GÜNCEL

Basın İlan Kurumu toplandı

Basın İlan Kurumu (BİK) Yönetim Kurulu’nun 2023 Yılı 22. Toplantısı gerçekleştirildi.

Basın İlan Kurumu toplandı

Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu, son toplantısında resmi ilan ve reklam yayımıyla ilgili önemli kararlar aldı. Ayrıca, basın çalışanlarının borç para talepleri ve Basın İlan Kurumu'nun 32. Dönem 4. Genel Kurul Toplantısı da gündemdeydi.

 

BİK, 195 Sayılı Basın İlan Kurumu Teşkiline Dair Kanun, Resmi İlan ve Reklamlar ile Bunları Yayınlayacak Süreli Yayınlar Yönetmeliği ve Resmî İlan ve Reklam Yönetmeliği'ne göre 31 Mart 2023 tarihine kadar yürürlükte bulunan ilan ve reklam düzenlemeleri hakkında görüşmeler gerçekleştirdi.

 

İHLAL CEZASIZ KALMADI

Resmi ilan ve reklam yayımıyla ilgili olarak, belirli şartları ihlal eden bazı gazeteler hakkında kararlar alındı. Bartın, Gümüşhane, İstanbul ve Mersin'de yayımlanan 1'er gazete Sayfa Düzeni Şartı'nı, Rize'de yayımlanan 2 gazete ise Kadro Bildirim Zorunluluğu'nu ihlal ettiği için, 195 sayılı Kanun'un 49. maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi uyarınca bu gazetelere 1'er gün (Bartın, Gümüşhane, İstanbul ve Mersin) ve 3'er gün (Rize) süreyle resmi ilan ve reklam kesme cezası uygulanmasına karar verildi.

 

Ayrıca, süreli yayınlarla ilgili Genel Müdürlük Kararlarına yapılan itirazlar değerlendirildi. İzmir'de yayımlanan bir gazete, Sevk Edilen İlanı Gününde Yayınlama Şartı'nı ihlal ettiği için alınan Genel Müdürlük Kararına itiraz etti. Ancak, bu itiraz reddedildi ve ilgili gazeteye 7 gün süreyle resmi ilan ve reklam kesme cezası uygulanmasına karar verildi.

 

PARA CEZASI VERİLDİ

Ayrıca, Basın İlan Kurumu, basını desteklemek amacıyla faaliyetler yürütmektedir. Bu kapsamda, basında fikren ve bedenen çalışanlara faizsiz borç para ve yardımlar vermektedir. Son toplantıda, resmi ilan yayımlama hakkına sahip gazetelerde çalışan 31 basın mensubunun borç talepleri kabul edildi. Her bir basın mensubuna 6.000 Türk Lirası faizsiz ve 6/12/18/24 ay geri ödemeli toplam 186.000 Türk Lirası borç para yardımı yapılmasına karar verildi.

AdminAdmin