YEREL

Ali Ergin: "Gölden 41 Bin Metre Eski Ağ Toplandı"

Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Ergin, Türkiye’nin önemli tatlı su balığı üretim merkezlerinden Beyşehir Gölü’nü çok önemsediklerini belirterek, “Gölden kurum olarak yürüttüğümüz çalışmalarla bugüne kadar 41 bin metre eski ağ topladık.”dedi.

 Ali Ergin:

Beyşehir Gölü’nde balık neslinin korunmasına yönelik olarak her yıl 15 Mart ile 15 Haziran tarihleri arasında üç ay boyunca bakanlık olarak su ürünleri av yasağı ilan ettiklerini hatırlatan Ergin, bunun sebebinin göl havzasında yaşam süren balıkların larva döneminde üremelerine izin vermek olduğunu belirterek, “Gölde korumaya yönelik çalışmaların yanısıra balıklandırma ve gölde eski ağların kirlilik oluşturmaması amacıyla çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda bugüne kadar gölden eski, atıl kalmış 41 bin metre eski ağ toplanmıştır. Biz Beyşehir Gölü’nü önemsiyoruz. Önemsemeye de devam edeceğiz. Beyşehir halkının ve burada avcılık yapan tüm kooperatiflerin, birliklerin ve sivil toplum kuruluşlarının da önemsediğini biliyoruz. Bu yönde de bize her zaman yardımcı oluyorlar. Biz onlarla birlikte çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz.”ifadelerini kullandı.

Ergin, Beyşehir'de İlçe Ziraat Odası Başkanlığı'nın yanı sıra tarhana imalatı yapan bir tesisi de ziyaret ederek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ağralı, oda bünyesinde faaliyet gösteren tohum bayi faaliyetlerine ilişkin bilgilendirmede bulundu.

KAYNAK.: Ali Rıza Önses

AdminAdmin