GÜNCEL

Bakan Murat Kurum: ‘’ İstanbul’da Tek Bir Riskli Yapı Kalmayana Kadar Durmayacağız’’

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1.Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, bugün İstanbul’da Büyük Dönüşüm Yeni Fikirtepe Kentsel Dönüşüm ve Anahtar Teslim Töreni’nde konuştu. Bakan Kurum konuşmasında, “Bugüne kadar tüm Türkiye’mizde 3.3 milyon vatandaşımızın yuvası, evi depreme karşı dayanıklı hale getirildi. Bugün, Fikirtepe’de; kangren haline gelmiş bir sorunu çözen, imkânsızı mümkün kılan bir iradenin sonucunu görüyoruz. Fikirtepe’mizde anahtarlarımızı veriyor; yeni dönüşümleri başlatıyoruz. 2012’den itibaren 695 bin konutumuzu daha güvenli hale getirdik. Şu an sahada 93 bin konutun dönüşümü sosyal konutlarıyla, millet bahçeleriyle devam ediyor. Fikirtepe’de; 12 bin konutun ve yaşam alanlarının inşa çalışmalarını önümüzdeki yıl bitireceğiz ve etap etap sizlere teslim edeceğiz. Şu ana kadar 1.648 konutumuzu yaptık, şimdi de anahtarlarını teslim ediyoruz. Asrın felaketinin ardından geçen 75 günde 100 bin konutumuzun temelini atan o büyük irade; 3 yılda Fikirtepe’nin yuvalarını, 5 yılda milyonlarca kardeşimizi güvende tutacak.İstanbul’da durmayanlar, bu şehrin deprem bütçesini kısanlar, İstanbul’u yaşamayanlar, bu şehri yaşatamazlar, bu şehre hizmet edemezler! İşte laf değil eser burada.” dedi.

Bakan  Murat Kurum: ‘’ İstanbul’da Tek Bir Riskli Yapı Kalmayana Kadar Durmayacağız’’

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1.Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, “İstanbul’da tek bir riskli yapı kalmayana kadar durmayacağız!” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle, bugün Ataşehir’de İstanbul Finans Merkezi’nin açılışı sonrasında, Büyük Dönüşüm Yeni Fikirtepe 1. Etap Anahtar Teslimi ve 2’nci ve 3’üncü Etap Kentsel Dönüşüm Tanıtım Programı gerçekleştirildi.

Törende konuşma yapan Bakan Kurum, Fikirtepe’de kangren haline gelmiş bir sorunun çözüldüğünü belirterek Fikirtepe’de anahtarların verildiğini ve yeni dönüşümlerin başlatıldığını ifade etti. Kurum, ilk günden bu yana Fikirtepelilerin, Kadıköylülerin yanında olan, haklarını koruyan Yeni Fikirtepe’nin mimarı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını sunduğunu söyledi.

“Bugüne kadar tüm Türkiye’mizde 3.3 milyon vatandaşımızın yuvası, evi depreme karşı dayanıklı hale getirildi”

“Türkiye Yüzyılı’nı” başlatan İstanbul Finans Merkezi’ni gururla açtıklarını, şimdi de “Büyük Dönüşüm Yeni Fikirtepe” diyerek bu mutluluğu milletimizle birlikte yaşadıklarını söyleyen Bakan Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Dünyada hiçbir liderin göze alamayacağı, ifade etmeyeceği bir söylemi Sayın Cumhurbaşkanımız 2012 yılında, milletimizin sevdası uğruna ‘Her türlü siyasi bedeli göze alıyorum’ dedi ve ‘kentsel dönüşüm başlayacak’ dediler. İstanbul’da Gaziosmanpaşa’da o cesur liderliğin sonucunda; bugüne kadar tüm Türkiye’mizde 3.3 milyon yuvamız, vatandaşımızın yuvası, evi depreme karşı dayanıklı hale getirildi. Liderimiz; ‘Ev sahibi olmayacak her vatandaşım için ev sahibi olmayan kalmasın, kalmayacak. bu anlayışla çalışın’ dedi ve o şefkatli liderlikle; TOKİ’mizle son 20 yılda 1.2 milyon konutu ürettik ve 5 milyona yakın ailemizi, vatandaşımızı o sıcak güvenli yuvalarına kavuşturduk.”

