YEREL

Akşehir Belediyesi Regaip Kandili’nde Vatandaşların İçini Isıttı

Akşehir Belediyesi, mübarek üç ayların başlangıcında ihya edilen Regaip Kandili dolayısıyla camileri dolduran vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulundu.

Akşehir Belediyesi Regaip Kandili’nde Vatandaşların İçini Isıttı

Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, Müslümanlar için özel bir yere sahip olan Regaip Kandili’ni maneviyatla ve paylaşım ile geçirmek istediklerini belirterek, tüm Akşehir halkının kandilini tebrik etti.

 

Akşehir Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği kandil gecelerindeki ikram geleneği, Regaip Kandili’nde de devam etti.

 

Her kandil gecesi vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunan Akşehir Belediyesi, ilçe merkezinde ve bağlı mahallelerde Regaip Kandil’ini ibadetle geçirmek üzere camilerde buluşan vatandaşlara, sıcak çikolatalı süt ve kandil şekeri ikram etti.

Resim önizlemesi

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Müslümanlar için özel bir yere sahip olan Regaip Kandili’ni maneviyatla ve paylaşım ile geçirmek istediklerini belirterek, tüm kandil ve dini günlerde geleneksel hale getirdikleri ikramların Regaip Kandili’nde de devam ettiğini ifade etti.

Resim önizlemesi

Bu özel gecede camilere akın eden vatandaşlara ikramda bulunmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Akkaya, “Bu tür buluşmalar toplumda dayanışma ve birlik duygularını pekiştirirken, manevi atmosferin de güçlenmesine katkı sağlıyor. Mübarek üç aylara girdiğimiz şu günlerin başta İslam coğrafyalarına, sonra tüm dünyaya barış, huzur ve esenlik getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum” diye konuştu.

 

 

 

AdminAdmin