YEREL

Akşehir Belediyesi Hayvan Dostlarımız İçin İş Başında

Akşehir Belediyesi, Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri, Takkasızlar Konağı’nda, sokak hayvanlarına yönelik gerçekleştirilen uygulamalar ve projeler hakkında fikir alışverişinde bulunmak için hayvan severlerle bir araya geldi.

Akşehir Belediyesi Hayvan Dostlarımız İçin İş Başında

Toplantıya Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya adına, Temizlik İşleri Müdürü Orhan Uyar ve belediye veterineri katılım sağladı. Toplantıda, Akşehir genelinde sokak hayvanlarına yönelik hâlihazırda devam eden ve yapılacak olan uygulamalarla alakalı bilgi, fikir alışverişi gerçekleştirildi. Bu kapsamda sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, beslenmesi, bakımı ve barınmasına yönelik bugüne kadar atılmış olunan adımlara yenilerinin ekleneceği belirtildi.

Resim önizlemesi

Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya’nın talimatlarıyla geçtiğimiz günlerde yapılan rehabilitasyon merkezi ve bakım evinde kısırlaştırma seferberliği başlatıldı. Toplantıda, 5199 sayılı Kanun gereği toplanan küpesiz hayvanların kısırlaştırma, aşılama işlemlerinin tamamlanmasının ardından alındığı yere bırakılmasıyla son iki yılda toplam 2.752 sahipsiz sokak hayvanının kısırlaştırıldığı bilgisi paylaşıldı.

Ayrıca; Sokak hayvanları ile alakalı yaşanan sorunların çözümünde Akşehir halkı ile beraber hareket ederek örnek çalışmalara imza atmanın sonuca ulaşım konusunda tek yol olduğu sonucuna varıldı. Belediye ve vatandaşların iş birliği ile bu sorunların çözülmesi konusunda adımlar atılacağı kaydedildi.

Resim önizlemesi

Temizlik İşleri Müdürü Orhan Uyar toplantıda; 5199 sayılı Kanun kapsamında, Akşehir Belediyesi’ne bağlı Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde, görev ve sorumluluklarını yerine getirerek atılan adımların üstüne her geçen gün yenisini eklediklerini ve samimiyetle çalıştıklarını ifade etti. Temizlik İşleri Müdürü Uyar, “Bize emanet olan bu canlıların refahı için bu samimiyeti ve şeffaflığı korumayı ve sürdürmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

Resim önizlemesi

AdminAdmin