GÜNCEL

Başkan Kılca'dan 19 Ekim Muhtarlar Günü Mesajı

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Muhtarlık kurumunun yerel demokrasinin en eski ve en önemli yapı taşı olma özelliğini taşıdığına vurgu yapan Başkan Hasan Kılca; “Muhtarlarımız, devletin halkla en sıcak temas noktasıdır, devletin güler yüzü ve şefkat elidir, halkın yönetime katılımının en önemli aracıdır. Muhtarlar, demokrasinin ve sistemin vazgeçilmez yapı taşlarıdır” dedi.

Başkan Kılca'dan 19 Ekim Muhtarlar Günü Mesajı

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca yayımladığı mesajla,  muhtarlığın yerel yönetimlerin vazgeçilmez yapı taşı olduğuna vurgu yaptı.

 

Başkan Hasan Kılca'nın 19 Ekim Muhtarlar Günü mesajı şöyle; “200 yıla yakın geçmişi köklü geçmişi ve engin birikimiyle muhtarlık kurumu, insan odaklı yönetim anlayışıyla devlet ile millet bütünleşmesinin hayati kurumlarındandır. Halkımızın devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynayan, diğer yandan da hem geleneksel hem de günümüz kamu yönetimi anlayışının en temel unsurlarından birini teşkil eden muhtarlıklarımız; yönetime katılımcılığı kolaylaştıran, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını ve beklentilerini ilgili makamlara ileten, takibini de çok iyi yapan tarihi kurumlarımızdandır. Muhtar, halka en yakın seçilmiş yönetim birimidir aslında. Devletin halkla en sıcak temas noktasıdır, devletin güler yüzü ve şefkat elidir, halkın yönetime katılımının en önemli aracıdır. İşte tüm bu işlevleri yerine getiren muhtarlar, özetle demokrasinin ve sistemin vazgeçilmez yapı taşlarıdır.

 

Demokrasinin en yalın halini temsil eden muhtarlık; hiçbir dönemde önemini kaybetmemiş hatta özellikle son yıllarda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın milletin evi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen muhtar buluşmaları ve sonrasındaki yasal düzenlemelerle bu kurumun işlevselliği daha da artmıştır.

 

Göreve geldiğimiz günden bu yana bizler de; bugüne kadar bütün mahallelerimizi ziyaret ederek halkımızla ve muhtarlarımızla bir araya geldik gelmeye devam ediyoruz. Muhtarlarımızın bilgileri ve tecrübelerinden de faydalanarak ilçemizin, mahallelerimizin ve hemşehrilerimizin ihtiyaçlarını, beklenti ve eksiklikleri yerinde tespit ediyoruz. Hemşehrilerimizin bize verdiği desteğe layık olabilmek adına muhtarlarımızla birlikte ilçemizi yönetiyor ve Karatay’ımızı çok daha iyi yere taşımak için yoğun bir gayret içerisindeyiz. İnşallah bundan sonra da tüm muhtarlarımızla birlikte yürümeye devam edeceğiz.

 

Bu duygu ve düşüncelerle; bütün muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Bu vesileyle aramızdan ayrılan muhtarlarımıza da Allah'tan rahmet diliyorum.”

AdminAdmin