EĞİTİM

Başkan Kılca 'dan, Mekpan Panel ’e Ziyaret

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya'nın ve Türkiye'nin parlayan yıldızı Mekpan Panel'i ziyaret ederek, gerçekleştirilen üretim hakkında bilgi aldı. ülkedeki en son teknoloji olan Mekpan Panel üretim hattını yerinde inceledi.

 Başkan Kılca 'dan, Mekpan Panel ’e Ziyaret

Mekpan Paneli ziyaretinde Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konyalı sanayicilerin ve iş insanlarının ekonomiye ve istihdama yaptıkları katkılardan dolayı kutlayarak, "Şehrimiz son yıllarda gerek üretimi gerekse ihracatıyla önemli bir yere gelerek, Cumhuriyet tarihimizin ihracat rekorunu kırarak dünya genelinde dikkatleri üzerine çekmesi bizleri sevindiriyor. Konya, Cumhuriyet’imizin 100. yılında daha kararlı ve istekli bir çalışma ile yeni rekorlara koşacaktır. Tabii ki Konya sanayisinin bu başarıya ulaşmasında Mekpan Panel gibi firmalarımızın ve çalışanlarının emekleri ve katkısı çok büyük.  Yurt içi ve yurt dışında Konya’nın hem sanayi kimliğini güçlendiren hem de ülke ekonomisinin gelişmesi noktasında yoğun bir çaba sarf eden fabrika sahiplerimize ve çalışanlarımıza gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum’ dedi.

Resim önizlemesi

''DAHA VERİMLİ VE DAHA KALİTELİ ÜRETİM İÇİN YATIRIMLARIMIZA DEVAM EDİYORUZ'

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca'nın ziyaretinden duyduğu mutluluğu dile getiren Mekpan Panel Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Hakan Katırcı, "Mekpan Panel olarak Konya'daki üretim tesislerimizde, 12 yıldır dünya standartlarında 'Kendini Taşıyan, Çift Yüzeyli, Metal Kaplamalı Yalıtım Panelleri' olarak tanımlanan, sektörde ise 'Sandviç Panel' olarak bilinen ürünlerin ve bunların metal aksesuarlarının üretimini kontinyu hat teknolojisi ile gerçekleştiriyoruz. Sürdürülebilirlik, çevresel faktörler, yüksek ürün kalitesi ve üretim verimliliğini esas alarak, mevcut makine parkurumuzda gerçekleştirdiğimiz teknolojik yenilikler ile 0 karbon salınımlı Pentan teknolojisine geçiş yaptık ve böylece üretmiş olduğumuz ürünlerin çevre dostu olmasını sağladık.Daha verimli ve dahakaliteli üretim için yatırımlarımıza devam ediyoruz. Üretim tesislerimizdeki kapalı alanımızı 8.000m²den 30.000m²ye çıkardık.

Resim önizlemesi

Müşterilerimizin talepleri doğrultusunda özel tasarım ürünler üretmek üzere, en son teknolojik yenilikler ile donatılmış ikinci kontinyu hattımızı devreye alarak, üretim kapasitemizi yüzde 250’ye yükseltmiş olduk. Böylece günlük fiili üretim miktarımız 25.000 m²ye ulaştı. Firma olarak sektörde gerçekleştirdiği yıllık fiili üretim miktarı ile 'Kontinyu Panel Üreticileri' arasında ilk sıralarda yer alarak, sektöründeki yerimizi güçlendirmeye ve sektörün gelişimineodaklandık. 2023 yılındagerek üretimde, gerekse pazarda ve ihracatta yerimizi koruyarak, büyümemizi sürdürüyoruz.Yapı sektörünün parlayan yıldızı Mekpan Panel olarak,sektördeki pazarda iyi bir yerde olup; Konya genelindeki yüzde 80'lerin üzerindeki pazar payımızı artırarak, Türkiye genelindeki yüzde 15 olan pazar payımızı da daha yükseklere çıkaracağız. Bunun yanında ihracata da ağırlık vererek, ülkemizle birlikte şehrimizin ekonomisine ve istihdamına katkı sunmaya devam edeceğiz. Bundan dolayı da Mekpan Panel ailesi olarak mutlu olacağız. Ziyaretinden dolayı Karatay Belediye Başkanımız Sayın Hasan Kılca'ya teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Resim önizlemesi

AdminAdmin