SPOR

Başkan Prof. Dr. Şahin, ‘’Taekwondo Federasyonu Olarak Tarihi Başarılara İmza Attık.’’

Federasyon Başkanı Prof. Dr. Metin Şahin, Başkan Vekilimiz Recep Temtek ile Paris 2024 Olimpik ve Paralimpik Oyunları’na kota alan sporcularımız TSYD Ankara Şubesi'nde düzenlen basın toplantısına katıldı

 Başkan Prof. Dr. Şahin,  ‘’Taekwondo Federasyonu Olarak Tarihi Başarılara İmza Attık.’’

Federasyon Başkanı Metin Şahin, 2023 yılında Türk taekwondosunun tarihi başarılara imza attığını belirterek, “Cumhuriyetimizin 100. yaşının kutlandığı 2023 yılında Türkiye Taekwondo Federasyonu olarak tarihi başarılara imza attık. Takım halinde tarihimizde ilk kez dünya şampiyonu olduğumuz, dünyanın en iyi antrenörü ve en iyi kadın sporcusu ödüllerini aldığımız 2023 yılını Paris 2024 yolunda kırdığımız katılım rekoruyla tamamlıyoruz. Olimpik ve paralimpik olmak üzere tam 13 sporcu ile Paris’te ülkemizi temsil edeceğiz” dedi.

2023’TE 501 MADALYA….

Başkan Şahin, Türkiye’nin 2023’ü 141’i altın, 124’ü gümüş ve 236’sı bronz olmak üzere 501 madalya ile tamamladığını ifade ederek, “Bu yıl Azerbaycan’ın ev sahihliğinde düzenlenen Büyükler Dünya Taekwondo Şampiyonası’nda tarihimizin en büyük başarısını elde ettik. 3’ü altın 6 madalya ile tarihimizde ilk defa takım halinde dünya şampiyonu olduk. Aynı şampiyonada Milli Takımlar Teknik Direktörümüz Ali Şahin ‘en iyi teknik direktör’ sporcumuz Merve Dinçel ise ‘en iyi kadın sporcu’ ödülüne layık görüldü. Alt yaş gruplarında da başarılarımız devam etti. Yıldızlarda Avrupa 3’ncüsü, Gençler ve Ümitler Avrupa Taekwondo Şampiyonaları’nda ise takım halinde şampiyon olmayı başardık. Para taekwondocularımız da yılı Avrupa şampiyonluğu ile tamamladı” şeklinde konuştu.

REKOR KATILIM…

Paris’te rekor bir katılımla yer alacaklarını belirten Şahin, “Tüm bu başarılar ve yine Paris 2024 yolunda katıldığımız grand prix ve turnuvalar bizi nihai hedefimize ulaştırdı. Tarihimizin en fazla sporcu katılımı ile ülkemizi Paris’te temsil edeceğiz. Olimpiyat oyunları için 8 sıkletin 5’nde, paralimpik oyunları için ise 10 sıkletin 8’nde kota elde etmeyi başardık. Tam 13 sporcu ile Paris’te madalya mücadelesi vereceğiz. Taekwondonun resmi programa alındığı Sidney 2000’den bu yana düzenlenen her olimpiyatta ülkemize madalya getirerek ulaşılması güç bir başarıya imza attık. Tokyo 2020’de paralimpik programa eklenen para taekwondo ile bu başarımızı pekiştirdik. Biz, geçmişimizden gelen bu güçle birlikte teknik ekibimize ve tüm sporcularımıza güveniyoruz. Tüm sporcularımız bizim için Paris’te madalyanın adayıdır. Tokyo’da olimpik ve paralimpik olarak toplam 4 madalya kazanmıştık. Paris’te bu sayıyı artıracağımıza yürekten inanıyorum” dedi.

“TÜRKİYE’NİN 100. YILINDA TARİHİ BAŞARILAR”

Bu başarıların Türkiye’nin 100. Yılına denk gelmesinin ayrıca gurur verici olduğunu vurgulayan Başkan Şahin, “Bu başarıların ülkemizin 100. yılına denk gelmesi ayrıca bizim için gurur vericidir. Türkiye Yüzyılı’nın başlangıcında bizler de Taekwondo Yüzyılı’nın ateşini yaktık. Bu başarıları anlatırken sizler şu anda sizler sadece bizleri görüyorsunuz ama arka planda emek çok fazla. Sporcu aileleri, antrenörler, teknik ekipler, yardımcı personeller, genel müdürlüğümüz, bakanlığımız hepsi bu başarının paydaşlarıdır. Bizlere, her zaman destek veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Osman Aşkın Bak ve Bakan Yardımcımız Hamza Yerlikaya nezdinde tüm emeği geçenlere teşekkür etmek istiyorum. Ülkemizin 100. yılına sığdırdığımız tarihi başarıları 101. yılımızda da sürdürmek en büyük dileğimiz” ifadelerine yer verdi.

RECEP TEMTEK: “DAHA BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATACAĞIMIZA İNANIYORUZ”

Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkan Vekili Recep Temtek, konuşmasında, “2023’ü 501 madalya ile tamamladık. Bu çok ciddi bir rakam. İstiklal Marşımızı hem dünyada hem Avrupa’da okutacak bir atmosfer yakaladık. Özellikle kardeş ülkemiz Azerbaycan’da düzenlenen dünya şampiyonasında çok güzel anlar yaşadık. Tekrarlarını yaşamak istiyoruz. Sporcularımıza, teknik ekibimize ve yönetimimize güveniyor, daha büyük başarılara imza atacağımıza inanıyoruz. Burada çok büyük bir emek var. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bakanımız Osman Aşkın Bak’a, bizlere komutanlık eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a buradan şükranlarımızı arz ediyoruz” ifadelerini kullandı.

