GÜNCEL

Bakan Kurum: ''78 bin konut ve köy evinin yapım sürecini başlattık''

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Toplantısı’nın üçüncüsü, İstanbul Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde gerçekleştirildi.

Bakan Kurum: ''78 bin konut ve köy evinin yapım sürecini başlattık''

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Bugün itibariyle 78 bin konut ve köy evinin yapım sürecini başlattık. 42 bin konutumuzun temellerini attık. Bölgede ticaretin eski hareketliliğine kavuşması için 936 küçük sanayi sitesinin de yapımını başlatmış olduk. 11 ilimizde 319 bin konutun temellerini mayıs ayı sonunda İnşallah atacağız. Bu konutlar 1'inci yılın sonunda kardeşlerimize teslim edeceğiz. İlk etapta 650 bin konut inşa ederek yeni evine kavuşmayan hiçbir vatandaşımızı bırakmayacağız" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un katılımıyla Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Toplantısı'nın üçüncüsü, İstanbul Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirildi. Burada açıklamalarda bulunan Bakan Kurum Kahramanmaraş merkezli depremin üzerinden 60 gün geçtiğini ve Türkiye'nin asrın felaketini yaşadığını söyleyerek, "Bu depremler nedeniyle, 85 milyon derin bir hüzne boğuldu. 11 şehrimizi büyük bir yıkıma uğratan felakette, bu çerçevede 50 bin 399 canımızı yitirdiğimiz bir deprem yaşadık. Ben hayatını kaybeden tüm şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız, 6 Şubat depremlerini afetler konusunda yeni bir miladın, başladığını afetlerle kesintisiz bir mücadelenin başlangıcı olacağını aziz milletimize duyurdular. Üniversitelerimizin, birbirinden değerli hocalarımızın, kurum ve kuruluşlarımızın katkılarıyla Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modelini İstanbul'umuzdan ilan ettiler. Ülkemizin başta depremler olmak üzere; sel, heyelan, yangın gibi afetlere karşı hazırlıklı olması için şehirlerimizin, ülkemizin direncinin artırılması için hazırlanan bu modeli afet öncesi, anı ve sonrası bütün aşamaları takip edebilmek amacıyla süreci yürütüyoruz” dedi.

AdminAdmin