GÜNCEL

Başkan Altay ve Rektör Prof. Dr. Aksoy, Öğrencilerle Buluştu

Selçuk Üniversitesi ile Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi iş birliğinde düzenlenen "Üniversite Buluşmaları" programında Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, öğrencilerle bir araya geldi.

Başkan Altay ve Rektör Prof. Dr. Aksoy, Öğrencilerle Buluştu

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay’ı ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Selçuk Üniversitesi olarak Büyükşehir Belediyesinin desteğini her zaman yanımızda hissettik. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Güçlü bir eğitim kurumuyuz. Konya’nın ilk üniversitesi, gözbebeğiyiz. Ecdadımızın bize devrettiği ilim, irfan mektebini bugün modern üniversite kavramında devam ettiren bir kurumuz.” diye konuştu.

 

Selçuk Üniversitesinin son zamanlarda gösterdiği gelişmelerden büyük memnuniyet duyduğunu belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise “Rektörümüz Prof. Dr. Metin Aksoy, görev aldığı günden itibaren Üniversitemizin hem fiziki yapısı hem sosyal yapısı hem de eğitim hayatıyla ilgili ciddi manada gayret sarf ediyor. Kendisiyle birlikte çalışmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

 

Demokrasi kültürünün en gelişmiş kısmının yerel yönetimlerde geliştiğini ve bu sürecin hesap verebilir bir yönetim anlayışıyla yürütülmesi gerektiğini aktaran Altay, Konya’nın, dünyanın en nadide şehirlerinden biri olduğunu kaydetti ve “Öğrencilerimize ders çalışabilecekleri fiziki mekanlar oluşturuyoruz. Sosyal İnovasyon Ajansı ile sosyal meseleler konusunda irade ortaya koymaya ve bu konularda fikir oluşturmaya çalışıyoruz. Sizlerin önerilerine açığız. Sizlerin hayatını kolaylaştırmak için çalışmalar yürüteceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

Başkan Altay, “Dünyanın bir değişime ihtiyacı var. Artık Birleşmiş Milletler ekseninde kurulmuş dünya sisteminin ayakta kalma şansı kalmadı. Filistin’de yaşananlar bize gösterdi ki BM’nin yapısıyla dünyanın barışa, huzura kavuşması mümkün gözükmüyor. Değişim ve dönüşüm güçlü bir liderlik ister. Türkiye de bölgesinde hem ekonomisiyle hem insan kaynağıyla hem de son dönemdeki savunma sanayi hamlesiyle bölgesinde lider bir ülke. Filistin’de, dünyanın gözü önünde bir soykırım yaşanıyor. ABD, İngiltere, Almanya başta olmak üzere dünyanın hakim güçleri bu konuda İsrail’in yanında yer alıyor. Bu yaşadıklarımızı asla unutmamalıyız. Kendi ürettiğimizi tüketmeli, yerli ve milli ürünleri tercih etmeliyiz.” şeklinde konuştu.

 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, programın sonunda öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

AdminAdmin