SİYASET

DEVA, Kendi Adaylarıyla Yerel Seçimlere Girecek

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Deva Partisi olarak kendi adaylarımızla belediye seçimlerine gireceklerini söyledi.

DEVA, Kendi Adaylarıyla Yerel Seçimlere Girecek

Başkan Dr. Seyit Karaca Parti İl binasında düzenlediği basın toplantısında yerel seçim sürecini değerlendirerek, Sarayönü, Ahırlı ve Doğanhisar ilçelerinin belediye başkan adaylarını kamuoyuna tanıttı.

 

Deva Partisi’nin Konya’da Büyükşehir Belediyesi olmak üzere 31 ilçede kendi amblemi ve adaylarıyla yerel seçimlere gireceklerini belirten Başkan Dr. Seyit Karaca, “Deva belediyeciliğini Konya’ya taşımak hedefiyle, belediye başkan adaylarımızı belirleme çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle Yerel Yönetimler ve Şehircilik Politikaları Eylem Planımız ile her derde deva olacağız. DEVA Partisi olarak erdemli ve ahlaklı siyasetin en temel önceliğimiz olduğunu zaten hep söylüyoruz. Ve bu anlayışla da bir ilki gerçekleştiriyoruz. Her kademedeki belediye başkan adayımızdan daha seçimlere girmeden önce Deva Belediyeciliği etik kurallarına bağlı kalacaklarına dair imzalı bir taahhütname istiyoruz. Bu Türkiye'de ilk, daha önce böyle bir şey hiç olmadı. Konya Büyükşehir dâhil 31 ilçede başkan adayı çıkartacağız. Biz 29 Aralık akşamına kadar aday adaylık sürecini devam ettireceğiz. Bu çerçevede adaylarımızı 29 Aralık’ta bitirmiş olacağız. Büyükşehir dâhil olmak üzere Konya'da 32 belediyede adaylarımız olacak. Siyasette yarışı ben doğru bulurum. Arkadaşlarımız yarışacak. Ama ahlaklı, dürüst, ilkeli anlamda böyle bir yarışın yerelde mutlaka yapılması gerektiğini düşünüyorum. Hepinize katkılarınız ve teşriflerinizi teşekkür ediyorum” dedi.

Resim önizlemesi

“Deva Belediyeciliğinde etik kurallara önem vereceğiz”

Partisinin Deva Belediyeciliği üzerine bir kitapçık yayınladığını ve etik kurallarına çok önem vereceklerini kaydeden Başkan Dr. Seyit Karaca, “Partimizin daha önceki genel seçimlerde iktidara geleceğinde yapacaklarına dair 23 eylem planı yayınlamıştı. Yerel seçimler içinde Deva Belediyeciliğini anlatan bir kitapçık yayınladı. Bu kitapçıkta Deva belediyeciliğinin hizmetleri ve etik kuralları yer alıyor. 56 ana başlıkta Deva belediyeciliğinde verilecek hizmetlerden oluşuyor. Her kesimi kucaklayan, hizmetlerin eşit verileceği, sokak hayvanlarını korunmasına kadar belediye hizmetlerine ait her şey vardır. Bunun yanında deva belediyeciliği anlayışından etik kurallar önemli olduğu kadar, hiçbir şekilde de taviz verilmeyecektir.”

Resim önizlemesi

Daha sonra Sarayönü, Ahırlı ve Doğanhisar Belediye başkan adayları kendilerini tanıttı.

DEVA Partisi Sarayönü Belediye Başkan Adayı Mahpeyker Feryal Karça, Sarayönü’nde Belediye Başkanı seçilmesi halinde Sarayönü’nü DEVA Belediyeciliği ile tanıştıracağını ifade ederek, “Sarayönü İlçemiz, Konya ilimize merkez ilçe olabilecek kadar yakın bir mesafede bir ilçe. Bunun avantajları olduğu kadar dezavantajları da var. Belediye başkanlığı görevi nasip olursa partimin DEVA belediyeciliği, hedef ve politikaları doğrultusunda bu dezavantajları avantaja dönüştürecek projeler yapmaya ve uygulamaya çalışacağım. İlçem için önemsediğim konuların başında ilçe gençlerimizin istihdamı, kadınlarımızın iş gücünü daha aktif katılımı, çevre, kültür dostu belediyecilik ve İlçe mahallelerimizin belediye hizmetlerinden, zamanında aktif olarak yararlanmalarının sağlanması, tarla yollarımızın düzeltilmesi ve başıboş sokak hayvanlarının yönetimi. Bu konularda azami gayret göstereceğim.” İfadelerini kullandı.

DEVA Partisi Ahırlı Belediye Başkan Adayı Hüseyin Geçer Ahırlı’nın hayvancılık ve çiftçilik faaliyetlerinin yoğun olduğu bir bölge olduğunu belirterek, “Hayvancılık faaliyetleriyle uğraşan vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu evlerinin alt katında hayvanlarına bakmakta ve bu durum insanlarımızın sağlığına zarar vermektedir. Belediye Başkanı seçilmemiz halinde Belediye öncülüğünde yapılacak projelendirme ile besi çardakları yerleşim merkezlerinin 1,5 km uzağına, her besiciye yer tahsis edip düzenlemek kaydıyla taşınacaktır. Dar gelirli aileler küçükbaş hayvancılık faaliyetlerine yönlendirecek ve bu noktada teşvikler verilecek. İlçemizde toplulaştırma projelerinin başlamasını sağlayacağız. Toplulaşma çalışmaların ardından sulama kanallarının inşaatlarını yapacağız. Kırsal, dağlık alanlarda meyvecilik faaliyetlerinin geliştirilmesi noktasında arazi tahsisleri sağlanacak, altyapı çalışmaları yapacak, teşvik projeleri hayata geçireceğiz. Projelerimizi vatandaşlarımız ile işbirliği ile gerçekleştireceğiz” dedi.

Resim önizlemesi

DEVA Partisi Doğanhisar Belediye Başkan Adayı Hasan Aksoy DEVA Partisi’nin kurulduğu ilk günden beri memlekete faydalı olmaktan başka hayal kurmadıklarını dile getirerek, “İlçe merkezimize işyeri alanlarının yapılması ve kapalı pazaryerinin açılması aciliyet durumundadır. İş merkezleriyle ilçe merkezinde ticari faaliyetler canlanacak bölgede istihdam alanı oluşturulacaktır. Kadınların gidebileceği sosyal alanların açılması sağlanacak. Doğanhisar ilçemizde hayvancılık kooperatifinin kurulması ve hayvancılığın yaygınlaştırılması noktasında projelerimiz hazırdı. Çiftçilerimizin sorunlarının çözümü için kapatılan TMO ofisinin yeniden açılması, Pancar kantarının yeniden ilçemize kazandırılması zaruret arz etmektedir. Projelerimiz ile hizmete talibiz” şeklinde konuştu.

AdminAdmin