SİYASET

Yeniden Refah Partisi Konya’da ‘Özgür Filistin’ Mitingi Düzenleyecek

Yeniden Refah Partisi Konya İl Başkanı Temel PEKER , 14 Ekim Cumartesi Günü Hükümet Meydanı (Şerafettin Camii yanı)’nda Filistin halkına destek için miting düzenleyeceklerini açıkladı.

Yeniden Refah Partisi Konya’da ‘Özgür Filistin’ Mitingi Düzenleyecek

İl Başkanı PEKER, Yeniden Refah Partisi Konya İl Başkanlığı binasında basın toplantısı gerçekleştirdi.

‘Konya’da Özgür Filistin mitingine tüm halkımız bekliyoruz’

PEKER, basın toplantısında 14 Ekim Cumartesi günü saat 14.00’de Hükümet Meydanı’nda, ‘Özgür Filistin’ mitingini gerçekleştirme kararı aldıklarını belirterek, “Konyalıları ve çevre illerde yaşayan bütün vatandaşlarımızı Türkiye’nin her tarafından özgür Filistin, Kudüs, insan ve yaşam hakkı duyarlılığı olan bütün kardeşlerimizi Konya’da birlikte olmaya, özgür Filistin’in sesini bütün dünyaya duyuracak mitingimize katılmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

‘İsrail apaçık savaş suçu işliyor’

Açıklamasında İsrail’in savunmasız masum sivilleri katlederek savaş suçu işlediğini kaydeden İl Başkanı PEKER, şunları söyledi:

“Gazze’den yükselen feryada dünyanın ilgisiz kalması… İsrail’in hukuk tanımayan, uluslararası hukuku yok sayan, Birleşmiş Milletler Genel Kurul kararlarını tanımayan, umursamayan tavırları Ortadoğu’yu bir kez daha kan gölüne çeviriyor. Bu bir İsrail-Filistin çatışması değil bu apaçık ilan edilmiş tarafları belli olan savaş halidir. Ancak bir tarafta kadınlar çocuklar siviller var. Bu insanların insani ihtiyaçları okulları camileri var. Diğer taraftan modern silahları olan ve masum sivilleri acımasızca hunharca katleden bir İsrail devleti var. 360 kilometrekarelik alanda sıkıştırılan 2 buçuk milyon insanı evlerinde okullarında hastanelerinde hedef almak apaçık bir savaş suçudur. Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere tüm uluslararası örgütleri göreve davet ediyoruz. Bugün değilse ne zaman? Binlerce masum insanın katledildiği bu saldırılara tepki verilmeyecekse uluslararası örgütler varlık sebeplerini ne zaman ortaya koyacaklar? Öldürülen çocukların kadınların hukuku bugün korunmayacaksa BM niye var? İslam İş birliği Teşkilatını daha yüksek sesle eylemci bir tavır takınmaya davet ediyoruz.”

 

AdminAdmin