YEREL

Başkan Akkaya: “Şehir Mirasımıza Unutulmaz Bir İz Bıraktık”

Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya kentsel sit alanı içerisinde bulunan cadde ve sokaklarda yaptıkları dış cephe yenileme çalışmalarıyla Akşehir’in tarihi mirasına ve şehir mimarisine unutulmaz bir iz bıraktıklarını ve turizm potansiyelini artırdıklarını söyledi.

Başkan Akkaya: “Şehir Mirasımıza Unutulmaz Bir İz Bıraktık”

Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, kentsel sit alanı içerisinde bulunan cadde ve sokaklarda yaptıkları cephe yenileme çalışmalarının detaylarını paylaştı.

İMARET'TEN YEŞİL KAPI'YA: 462 BİNANIN DIŞ CEPHELERİ YENİLENDİ

Resim önizlemesi

Akşehir'in tarih kokan cadde ve sokaklarında gerçekleştirdikleri dış cephe yenileme çalışmalarının Akşehir’e değer kattığını vurgulayan Başkan Akkaya; “İmaret, Dr. Aziz Perkün, Seyyid Mahmud Hayrani, Türbe Sokak, Ulucami Caddesi, Değirmen, Hacı Hamza Sokak, Taşoluk, Tabakhamam, Yokuşbaşı, Doğancı, İnönü Caddesi, Süleyman Ağa ve Yeşil Kapı cadde ve sokaklarında, toplamda 462 adet binanın dış cephelerinde yaptığımız çalışmalar ilçemizin mimari kimliğini bambaşka bir boyuta taşıdı” dedi.

"İLÇEMİZE ANLAMLI VE KALICI BİR DOKUNUŞ YAPTIK"

Resim önizlemesi

Yapılan dış cephe yenileme ve restorasyon çalışmalarının, Akşehir’in kültürel ve mimari mirasının korunması adına oldukça önemli olduğunu belirten Başkan Akkaya; “Şehir mirasımıza saygı göstermek ve gelecek nesillere güzel bir şehir bırakmak, en büyük vazifelerimizden biridir. Yaptığımız bu çalışmayla ilçemize anlamlı ve kalıcı bir dokunuş yaptık, şehir mirasımıza unutulmaz bir iz bıraktık. Yenilenen dış cepheler, şehre estetik bir görünüm kazandırmanın yanı sıra, tarihi dokuyu koruyarak Akşehir'in karakterini yansıtıyor. Bu ve buna benzer onlarca farklı çalışmamızla Akşehir'imiz kentsel güzellikte bir mekân olma hedefine ulaştı. Aynı zamanda ilçemizin turizm potansiyelini de daha yükseğe taşımış olduk” ifadelerini kullandı.

Resim önizlemesi

Akşehir Belediyesi'nin tarihi binaları yenileme projesi ve ilçenin birçok farklı noktasında gerçekleştirdiği restorasyon çalışmaları, kültürel mirasa sahip çıkma, modernleşme ve turizme katkı sunma adına önemli bir örnek teşkil ediyor.

 

AdminAdmin