GÜNCEL

Afet Acil Durum Bilgi Kartları Miniklerimizin Çantalarında

Meram ilçemizde bulunan Yeni anaokulumuzdaki miniklerimize AFAD Gönüllülerimizle birlikte hazırladığımız “Afet ve Acil Durum Bilgi Kartlarını” hediye ettik.

Afet Acil Durum Bilgi Kartları Miniklerimizin Çantalarında

Afet ve Acil Durum bilgi kartları; Afet ve acil durumlarda çocuk kaçırmaları, kayıp gibi olumsuz olayların önüne geçmek için gerçekleştirdiğimiz eğitimlerde afet ve acil durum kartlarının önemini anlatıyor, bilinçli bir toplum için "Afete Hazır Türkiye" projesi kapsamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hazırlanan afet ve acil durum bilgi kartlarında kişinin kimlik bilgileri, adresi, sürekli rahatsızlığı, kullandığı ilaçlar, yakınlarının iletişim bilgileri gibi afet ve acil durumlarda hayati önem taşıyan bilgiler bulunmaktadır. Bu kartlar sadece küçük çocuklara yönelik olmamakla birlikte yetişkinler için de kartlarımız mevcuttur. Özellikle yaşlılar için de bu kartların doldurulması ve her daim yanlarında bulundurmaları afet ve acil durumlarda hem kendileri hem de kurtarma ekipleri açısından büyük kolaylık sağlayacaktır

          Sadece afetler için değil, karşılaşabileceğiniz acil bir durum ya da yaşayacağınız bir sağlık problemi esnasında, şok, bayılma, yaralanma gibi bilincinizin kaybolması ihtimaline karşı sürekli yanınızda taşıyacağınız bu kart, size müdahale edecek olan personelin hakkınızda sahip olacağı temel bilgilerle müdahaleyi kolaylaştıracak ve hızlandıracaktır. Örneğin herhangi bir ilaca alerjinizin olup olmadığı, kan grubunuz veya sürekli bir rahatsızlığınıza dair bilgi yapılacak müdahaleyi doğrudan etkileyecektir.

Afet ve Acil Durumda çocuklarınızın yanında bulunacak bu kart, sağlık ve iletişim gibi hayati konularda ilgililerin size kısa sürede ulaşmasını sağlayacaktır.

Bu sebeplerle Acil Durum Bilgi Kartlarının doldurulup tüm ve aile fertlerinin sürekli üzerinde bulundurulması büyük önem taşımaktadır.

Konya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü olarak AFAD Gönüllülerimizle birlikte ‘Yeni Anaokulun’ da bulunan 90 minik öğrencimize hazırlamış olduğumuz “Afet ve Acil Durum Bilgi Kartlarını” çantalarına bıraktık. Minik öğrencilerimize bu kartları yanlarında ayırmamalarını gerektiğini hatırlatarak anne-babalarının da bu kartlardan hazırlayarak mutlaka yanlarında taşımalarının gerektiğini söyledik. Anaokulunda gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizde miniklerimize rüzgar gülü ve balon hediye ederek keyifli saatler geçirdik. Kıvırcık isimli kuklamız da miniklerimize deprem sırasında yapılması gereken ÇÖK-KAPAN-TUTUN hareketi uygulamalı olarak gösterilmiştir.

 

AdminAdmin