GÜNCEL

Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin Mutfağından Uluslararası Başarı

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) yemekhane personeli, “Dünyanın Lezzeti Burada” sloganı ile Dünya Aşçılar Birliği (WACS) tarafından ‘kıtalar arası’ unvanı alan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Yarışması’ndan 4 madalya ile döndü.

Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin Mutfağından Uluslararası Başarı

30 ülkeden 78 farklı kategoride bin 500 yarışmacı ve 70 özel jürinin katılımıyla Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TASFED) tarafından düzenlenen 20. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Yarışması’nda, NEÜ Aşçıbaşısı Caner Gündoğdu ve Aşçı Muhammet Emin Bilgin “Ustalar Kuzu Kategorisi”nde altın madalya, Aşçı Ahmet Aksakal “Ustalar Balık Kategorisi”nde gümüş madalya ve Aşçı Fahrettin Akyıldız “Ustalar Tatlı Kategorisi”nde bronz madalya kazandı.

Resim önizlemesi

Yarışmada Ustalar Kuzu Kategorisinde ‘Kuzu Küşleme’ yaparak altın madalya kazanan ve ekip arkadaşları adına açıklama yapan Aşçı Muhammet Emin Bilgin, Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin yemekhane personelleri olarak mesleki bilgi birikimlerinin üst düzeyde olduğunu, bu birikimi şef tabağı ile geliştirmek ve tescillemek amacıyla yarışmaya dahil olduklarını ifade ederek, “Meslek itibariyle tecrübeli bir ekibiz, her gün binlerce personel ve öğrenciye lezzetli ve sağlıklı yemekler çıkarıyoruz. Şef tabakları hazırlayan ustaların, aşçıların arasına girip böyle bir yarışmaya katılmak biraz cesaret gerektiriyordu. Yöneticilerimizin teşvikleri, ön açmaları ve Üniversitemizi temsil etmenin sorumluluğunun bilinciyle yarışmaya hazırlandık. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yılmaz Seçim hocamızın değerli katkıları ile Üniversitemiz gastronomi mutfağında tabak çalışmaları gerçekleştirdik. Hocalarımızın katkıları ile kendimizi şef tabağı konusunda geliştirme fırsatı yakaladık. İdari ve akademik iki birimimizin iş birliğinin bir yansıması olarak yarışmada çalıştığımız tabaklarımızı daha da geliştirip dönüştürerek madalyalar kazandık. Üniversitemizi layığı ile temsil ettiğimiz için çok mutluyuz” dedi.

NEÜ’de yemekler, madalyalı aşçılar tarafından yapılıyor

Yarışmanın kendilerine mesleki olarak başka bir bakış açısı kattığını aktaran Bilgin, “Bundan sonraki süreçte de yemekhane personeli olarak farklı yarışmalara katılıp hem başarılarımızla üniversitemizi temsil etmeye hem de mesleğimiz ile ilgili kendimizi geliştirmeye devam etmek istiyoruz. Bu yarışmaya katılmamızda bize öncü olan, bizleri cesaretlendiren başta Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu olmak üzere, Rektör Yardımcılarımıza, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanımıza, tüm yönetici ve ekip arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Üniversitemizdeki yemeklerin uluslararası bir yarışmada rüştünü kanıtlamış, madalyalı aşçılar tarafından yapıldığını da bu vesile ile duyurmuş olduk. Bu konuda kendimizi ispatlamış olmaktan son derece mutluyuz” diye konuştu.

 

AdminAdmin