genel Başkanı, Saadet Partisi (YİK) Üyesi Muhiddin Hamdi Yıldırım, Karatay Belediyesi Eski Başkanı Mehmet Şen, Sarayönü eski belediye başkanı Salih Ülker, mahalle başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

“GEMİYİ BATIRACAK NE VARSA ONU YAPIYORLAR”

DİNBİRDER Genel Başkanı, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Muhiddin Hamdi Yıldırım, toplantının açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Yıldırım, “Dünya ve Türkiye, çok farklı bir döneme giriyor. Vücudun canlı kalan kısmı burada. Siyonizm, planlarını ülkemizde tıkır tıkır yürütüyor. Biz, ayakta olduğumuz sürece Allah bizim yardımcımızdır” dedi. “Türkiye’de ciddi bir kutuplaşma ve gerginlik var. Dozaj da her geçen gün artırılıyor. Bunun hesabını Siyonizm yapıyor” diyen Yıldırım, “Ülkemizi idare edenler, akıllarını başlarına almalılar. Taktik kazanımlara, stratejik kayıplar vermişlerdir. Stratejik olarak İslam alemi kaybediyor, halk oyalanıyor. Çuval patladı. Yeni döneme gireceğiz. Bu dönemde manipülasyonlar artacak. Saadet Partisi ne yaptığını biliyor. Müsterih olun. Saadet Partisi’nin bir gramlık ağırlığı bile 100 kilodan ağırdır. AK Parti’nin getirdiği ortam ortada. Kişileri ilahlaştırıyor. Haramları, normalleştiriyor. Batılı hak ile örtüyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar. Milli Görüş,  olduğu yere şeklini verir. Muhalefeti örgütlemek de bize düşer. Dünyacıların, ülke derdi yoktur. Kamu yararı lafta kalır onlar için. Şu topluluk kendini küçük görmesin. İllerde ilçelerde hızlanacağız. Herkes heyecanlanacak. Çok çalışacağız. Nifak ve inkar politikaları Milli Görüşe sökmez, sökmeyecek. Bizimle olup, sonradan dökülenler ızdırap içindeler. Bu ülkede hepimiz beraberiz. ‘Gemi batarsa hepimiz batarız ‘sözü de doğru ama gemiyi batıracak ne varsa yapıyorsunuz. O gemiyi sen deliyorsun. Üretmemekle, kutuplaştırmayla sen deliyorsun gemiyi. Ülkede savurganlık almış başını gitmiş. İsrafın haddi hesabı yok. Plan da yok. Sonuç helaka gidiyor. Bu gidişatı durdurmak Saadet Partisi’nin ve Konya’nın görevidir. Konya, bu davanın çadırıdır. Erbakan Hoca, bize Konya’yı sevdirdi. Konya, aslına dönecek” şeklinde konuştu.

“KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE ÖZELLİKLE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam ise şunları söyledi: “Allah’a çok şükür burada birlikteyiz. Şükretmek için çok sebebimiz var. Müslüman bir coğrafyada dünyaya geldik. Birçok nimeti elimizde bulduk. Bu çalışmaları ne için yaptığımızı çok iyi biliyoruz. Siyaseti ne için yaptığımızı biliyoruz. Bütün insanlık huzur içinde yaşasın diye biz çalışma yürütüyoruz. 53 yıldır bu çalışmaları yapıyoruz. Nöbeti biz devraldık büyüklerimizden. Biz de bu nöbeti sağlam şekilde devredeceğiz. Bugün ülke bütün kokuşmuşluğa rağmen ayakta duruyorsa Milli Görüşün gayretleriyle ayakta duruyor. Geçen hafta bir olay yaşandı. Emniyetimize ve teşkilat mensuplarımıza sağ duyularından ötürü teşekkür ediyoruz. Normalde sıradan bir mahalle toplantısını üstün bir gayretle bütün Türkiye’ye duyuran Konya Büyükşehir Belediyesi’ne de teşekkür ediyorum. Bütün her şeyi kendileri açısından berbat ettiler. Allah’a şükürler olsun. Bu davanın içinde bulunduğumuz için de Allah’a şükürler olsun.”

AK PARTİ’NİN İMAM HATİP ANLAYIŞIYLA BİZİMKİ ÇOK FARKLI

Başkan Saydam, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İçinde bulunduğumuz durumdan iktidar da rahatsız. Yaklaşık 20 yıldır hiçbir şekilde yaptıkları kendi içlerine de sinmedi. Yaptıkları işin yanlışlığını başında söyledik. Onlar bizim nerede durduğumuzu sorguladılar hep. Ekonomide, dış politikada, tarımda, eğitimde yanlışlarını söyledik. Buna rağmen bizi sorgulamaya kalktılar. Zaman zaman hain ilan ettiler. ‘Şununla bununla beraber misiniz’ sorgulaması yaptılar. 20 yılda 40 sefer yanlış yapan insanlar bizim durduğumuz yeri sorgulamasınlar. Duracağımız yere biz karar veririz. Toplumun düzeltilmesi ve huzur bulması için bu nöbeti tutmaya devam edeceğiz Türkiye’de mazisi en temiz olan ve ülkeyi sağlandığı bataklıktan çıkaracak olan da bizleriz. İktidar, bizim gibi düşünmüyor. Biz de onlar gibi düşünmüyoruz. Aynı düşünüyor olsaydık, geçmişte bu otobüsten inmezlerdi. Yeni seçime gidiyoruz. Toplumu germeye çalışıyorlar. Konyalılara sesleniyorum; uyanın artık. Bu AK Parti’ye oy vermeyin. Sizi kandırıyorlar. Yapmayın Allah aşkına. Bunların samimiyeti yok. Hiçbir konuda samimi değiller. AK Parti’nin İmam Hatip anlayışıyla bizim anlayışımız çok farklı. Biz, İmam Hatipleri, siyasete alet olsun diye mi açtık? Başörtüsü, hangi ahlaksızlığın üzerini örtüyor? Konya’da her gün cinayet haberleri çıkıyor. Samimi olsanız bu sorunlar çözülür. Kıymetli teşkilat mensuplarımız, herkesin gözü Konya’da. Sorumluluğumuzun farkındayız. Daha çok çalışacağız. Seçime gireceğiz. Kritik bir süreç bizi bekliyor.”

İL GENÇLİK’TE DEVİR TESLİM TÖRENİ DE YAPILDI

Divan toplantısında ayrıca devir teslim töreni de gerçekleştirildi. Saadet Partisi Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Sami Kollu, görevini Hasan Hüseyin Çalı’ya devretti. Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, 2 yıl Konya gençlik kolları başkanlığı görevini yürüten Kollu’ya teşekkür ederken, yeni başkan Hasan Hüseyin Çalı’ya da görevinde başarılar diledi. Saadet Partisi Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Hasan Hüseyin Çalı, “Bu görevi bize layık gören İl Başkanımız Hüseyin Saydam’a teşekkür ediyorum. 2010 yılında bu dava ile tanıştım. Teşkilatın birçok kademesinde görev yaptım. İnşallah bundan sonraki süreçte de güzel çalışmalara imza atacağız. Sorumluluğumuzun farkındayız. Besmelemizi çektik. Dualarınızı bekliyoruz” dedi. Toplantının ardından, piknik alanında çeşitli yarışmalar ve etkinlikler de düzenlendi.

AdminAdmin