YEREL

Başkan Akkaya’dan Öğretmenlere Hediye

Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya; Öğretmenler Günü münasebetiyle ilçe genelindeki tüm öğretmenlere yaptıkları özverili çalışmalar nedeniyle bir hediye takdim etti. Akşehir Kültür Merkezi’nde düzenlenen Öğretmenler Günü programında Başkan Akkaya hediyeleri sembolik olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü ile İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerine verdi.

Başkan Akkaya’dan Öğretmenlere Hediye

24 Kasım Öğretmenler günü münasebetiyle Akşehir’de bir etkinlik düzenlendi. Etkinlik kapsamında Akşehir Kültür Merkezi’nde Akşehir Tarık Buğra Sosyal Bilimler Lisesi tarafından hazırlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü programı gerçekleştirildi.

24 Kasım Öğretmenler Günü programına Akşehir Kaymakamı Dr. Mehmet Özel, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, ilçe protokolü, bazı kamu kurum müdür ve amirleri, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem’in Öğretmenler Günü mesajları okundu. İlçe Milli Eğitim Müdürü A Barbaros Topaloğlu tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı.

Programda Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya’da Öğretmenler Günü münasebetiyle Akşehir’deki tüm öğretmelere farkındalık oluşturmak adına, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda bir hediye takdim etti. Hediyelerin öğretmenlere takdim edilmesi noktasında sembolik olarak Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü A. Barbaros Topaloğlu ile İlçe Mili Eğitim Şube Müdürleri Aydın Aytaç ve İbrahim Gülcü’ye Kaymakam Dr. Mehmet Özel ve Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya tarafından hediyeleri verildi. Başkan Akkaya yaptığı konuşmada, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunun altını çizerek “Öğretmenliği kutsal bir mesleğin ötesinde kutsal bir sanat olarak da düşünüyorum. Çünkü bir ülkenin, bir milletin en önemli kaynağı insan kaynağıdır. Bu insan kaynağını, çocukları, gençleri işleyen, ülkenin geleceğini teminat altına alan, onları ilmek ilmek dokuyan, donanımlı hale getiren siz değerli öğretmenlerimizdir. Ülkemizi yetiştirdikleri öğrencilerle 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaştıracak olan yine öğretmenlerimizdir” diye konuştu. Başkan Akkaya her yıl öğretmenlere Öğretmenler Günü’nde hediye takdim ettiklerini bu yılda küçük bir hediye ile bu günde farkındalık oluşturmak istediklerini belirterek “Öğretmenlerimizin hatırı çok büyük. Bizde bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı var düşüncesiyle öğretmenlerimize fincan takımı hediye ediyoruz. Ama biliyoruz ki öğretmenlerimizin hatırı 40 yıl değil onlarca kırk yıldan daha fazladır” dedi.

Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü A. Barbaros Topaloğlu da tüm öğretmenler adına Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya’ya teşekkür etti. Akşehir Belediyesi tarafından öğretmenler için hazırlanan hediyeler belediye görevlilerince okul müdürlüklerine öğretmenlere dağıtılmak üzere teslim edildi.

Akşehir Kültür Merkezi’ndeki program emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgelerinin verilmesiyle devam etti. Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen yarışma ve spor müsabakalarında dereceye giren öğretmenlere törene katılan protokol tarafından ödülleri verildi.

Program; okul öğrencileri tarafından sunulan oratoryo ve müzik dinletisinin ardından sona erdi.

 

AdminAdmin