GÜNCEL

Başkan Akkaya’dan 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Mesajı

Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya 85. yıl dönümü nedeni ile mesaj yayımladı.

Başkan Akkaya’dan 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Mesajı

Başkan Akkaya Mesajında : ‘’Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 85. yıl dönümünde de şükranla anmaktayız.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, harap ve bitap düşmüş bir milleti cesaretlendirerek, İstiklal Savaşı’nın zaferle sonuçlanmasını sağlamıştır.

Milletimizin egemenlik ve istiklâl mücadelesine liderlik eden ve bu yıl 100. yaşını kutlayan cumhuriyetimizin mimarı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e minnettarız. Yedi cihana nam salan Batı Cephesi Karargâhı’nda gözler önüne serdiği savaş dehası ile merhum Atatürk ulusumuzun ve dünyanın dört bir yanındaki milletlerin hafızasından silinmeyecektir.  

Atatürk’ün 100 yıl önce muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için kurduğu cumhuriyetimizi; Türkiye Yüzyılında payidar kılmak, işaret edilen seviyenin de üzerine çıkarmak bizlerin elinde. Bunu başaracak olan ise ecdadının adımlarını izleyen Türk Milleti’dir. Ülkemiz merhum Atatürk’ün ilke ve inkılapları ışığında gayretimiz ile yıldız gibi parlayacaktır. Emanete layığıyla sahip çıkmak bizlerin asli vazifesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle; ebediyete irtihalinin 85. yıldönümünde İstiklal Savaşı’mızın Başkumandanı Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, vatanı uğruna canlarını feda etmiş aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyorum.’’ Dedi

                                                                                                            

AdminAdmin