YEREL

Akşehir İçin 60 Milyon Dolarlık Dev Yatırım!

Akşehir Gözpınarı Mahallesi’nde bulunan ve ilçe ekonomisine büyük katkıda bulunacak jeotermal sera alanı için 60 milyonluk yatırım yapılacak. İhale ile belirlenen enerji şirketinin girişim ve faaliyetleriyle Akşehir’e büyük bir katma değer kazandırılacak.

Akşehir İçin 60 Milyon Dolarlık Dev Yatırım!

İlk etapta ülke ekonomisine ve Akşehir istihdamına katkıda bulunacak proje daha sonra tarım, turizm gibi pek çok alanda da Akşehir’in öncü bir yer olmasını sağlayacak. Projenin hayata geçirilmesi ile yüzlerce Akşehirliye istihdam sağlanırken, planlanan ihracat çalışmaları ile Akşehir tarımsal faaliyetler alanında öncü bir şehir haline getirilecek.

AKŞEHİRDE İLK TÜRKİYEDE TEK!

İhaleyi kazanan şirketlerle bir araya gelen Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya jeotermal seracılık ve akabinde gerçekleştirilecek projeler hakkında konuştu. Akkaya; “Akşehir’imize 60 milyonluk yatırımda bulunacak ve ilçemize büyük bir katma değer kazandıracak kıymetli misafirlerimizle birlikteyiz. Birleşik tarım konsorsiyum olarak jeotermal sera ihalesine giren ve ihaleyi kazanan 3 firmanın faaliyetleri ile Gözpınarı’ndaki jeotermal kaynağımız serayla hizmet vermeye devam edecek. İlk etapta Birleşik Tarım firması 350 bin m² alanda bir sera kuracak ve bu anlamda Türkiye’de bir anda 350 bin m² sera kuran ilk şirket olacak. Kurulan serada ilk etapta 150 kişilik istihdam sağlayacak, 60 milyon dolarlık bir yatırım da yapılmış olacak. Akabinde firmamızın öngörüsü inşallah; 400 kişilik istihdama kadar ulaşılacak ve soğuk hava depoları, kurutma tesisleri, diğer enerji faaliyetlerinde bulunacak. Akşehir’imiz için inşallah hem çok önemli bir katma değer olacak hem de yeni bir istihdam alanı sağlanacak. Diğer bir yandan ise Akşehir tarımı ve Akşehir çiftçilerine örneklik sergilemesi anlamında önem arz edecek. Tarım potansiyelini artırma, tarımsal ihracata yön vermek anlamında da ilçemize katkı sağlayacağını düşünüyorum. Şimdiden firmamıza hayırlı olmasını diliyorum. Bizde Akşehir Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü desteği kendilerine vereceğiz.” dedi.

AKŞEHİR’İ TARIM SEKTÖRÜNDE ÖNCÜ YAPACAĞIZ!

İhaleyi kazanan ve Akşehir’e hizmet verecek enerji şirketinin genel müdürü Sonuç Erbaş ise proje hakkında şunları söyledi; “Öncelikle Akşehir’in sıcak karşılamasından dolayı Akşehir Belediye Başkanımız Dr. Salih Akkaya Bey’e ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Akşehir’de gerçekleştireceğimiz jeotermal sera projesi için buradayız. Bu konuyla ilgili heyecan içerisindeyiz. Jeotermal ısıtma sistemiyle, en yakın zamanda yaklaşık 350 bin m² alanda kapalı sera projesi gerçekleştireceğiz. Akabinde çalışmalar ilerledikçe turizm amaçlı kullanım alanlarımız için de faaliyetlerde bulunacağız. Bu anlamda yapacağımız projeyle birlikte enerji yatırımlarına da ağırlık vereceğiz. İnşallah Akşehir için güzel bir proje olacağını düşünüyoruz.

Projemizin detaylarına gelecek olursak 350 bin m² alanı kapsayan kapalı jeotermal sera projesinde yaklaşık 400 kişiyi istihdam etmeyi planlıyoruz. Bununla birlikte projenin değeri 60 milyon dolar civarında olacak. İlerleyen zamanlarda meyve kurutma tesisi ve arazinin açık alanlarında tarım faaliyetler gerçekleştireceğiz. Ürünlerimizin bölge halkına da destek olabilmesi için ürün perspektifimizi ihracata sunarak Akşehir’in bu anlamda tarım sektöründe öncü bir şehir olması içinde elimizden geleni yapacağız.” İfadelerini kullandı.

AdminAdmin