“2012’den itibaren 695 bin konutumuzu daha güvenli hale getirdik. Şu an sahada 93 bin konutun dönüşümü sosyal konutlarıyla, millet bahçeleriyle devam ediyor”

Bakan Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “dönüşmeyen tek bir sağlıksız konut kalmayacak’ sözünü hatırlatarak, şunları ifade etti:
“Biz de Türkiye’nin her yerinde, her semtinde, İstanbul’umuzun 39 ilçesinde insanüstü bir gayretle çalışıyoruz. Aslında şöyle İstanbul’a kuşbakışı bir bakabilsek, 68 tane riskli alandaki şantiyelerimizi görürüsünüz. Gökyüzünden aziz İstanbul’umuza şöyle bir baksak, son 20 yılda yaptığımız, aslında 2012’de başlatıp bugüne getirdiğimiz süreçte 695 bin konutumuzun daha güvenli hale getirildiğine şahit oluruz. Bugün İstanbul’umuzda, 39 ilçemizde nereye giderseniz gidin Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla, bakanlığımızın bir dönüşüm projesini görürsünüz. Ve şu an sahada 93 bin konutun dönüşümü sosyal konutlarıyla, millet bahçeleriyle devam ediyor.  İşte İstanbul Finans Merkezi’miz dev eserlerimizle İstanbul’umuz istikbale doğru güvenle yürüyor. Türkiye Yüzyılı’na hazırlanıyor.”

“Fikirtepe’de; 12 bin konutun ve yaşam alanlarının inşa çalışmalarını önümüzdeki yıl bitireceğiz ve etap etap sizlere teslim edeceğiz”

Bakan Kurum, depremler sebebiyle bugüne kadar 130 bin vatandaşın hayatını kaybettiğinin altını çizerek, “Bir milletin ödeyebileceği aslında en ağır bedeli yaşadığımız depremlerle ödedik. Bu depremler sebebiyle bugüne kadar 130 bin kardeşimizi, canımızı yitirdik ve biz bir daha bu acıyı yaşamak istemiyoruz. İşte şu anda hep birlikte halis bir niyetin somutlaştığı, 60 bin vatandaşımızın hayatını değiştirecek bir mekânın önünde duruyoruz. Fikirtepe’de; 12 bin konutun ve yaşam alanlarının inşa çalışmalarını önümüzdeki yıl bitireceğiz ve etap etap sizlere teslim edeceğiz. Şu ana kadar 1.648 konutumuzu yaptık, şimdi de anahtarlarını teslim ediyoruz. Bugün anahtarlarını vereceğimiz ve başlayacağımız etaplardaki yeni etaplardaki yuvalarımız İstanbul’umuz için Fikirtepeliler için, sizler için hayırlı uğurlu olsun diyorum.” dedi.

“Bu aziz şehrin tarihini, kültürünü, 500 yıllık duruşunu hissedemeyenler; İstanbul’u anlayamazlar! Bu aziz şehrin ihtiyaçlarını öngöremeyenler, derdine çare olamazlar!”

“Asrın felaketinin ardından geçen 75 günde 100 bin konutumuzun temelini atan o büyük irade; 3 yılda Fikirtepe’nin yuvalarını, 5 yılda milyonlarca kardeşimizi güvende tutacak 1.5 milyon yeni konutumuzu teslim edecek güce de, iradeye de sahiptir!” diyen Bakan Kurum şunları söyledi:

“Bunun teminatı da, garantisi de, güvencesi de, Liderimiz, Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır! Bu aziz şehrin tarihini, kültürünü, 500 yıllık duruşunu hissedemeyenler; İstanbul’u anlayamazlar! Bu aziz şehrin ihtiyaçlarını öngöremeyenler, derdine çare olamazlar! İstanbul’da durmayanlar, bu şehrin deprem bütçesini kısanlar, İstanbul’u yaşamayanlar, bu şehri yaşatamazlar, bu şehre hizmet edemezler! İşte laf değil eser burada! Söz değil yatırım burada! Algı değil hakikat burada, milletimiz burada, işte Yeni Fikirtepe’miz burada! İnşallah bir yıl sonrada sizin evlerinizde büyük bir coşkuyla anahtarlarınızı vereceğiz. Ve orada da sizlerin dualarınızı, desteklerinizi alacağız.”

“İstanbul’da tek bir riskli yapı kalmayana kadar durmayacağız!” Bu anlayışla Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 21 yıldır ne yaptıysak aynı anlayışla bu hizmetleri yürüteceğiz”

Herkesin, gençlerin, yeşilin ve mavinin arttığı İstanbul’u Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde; çağlar ötesine taşımak için çalışacaklarının altını çizen Bakan Kurum, “İstanbul’da tek bir riskli yapı kalmayana kadar durmayacağız! Bu anlayışla Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 21 yıldır ne yaptıysak aynı anlayışla bu hizmetleri yürüteceğiz. Yeni Fikirtepe’nin hayırlı olmasını diliyor, konutlarımızın iş yerlerimizin bereketli olmasını diliyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Kadir gecenizi ve bayramınızı tebrik ediyorum.“ diyerek sözlerini sonlandırdı.

AdminAdmin