GÜNCEL

Başkan Kavuş; “Bayramlar Sevinçtir Huzurdur, Berekettir”

Bayramların, Cenab-ı Hakk’a teslimiyetimizi ve birliğimizi sürekli diri tutan en müstesna zaman dilimleri olduğunu vurgulayan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Kurban Bayramı'na bir kez daha ulaşmanın huzurunu, sevincini ve bereketini yaşadıklarını belirtti.

Başkan Kavuş; “Bayramlar Sevinçtir Huzurdur, Berekettir”

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Bayramlarda güzelliklerin birlikte yaşandığı, sevgi ve saygının en güzel örneklerinin sergilendiği, bütün kesimlerin birbiriyle kaynaştığı paylaşma günleri olduğunu belirten Başkan Kavuş, “Kurban ise duanın, yakarışın, yakınlaşmanın, iyiliğin, sabrın, tefekkürün, sevginin, barışın, esenliğin, birliğin ve tabii ki yoksulun, kimsesizin, çaresizin elinden tutmanın ifadesi ve göstergesidir. Bu günler, kardeşliği en güzel şekliyle anlatan haccı, Allah'tan başka sığınılacak bir mercinin olmadığını gösteren Arafat’ı, şuurumuzu sürekli diri tutan kurbanı ve bir bayrama dair tüm güzellikleri en güzel şekilde anlatan günlerdir. Konya ve Meram, birlik, beraberlik, kardeşlik duygularının en üst düzeyde yaşandığı bu günleri, her daim manevi önemine uygun şekilde yaşamış ve yaşatmıştır. Bu bayramda da doyasıya yaşatması Cenab-ı Hakk’a en büyük duamdır.” İfadelerini kullandı.

Başkan Kavuş mesajında ayrıca şu ifadelere yer verdi; “Bu vesile ile ebediyete uğurladığımız aziz şehitlerimize, 6 Şubat Depremleri’nde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza ve geçmiş bayramlarda yanımızda olup bu bayram öncesinde kaybettiklerimize Cenab-ı Hakk’tan rahmet diliyorum.

Meramlı ve Konyalı hemşehrilerimin, aziz milletimizin, gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizin ve İslam Alemi’nin Kurban Bayramlarını en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Bayramımızın, barış, huzur, güven ve kardeşliğimizi artırmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Bayramımız mübarek olsun.”

 

 

AdminAdmin