YEREL

Başkan Bekir Kağnıcıoğlu ; ‘’KUZEY "SU' BEKLİYOR’’

Altınekin Ziraat Odası Başkanı Bekir Kağnıcıoğlu ve KONPADER Başkanı Ahmet Bestil, "Konya'nın kuzeyindeki su ihtiyacı karşılanırsa ülkemizin dışa bağımlılığı ortadan kalkar" dedi.

 Başkan Bekir Kağnıcıoğlu ; ‘’KUZEY

Dış havzalardan Konya'ya su getirilirse ülkenin tarımsal alandaki tüm ihtiyaçlarının karşılanabileceğini dile getiren Altınekin Ziraat Odası Başkanı Bekir Kağnıcıoğlu ve KONPADER Başkanı Ahmet Bestil, "Konya'nın kuzeyindeki su ihtiyacı karşılanırsa ülkemizin dışa bağımlılığı ortadan kalkar" dedi.

Konya’nın kuzeyinde bulunan Altınekin, Cihanbeyli, Kulu bölgesindeki verimli toprakların su ihtiyacı çözülürse ülkenin tarımsal alandaki dışa bağımlılığının ortadan kalkacağını dile getiren Altınekin Ziraat Odası Başkanı Bekir Kağnıcıoğlu, “Kızılırmak’tan akan su boşa akıyor. Bölgemize yeraltı sularını beslemek için bir gölet veya buna benzer baraj gibi yapılar inşa edilirse su ihtiyacımız karşılanır. Baraj veya gölet gibi bir yapıyla oradan boşa giden sular bölgemize aktarılırsa, yer altı sularımızı besler ve ömrü uzamış olur. Ermenek ve Akçay barajından gelen suya da Altınekin, Kulu ve Cihanbeyli bölgesi olarak talibiz. Hem Ermenek ve Akçay’dan hem de Kızılırmak’tan su transferini istiyoruz. Biran önce bu suların bölgemize aktarılması gerekir. Bölgemizde su görmemiş topraklar var. Bu topraklara eğer dış havzalardan su getirilirse o zaman ülkemizin başka ülkeden sebze almasına gerek kalmaz. Soğan, patates gibi gıdalar dışarıdan geliyor. Eğer bölgemizdeki su sorunu çözülürse ülkemizin ithal sebze ihtiyacı ortadan kalkar. Tümünün üretimini biz üstleniriz. Konya toprakları Hollanda topraklarından çok daha kıymetlidir. Tek eksik olan tarafı suyun olmamasıdır. Dış havzalardan su geldiği zaman diğer ülkelerle yarışırız. Onlardan sebze almayı keseriz” ifadelerini kullandı.

 

AdminAdmin