YEREL

Başkan Kavuş; “Yazılım Akademimiz Türkiye Yüzyılı’na Temel Olacak Gençleri Yetiştirecek”

MEGA Yazılım Akademisi kapılarını, geleceğin yazılımcıları için açtı. Yazılımcı adaylarına yeni ufuklar kazandıracak akademinin açılışı Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Başkan Kavuş; “Yazılım Akademimiz Türkiye Yüzyılı’na Temel Olacak Gençleri Yetiştirecek”

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, akademinin Milli Teknoloji Hamlesi’nin ruhuna uygun bir şekilde ‘Türkiye Yüzyılı’nın inşasında temel taş olacak gençleri yetiştireceğini söyledi.

Resim önizlemesi

Meram Belediyesi Meram Gelişim Akademisi (MEGA) bünyesinde hayata geçirilen ‘MEGA Yazılım Akademisi’ açılış programı Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Temel programlama becerilerinden teknik eğitimlere kadar geniş bir yelpazede eğitim verecek akademide eğitim alabilmek adına yaklaşık iki bin gibi yüksek oranda bir başvuru yapıldı. Bu kapsamda ise başvurulardan 344’ü akademinin ilk döneminde eğitim almaya hak kazandı. Açılış programına kursiyerler ve eğitmenlerin yanı sıra Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş da katıldı.

Resim önizlemesi

BAŞKAN KAVUŞ; “AKADEMİMİZDE YAZILIMCILAR DÜNYA STANDARTLARINDA YETİŞECEK”

Konuşmasına ‘Milli Teknoloji Hamlesi’nin ruhuna uygun bir girişim olan Mega Yazılım Akademisi’nin açılışında bulunmaktan duyduğu heyecanı ifade ederek başlayan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, akademinin, ‘Türkiye Yüzyılı’nın inşasında temel taş olacak gençleri yetiştireceğini ve bu gençlerin de ulusal kalkınmanın ve bağımsız ekonomimizin şekillenmesinde kritik bir rol oynayacağını ifade etti. Meram Belediyesi olarak, gençlerimizin en iyi eğitimi almasını ve ülkemizin bilgi çağında öncü olmasını sağlamak için çalıştıklarını belirten Başkan Kavuş, “Bugün başlattığımız bu eğitim programı ile yazılımcılarımızı dünya standartlarında eğiteceğiz, onlara sadece kod yazmayı değil, aynı zamanda milli teknoloji vizyonumuzla uyumlu projeler geliştirmeyi öğreteceğiz. Bu program, 'Milli Teknoloji Hamlesi' kapsamında, Konya’mızdan seçilmiş genç yeteneklere, yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler üretme becerisi kazandıracak. Programımızın sonunda, gençlerimizin sadece birer yazılım uzmanı olarak değil, aynı zamanda ülkemizin teknolojik bağımsızlığının mimarları olarak yetişmelerini hedefliyoruz” diye konuştu.

Resim önizlemesi

‘AKADEMİ DOLU DOLU BİR EĞİTİM PROGRAMI İLE 8 HAFTA SÜRECEK’

Daha sonra söz alan akademi yöneticisi Şeyma Çelik, Başkan Mustafa Kavuş ve kursiyerlere eğitim programı ve hedefler noktasında bilgi verdi. 8 hafta sürecek eğitimde, haftalık sınıf görüşmeleri ve sektörden uzmanların katılacağı kariyer zirveleri planlandığını ifade eden Çelik sözlerini şöyle sürdürdü; “Eğitimler kapsamında katılımcılar 8 aşamalı React.JS eğitimlerini tamamlayacak ve bu eğitim çerçevesinde HTML, CSS, Bootstrap, JavaScript, React.JS gibi kavramları uygulamalı olarak Üretken Akademi platformu üzerinden öğreneceklerdir. Eğitimlerin yanı sıra katılımcılar haftalık olarak gerçekleşecek sınıf görüşmelerine eğitmenlerden mentorluk alma şansı elde ederken platform aracılığıyla sorularına cevap bulma imkânı yakalayacaktır.”

Resim önizlemesi

AdminAdmin