GÜNCEL

Başkan Durmuş Ali Kara : ‘’ Müslümanlar birleşin’’

Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, İsrail’in Filistin’deki Katliamı kınamak için basın toplantısı yaptı.

Başkan Durmuş Ali Kara : ‘’ Müslümanlar birleşin’’

Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, “Tüm Müslümanların vazifesi Peygamberimizin emaneti Mescid-i Aksa’ya sahip çıkmaktır. Emanete sahip çıkmak üzere Cuma namazını Sultan Selim camiinde kılıp basın açıklaması, gıyabi cenaze namazı, dua ve yürüyüş yapacağız” dedi

 

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi ve Milli Görüşçü Sivil Toplum Kuruluşları (MİLKO), Teknik Elamanlar Derneği (TEKDER), Din Görevlileri Birliği Derneği (DİN-BİR-DER), Cansuyu ile Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Filistin'deki son gelişmelere ve yaşanan insani krize dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.

Dernek binasında gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, “Gazze’de Müslüman kardeşlerimiz, abluka altına alınmış, canlı canlı, açlığa, sefalete dolayısı ile ölüme terk edilmiştir. Nerede kaldı insan hakları! İkiyüzlü Avrupa ve Amerika bırakın insan haklarını, hayvan hakları için bile birçok çalışma yaparken Gazze’yi görmezden gelmesi gerçek yüzlerini bir kez daha ortaya çıkarmaktadır. Bir kez daha tüm dünya Müslümanlarına ifade ediyoruz ki Avrupa değil İslam birliğinin kurulması bir mecburiyettir” ifadelerini kullandı.

ZULME SESSİZ KALAN DİLSİZ ŞEYTANDIR

Filistin’de yaşanan katliama tüm Müslümanların ve insanlığın sessiz kalmaması gerektiğine vurgu yapan Kara, “Tüm bu insan haklarının ihlali neticesinde Kassam Tugayları 22 rebiyülevvel 1445 yani 7 Ekim 2023 Cumartesi günü aksa tufanı operasyonunu başlamıştır. Rabbimize hem Gazze’nin hem Filistin’in özgürlüğüne kavuşması için dua ediyoruz. İsrail’i ise dün tanımadık, bugün tanımıyoruz ve yarın da tanımayacağız. Rahmetli Erbakan hocamızın 11 aylık iktidarlık döneminde İsrail’den bir kez bile Filistin’e bir bomba dahi atılmadığını hatırlatarak, halkı Müslüman olan ülke liderlerine Efendimiz ’in şu hadisi şerifi ile uyarıda bulunuyoruz. “Zulme sessiz kalan dilsiz şeytandır.” “Efendim ne yapalım savaşa mı girelim.” Diyebilirsiniz? Bu Yahudiler korkaktırlar, dünyayı severler. Siz bir araya geliverin Allah’ın izniyle başka bir şey yapmanıza bile gerek kalmaz. Bugün ümmetin bu hali düşmanın güçlü olmasından değil Müslümanların bir arada olamamasındandır. İsrail şöyle istihbaratı var, böyle savunma sistemi var, silahı var vs. peki ne oldu? La havle ve la kuvvete illa billah. Sonsuz güç ve kuvvet sahibi Allah’tır. Aksa tufanında gördük bunu. Aslında biz bunu iyi biliyoruz. Çanakkale de en büyük ve en güçlü donanmalar geldiğinde teknoloji mi yoksa yüreklerdeki iman mı kazandı? Kardeşleriniz bu izzetli direnişi sergilediler. Mescid-i Aksa'nın kirletildiğini ve bölündüğünü gördüklerinde ona sahip çıkarak işgalin itibarlarını yerle bir ettiler. Böylesi bir süreçte Ümmetin liderlerinden, Siyonist barbarlığını durdurmak, Filistin ve Kudüs'ün yanında yer almak için siyasi bir hareket istiyoruz. Çünkü İsrail ancak ve ancak güçten anlar” diye konuştu.

 

BOSNA’NIN YANINDA OLDUĞUMUZ GİBİ FİLİSTİN’İN DE YANINDAYIZ

Milli Görüş kuruluşlarının her zaman mazlumun ve hakkın yanında olduğunu dile getiren Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, şunları söyledi: “Tüm Milli görüş kuruluşları olarak dün Bosna’nın yanında olduğumuz gibi bugün de maddi manevi tüm gücümüzle başta haklı Filistin davası olmak üzere mazlumların yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bu eylem, bizde diriliş ve direniş ruhunu yeniden canlandırdı. Bizim sorumluluğumuz zalime öfkeli olup, ülkemiz meydanlarına çıkmak, kardeşlerimize destek vermektir. Unutmayalım ki Mescid-i Aksa, Hz. Muhammed’in (s.a.v.) emanetine ve onun anahtarlarını almak için yarı yolu yürüyerek gelen Ömer bin Hattab, Selahaddin Eyyubi ve Sultan Abdülhamid'in emanetine sahip çıkmaktır. Emanete sahip çıkmak üzere Cuma namazını Sultan Selim camiinde kılıp basın açıklaması, gıyabi cenaze namazı, dua ve yürüyüş yapacağız inşallah. Zalimin kalbine korku, dosta güven vermek üzere tüm hemşerilerimizi bekliyoruz. Başta gençlerimiz olmak üzere tüm insanlarımıza bir kez daha hatırlatmada bulunmak istiyoruz. Biz Müslümanca durabilelim, İslam’ın emrettiği gibi ümit var olalım. Fakat ellerinde imkân sahibi olan ülke yöneticilerimiz de yaptıklarından sorumlu oldukları gibi yapmadıklarından da sorumludurlar. Kendimiz için istediğimiz bir şeyi Müslüman kardeşlerimiz için de istemedikçe tam olarak iman etmiş olmayız hadisi şerifini bir kez daha hatırlayalım Sözlerimizi şu ayet ile tamamlayacağım “Kafirler istemese de Allah nurunu tamamlayacaktır” (Saff – 8) ayetini referans alarak Rabbimizin bizleri vesile etmesi için kavli ve fiili dua ediyoruz. “Müminlere müjdele! Allah’tan yakın bir yardım ve fetih var” (Saff-13) Rabbimiz neyi dilerse o olur. Şeklinde sözlerini tamamladı.”

AdminAdmin