GÜNCEL

Akşehir^De 17 Bin 826 Öğrenci İçin Ders Zili Çaldı

Akşehir Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da eğitime desteğini sürdürüyor. 2023- 2024 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla; ihtiyaç sahibi 2 bin öğrenciye 15 çeşit malzemelerden oluşan kırtasiye yardımı yapıldı. Akşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan 2.000 çanta ve kırtasiye yardımı okul müdürlüklerine teslim edildi.

Akşehir^De 17 Bin 826 Öğrenci İçin Ders Zili Çaldı

Akşehir Belediyesi, tarafından hazırlanan çantalar, belediye yetkililerince okulların açılmasından önce tüm okullar tek tek dolaşılarak iletildi. Nihat Dayanık İlkokulu’ndaki ilköğretim haftası etkinliklerine Akşehir Kaymakamı Dr. Mehmet Özel, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, Akşehir Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Öncel, Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü A. Barbaros Topaloğlu, ilçe protokolü, bazı kamu kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende açılış konuşması İlçe Milli Eğitim Müdürü A. Barbaros Topaloğlu tarafından yapıldı. Topaloğlu, Akşehir’de 1200 anasınıfı, 5001 ilkokul, 4930 ortaokul, 5145 lise, 1550 açık öğretim öğrencisi olmak üzere toplamda 17826 öğrencinin eğitime başladığını belirtti. Bununla birlikte 1535 idareci ve öğretmenin eğitim ve öğretim yılına başladıklarını kaydetti.

Başkan Akkaya yaptığı konuşmada; “2023-2024 eğitim-öğretim yılına ilk adımı attık. Yeni öğretim yılında örgün ve yaygın olmak üzere 17.826 yavrumuz eğitime başlıyor. Yavrularımızı eğitmek için ise 1.535 eğitim personeli göreve başlıyor. İster öğrenci ister eğitimci olsun yeni eğitim yılında başarılı olmanız en büyük temennim. Bu yılın bütün eğitim camiası için hayırlı olmasını, yavrularımız için de başarı dolu geçmesini diliyorum. Gençler;  bugün gecemizi gündüzümüze katarak hizmet verdiğimiz ülkemiz, yarın sizlere emanet. Bu emanete sahip çıkmak için bugünden çok çalışmanız, kendinizi geliştirmeniz, yarınlara yatırım yapmanız gerekiyor. Bütün bunlar da ailelerinizin ve öğretmenlerinizin nasihatlerini dinleyerek, tatbik ederek mümkün. Yetişkin bireyler olduğunuzda;  kendini bilen, vizyonu geniş, kültürüne ve değerlerine sahip çıkan aydın insanlar olacağınızdan hiç şüphem yok. Başarı yolunda engellerle karşılaşacaksınız. Ağabeyiniz/Büyüğünüz olarak sizlere tavsiyem; kötü niyetli insanlar karşısında asla eğilmeyin ve zorlukla karşılaştığınızda mücadeleyi asla bırakmayın. Ufkunuzu hep açık, merakınızı canlı tutun ki; gelecek her zamankinden daha parlak ve aydınlık olsun. Değerli öğretmenlerimiz; Sevginiz ve sabrınız ile o hünerli ellerinizden geleceğin mimarları, doktorları, mühendisleri, öğretmenleri en önemlisi de iyi insanları vücut bulacak. Sizler bizim geleceğimizin rehberlerisiniz. Bugünün hazinelerisiniz. Bu yolda yeni eğitim yılının sizler için verimli ve başarılarla dolu geçmesi hepimiz için hayati bir anlam ifade ediyor. Merhum Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine yükselmemiz ancak sizler sayesinde olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Tören; okunan şiirler, Türk Devlet Bayrak Gösterisi, Sev Kardeşim isimli ront gösterisi, Yaşasın Okulumuz adlı koro gösterileri ile gerçekleştirildi. Program sonunda törene katılan protokol üyeleri öğrenciler ile bir araya gelerek, yeni eğitim öğretim döneminde başarılar dileyip, 2023- 2024 eğitim ve öğretim yılının ilk ders zilini çaldı.

Ders zilinin çalmasının ardından Kaymakam Özel, Başkan Akkaya ve protokol üyeleri okula yeni başlayan birinci sınıf öğrencilerinin sınıflarını ziyaret edip onlarla sohbet edip başarılar dilediler.

 

 

 

 

 

 

AdminAdmin