GÜNCEL

Bakan Ali Yerlikaya, “Belediyeler, Yerel Yönetimlerin Temelidir”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Güngören’in geleceğine değer katacak projelerden biri olan Haznedar Mahallesi 52 Derslikli Okul ve Zemin Altı Otoparkı Temel Atma Töreninde açıklamalarda bulundu.

 Bakan  Ali Yerlikaya, “Belediyeler, Yerel Yönetimlerin Temelidir”

Temel Atma Törenine, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile birlikte AK Parti İstanbul milletvekili Şamil Ayrım, Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir, Güngören Kaymakamı Abdullah Küçük, AK Parti İlçe başkanı Devran Yalçınkaya ve MHP İlçe Başkanı Kemal Uysal katıldı.

Güngören Belediye Başkanlığını ziyaret ederek programına başlayan İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya ardından Öğrenci İstasyonunu ziyaret etti.

Öğrenci İstasyonu ziyareti sonrasında Haznedar Mahallesi 52 Derslikli Okul ve Zemin Altı Otoparkı Temel Atma Törenine katılan İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya törende konuşma yaptı.

“Otoparkımız Güngören’imize ve İstanbul’umuza Şimdiden Hayırlı Olsun”

 Bakan Yerlikaya konuşmalarına şöyle başladı:

“Sayın Milletvekillerimiz, Güngören Belediyemizin Kıymetli Belediye Başkanı, AK Partimizin Kıymetli İl Başkanı, Kıymetli İlçe Başkanlarımız, Sevgili Güngörenli Hemşerilerim, sizleri; sevgiyle, saygıyla, muhabbetle selamlıyorum. Komşuluğun, dostluğun, birlik ve beraberliğin timsali Güngören ilçemizde, siz kıymetli dostlarımla bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyorum.”

 Bakan Yerlikaya Belediye Başkanı Bünyamin Demir’in sözlerine işaret ederek konuşmalarını şu şekilde sürdürdü:

“Kıymetli Belediye Başkanımız, yaptığı konuşmada birazdan temellerini atacağımız, Haznedar Mahallemizdeki, 24’er derslikli ilkokul ve imam hatip ortaokulu ile Zemin Altı Otoparkı Projeleri hakkında bilgileri verdi. Bu projeleri; İstanbul Valiliğim döneminde adım adım takip etmiştim. Okulların ve otoparkın yapılacağı alanları yerinde gezip, görmüştük. Hamd olsun bugün; İstanbul Valiliğimiz, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Güngören Belediyemiz arasında yapılan protokole istinaden, projelerin hayata geçmesi adına çok önemli bir adım atıyoruz. Eğitim yuvası olacak olan okullarımız ve şehir hayatını kolaylaştıracak otoparkımız Güngören’imize ve İstanbul’umuza şimdiden hayırlı olsun.”

“Belediyeler, Yerel Yönetimlerin Temelidir”

Belediyelerin yerel yönetimlerin temeli olduğunu vurgulayan İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, “Halkın yönetime katılımının ilk basamağıdır. Demokrasinin okuludur. Belediyelerin asli görevi; millet için milletle beraber hareket etmek, hemşerilerinin ihtiyaçlarını karşılamaktır. Kaynaklarını halkın çıkarları doğrultusunda kullanmaktır. Belediyecilik; Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettikleri gibi: ‘Şehre aşkla bağlı olmayı, gece gündüz çalışmayı, laf değil eser üretmeyi gerektirir’. İşte AK Parti belediyeciliğinin özü de budur, gayesi de budur. AK Parti Belediyeciliği, ‘Türkiye Yüzyılı şehirleri için gerçek belediyeciliği’ ifade eder. Sözde değil, özde icraat yapmayı hedefler. Vatandaşların ihtiyaçlarını ve taleplerine öncelik vererek, hizmet odaklı, halkla iç içe olan bir belediyecilik anlayışını simgeler. AK Parti belediyeciliği demek; ‘gönül belediyeciliği’ demektir. Her mahallede, her sokakta, her evde kalpten kalbe bağ kurmaktır. Yalnızca altyapıyla ve fiziksel projelerle sınırlı kalmadan; eğitimden kültüre, sağlık hizmetlerden sosyal yardımlara kadar toplumun her kesimini kucaklayan, yaşam kalitesini artıran sosyal belediyecilik anlayışını hayata geçirmektir.” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AdminAdmin