SİYASET

AK Parti Konya Avukatlarla Bir Araya Geldi

AK Parti Konya İl Başkanlığı, Konya Barosu avukatları ile iftar yemeğinde bir araya geldi. Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen iftar yemeğine AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, 28. Dönem AK Parti Konya Milletvekili adayları Burhanettin Sevencan, Tahir Akyürek, 27. Dönem AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, teşkilat mensupları ve avukatlar katıldı.

AK Parti Konya Avukatlarla Bir Araya Geldi

Programda konuşan AK Parti Konya 28. Dönem Milletvekili Adayı Burhanettin Sevencan, “14 Mayıs günü yapılacak olan seçimlerde sandıklarımıza her zamankinden fazla sahip çıkmamız gerekiyor. Kontrollerimizi sağlayarak sandıklarda yanlış yapılan müdahaleleri engellemeliyiz. Aynı zamanda gerekli itirazların yapılmasını sağlamak bizlerin namus ve vatan borcudur. Bu konuda siz değerli meslektaşlarımın ciddi hassasiyet göstermeleri gerekmektedir. Şimdiden sizlere göstereceğiniz hassasiyet için teşekkür ediyorum” dedi.

‘ÖNEMLİ BİR SÜRECİ YAŞIYORUZ’

28. Dönem AK Parti Konya Milletvekili Adayı Tahir Akyürek, “Bu seçim geçtiğimiz yıllardaki seçimlerden çok daha önemli bir seçim. Çünkü 120-130 yıl önce o dönemki Osmanlı idaresine, Abdülhamit Han’a karşı oluşturulan birlikteliğe benzer bir yapıyı bunca dönem sonra adeta yeniden yaşamaya başladık. Farklı bir gündemle karşı karşıyayız. Fakat şunu görüyoruz. Bu particiliğin ötesinde, seçim ötesinde bir durumdur.  Türkiye’de tüm kazanımlarımızın tehlikeye düşme ihtimali ortada. Bu olaylarda kullanılan insanlar var. Başkasını kullandığını düşünüp aldanan arkadaşlarımız var. Velhasıl böyle önemli bir süreci yeniden yaşıyoruz. Bu sürecin tarihi de 14 Mayıs. Sizlere güvenimiz tam. O gün sandıklarda olabilecek olaylara hukuki açıdan ele alarak takip etmeniz gerekiyor. Şimdiden hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AK Parti 27. Dönem Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ise, hukukçuluğun önemine değinerek, “Hepimiz hukukçuyuz. Ülkemizde ‘seçimlerin güvenliği ve güvenilirliği yok’ algısı oluşturulmaya çalışılıyor. Bu algıyı içerdeki ve dışardaki kuklalar oluşturmaya çalışıyor. 2017 ve 2018 yıllarında gerçekleştiğimiz seçimlerde seçim işleri başkanı olarak görev yaptım. O dönemde Türkiye ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı her seçim sonrasında hem ülkemize hem de bizlere teşekkür yazısı gönderirdi. İşin gerçeği böyle iken seçim sonuçlarının kendi aleyhlerine olacağı bir durum söz konusu olduğu zaman süreci manipüle etmek için ellerinden gelen her şeyi yapmaya çalışırlar. Bu nedenle de hukukçuların burada fonksiyonu ve rolü çok çok önemli” ifadelerini kullandı.

‘SEFER BİZDEN, ZAFER ALLAH’TAN’

Programda son olarak konuşan AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, 15 Mayıs sabahına kadar AK Parti ailesi olarak koşturacaklarının altını çizdi. Angı, “Malum seçim sürecindeyiz. 15 Mayıs sabahına kadar yoğun tempo ile gideceğiz inşallah. Ülkemizin geldiği noktada batının bize bakışı belli. Dünyadaki gelişmeler karşısında Türkiye bir güç elde etti. Kutuplaşan bir dünyanın ülkemize yansımalarını bu seçimlerde göreceğiz maalesef. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 21 yıldır bu ülkeye kazandırdıklarının üzerine yeni dönemin inşası bizlerin gayretine bağlı. Bizler seferle yükümlüyüz. Zaferi verecek olan Cenab’ı Haktır.  Bu yolda eksiğimiz kalmadan hangi çalışmaları yapmamız gerekiyorsa bunların gayreti içerisindeyiz. Geçmişten bugüne hep birlikte bu süreçleri yönettik. Bu seçimde de yine sizlerin hukuki alt yapısından, tecrübelerinizden istifade etmek istiyoruz. İnşallah 14 Mayıs’a kadar elimizden gelen çalışmaların fazlasını ortaya koymak ve o gün akşam da yine hep birlikte sonuçları aynı coşkuyla izlemek için bir araya geleceğiz inşallah” dedi.

AdminAdmin