MAHMUT BOZTEKE: “BRONZ MADALYAYI PARİS’TE ALTINA ÇEVİRMEK İSTİYORUM

Avrupa ve Dünya Şampiyonu, Tokyo 2020’nin bronz madalyalı para taekwondocusu Mahmut Bozteke, “Tokyo 2020’de ülkemizi ilk defa temsil ettik tarihimizin ilk madalyalarını kazandık. Bizler madalyaların görünen yüzüyüz. Bu başarılar çok büyük bir ekibin başarısı. Paris 2024 için kotalarımız hazır. Temennim, Tokyo’da bronz olan olan madalyamın rengini Paris’te altına çevirmek” dedi.

MERYEM BETÜL ÇAVDAR: “PARİS’TEN EN İYİ SONUÇLARLA DÖNMEK İSTİYORUZ”

Avrupa ve Dünya Şampiyonu, Tokyo 2020’de ülkemize gümüş madalya getiren para taekwondocu Meryem Betül Çavdar, “Tokyo 2020’de ülkeme gümüş madalya kazandırmıştı. Dünyanın en büyük organizasyonunda finalde mücadele etmek benim içi gurur vericiydi. O günden bu yana geçen süreç kolay değildi. Zorlu bir kota süreci geçirdik. Paris’te altın madalya kazanma hevesiyle uzun ve güzel bir dönemi geride bıraktık. Bizler buraya tek başına gelmedik. Gençlik ve Spor Bakanlığıımza, Federasyonumuza ve tüm ekibimize teşekkür ediyoruz. Paris’ten en iyi sonuçlarla dönmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

HATİCE KÜBRA İLGÜN: “İSTİKRARLI SONUÇLAR ALMANIZ LAZIM”

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nı bronz madalya ile tamamlayan Avrupa Şampiyonu milli taekwondocu Hatice Kübra İlgün, “Tokyo 2020’de bronz madalya kazanmıştım. Paris 2024 için kotayı elde etmiş durumdayım. Bu çok kolay bir süreç olmadı. Kota almanızı sağlayan bir olimpik sıralama var. Burada puanınızı ve sıranızı korumanız gerekiyor. Bunun için de istikrarlı olarak iyi sonuçlar almanız lazım. Bu kota 4 yılın bir emeği. Ülkemizi, bayrağımızı en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Bu başarıyı takım halinde elde etmek çok güzel. Geçen sene takım halinde Avrupa, bu yıl dünya şampiyonu olduk. Burada büyük bir emek var. Başta Cumhurbaşkanımıza, Bakanlığımıza, Federasyonumuza, kulübüme, teknik ekibimize ve destek olan herkese teşekkür ediyorum. 2024’te takım halinde şampiyon olmak umarım yine nasip olur” şeklinde konuştu.

HAKAN REÇBER: “TOKYO’DAKİ MADALYALARIN RENGİNİ DEĞİŞTİRMEYE ÇALIŞAÇAĞIZ”

Son Avrupa ve dünya şampiyonu ve Tokyo 2020’nin bronz madalyamı ismi Hakan Reçber, “Biz, 2023’ü çok başarılı geçirdik. Takım halinde dünya şampiyonu olduk. Önemli organizasyonlarda madalyalar elde ettik. Bu sayede Paris 2024’e kota kazandık. Tokyo’da kazandığımız madalyaların rengini değiştirmeye çalışacağız. Umarım gönlümüze göre olur” dedi.

MERVE DİNÇEL KAVURAT: “HİÇBİR BAŞARI TEK BİR SEFERLE, TEK BİR MADALYAYLA ELDE EDİLMİYOR”

Son Avrupa ve Dünya şampiyonu ve 2023’ün iyi kadın taekwondocusu seçilen Merve Dinçel Kavurat, “Taekwondoda olimpiyatlara katılım kriterleri diğer branşlara göre biraz daha farklı oluyor. Topladığımız puanlarla olimpiyat oyunlarına katılabiliyoruz. Bu sene de önceki yıllardaki gibi ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. Başta dünya şampiyonası olmak üzere büyük organizasyonlardan madalyalara döndük. En güzel yanı da bu madalyalarla olimpik puanlar elde etmekti. Paris için çok büyük emekler verdik. Bunu hep beraber takım halinde başardık. Geçen sene Avrupa şampiyonası zamanında sadece 80 kota puanına sahiptim. Şu anda 537 puana sahibim. Şu anda dünya sıralamasında ikinci sıradayım. Bu da gösteriyor ki ben katıldığım tüm organizasyonlarda kürsüde kalmışım, ülkemi en iyi şekilde temsi etmişim ve bayrağımı göndere çektirmişim. Hiçbir başarı tek seferle, tek bir madalyayla, tek bir turnuvayla elde edilmiyor. Paris için yıllar boyu emek verdik bunu başardık. Destek veren herkese teşekkür ediyorum. Psikolojik olarak zor bir süreçti. Metin Başkanımız bu süreçte en büyük desteği sağladı. Bu bir takım başarısı. Paris için hazırız. Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye hazırız. Tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin