EĞİTİM

Akşehir Belediyesi’nden 2500 Çanta Ve Kırtasiye Seti

Akşehir Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da eğitime desteğini sürdürüyor. 2022- 2023 Eğitim ve Öğretim Yılının başlamasıyla; ihtiyaç sahibi 2 bin 500 öğrenciye kalem, çanta, silgi, defter, pastel boya, kuru boya, kalemtıraş vb. 15 çeşit malzemelerden oluşan kırtasiye seti verildi.

Akşehir Belediyesi’nden 2500 Çanta Ve Kırtasiye Seti

Akşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan 2500 çanta ve kırtasiye yardımı, Akşehir’deki okul müdürlüklerine teslim edildi.

Akşehir Belediyesi, tarafından hazırlanan çantalar, belediye yetkililerince okulların açılmasından önce tüm okullar tek tek dolaşılarak ihtiyaçları oranında dağıtıldı. İlköğretim Haftası etkinlikleri nedeniyle Cumhuriyet İlkokulu’ndaki törenin ardından Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, İlçe Mili Eğitim Müdürü A. Barbaros Topaloğlu ile birlikte bazı öğrencilere sembolik olarak çanta ve kırtasiye setlerini teslim etti.

Cumhuriyet İlkokulu’ndaki İlköğretim Haftası etkinliklerine Akşehir Kaymakamı Dr. Mehmet Özel, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Abdulhamit Durgut, AK Parti İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu, İlçe Protokolü, bazı kamu kurum müdür ve amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Tören saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü A. Barbaros Topaloğlu tarafından bir açılış konuşması yapıldı. Topaloğlu Akşehir’de 17 bini örgün eğitim olmak üzere 19 bin 167 öğrenci ve bin 300’ü öğretmen olmak üzere bin 561 personel ile eğitim ve öğretim yılına başladıklarını söyledi.

Akşehir Belediyesi tarafından ilçe genelindeki okullara yapılan 2 bin 500 çanta ve kırtasiye seti yardımı kapsamında İlçe genelindeki ilk ve ortaokullara verilen çanta ve kırtasiye setleri de Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya ve İlçe Milli Eğitim Müdürü A. Barbaros Toplaoğlu tarafından sembolik olarak öğrencilere teslim edildi. Başkan Akkaya yaptığı konuşmada Akşehir Belediyesi olarak eğitime büyük önem verdiklerinin altını çizerek “Akşehir’imizle her zaman gurur duyuyoruz, gerçekten başarılı bir eğitim camiasına sahip. Öğrencilerimiz pırıl pırıl. Bu başarılarda Akşehir Belediyesi olarak bizimde Akşehir halkı adına bir nebze katkımız olsun diye yıllardır çanta ve kırtasiye seti dağıtımı geleneğimizi sürdürüyoruz. Her yıl ihtiyacı olan yavrularımıza azda olsa katkı vermek, onların başarılarını daim kılmak adına kırtasiye ve çanta yardımı yapıyoruz. Bu yılda yaklaşık 9 bin 800 ilkokul ve ortaokul öğrencimizin 2 bin 500 tanesine bir çanta ve içerisinde 15 adet kırtasiye ürünü bulunan set armağan ediyoruz. Yaklaşık 1 milyon liralık bir bedele sahip olan bu yardımımızı inşallah tüm yavrularımız güle güle kullansınlar. Her zaman olduğu gibi eğitim camiamızın yanındayız, çünkü geleceğimiz eğitimle şekilleniyor” dedi.

Tören okunan şiirler, halk oyunları gösterisi ile son bulurken, program sonunda törene katılan protokol öğrencilerin yanına giderek yeni eğitim öğretim döneminde onlara başarılar dileyip, 2022- 2023 Eğitim ve Öğretim Yılının ilk ders zilini çaldı.

Ders zili çalmasının ardından Kaymakam Özel, Başkan Akkaya ve protokol üyeleri okula yeni başlayan birinci sınıf öğrencilerinin sınıflarını ziyaret edip onlarla sohbet edip başarılar dilediler.

AdminAdmin