GÜNCEL

Başkan Akkaya’dan 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü Mesajı

Temelleri Arjantin Buenos Aires Üniversitesi’nde atılan, ülkemizde ise Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi bünyesinde kurulan Şehircilik Araştırma Enstitüsü’nde başlatılan Dünya Şehircilik Günü 8 Kasım’da kutlanmaktadır.

 Başkan Akkaya’dan 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü Mesajı

Kasım’da kutlanmaktadır.

Mimari yapılarıyla önemli bir şehir olan Akşehir, temelleri yüzyıllar öncesine dayanan Anadolu medeniyetlerinin tarihine şahitlik etmiştir. Bu topraklarda insanın insana yaraşır şartlarda yaşayabilmeleri için uygarlıklar, medeniyetler kurulmuştur. Tarih boyunca hep önemli bir yerleşim, ticaret, kültür merkezi olan Akşehir'e ait ilk arkeolojik bulgular ilk çağlara kadar uzanmaktadır. Bilinmektedir ki şehrimiz eğitim, bilim, kültür, sanat merkezi olarak, tarih boyunca insanlar için her zaman bir cazibe merkezi olmuştur.

Bizler de bu bilinçle kültürel dokusunu koruyan, öz kimliğine sadık bir Akşehir bırakılması noktasında çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Şehrimizin güzelliklerini öne çıkarmak, hayata kazandırabilmek için bütün imkânlarımızı seferber ediyoruz. Turizm ve yaşam odaklı bir Akşehir için çalışmalarımız devam edecek. Uyguladığımız sokak sağlıklaştırma çalışmalarımızın tarih, kültür ve sanat şehri olma yolunda başarıya ulaşması için hep birlikte el ele vereceğiz ve ilçemizi kalkındıracağız. Bu vesileyle 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’nü kutluyor, bütün hemşehrilerimi muhabbetle kucaklıyorum.

AdminAdmin