DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Advert
 Dr. Cemil  Paslı
Dr. Cemil Paslı

Ubasute

Ubasute yaşlı ya da hasta yakınlarının ormanın ücra bir köşesinde ölüme bırakmak anlamına gelen eski bir Japon halk âdeti.

Bu adet her ne kadar Japon efsanelerince onaylanmış da olsa yaygın olup olmadığı konusu hala net değil.

Bugün ise günümüz Japonya’sı ve dünyanın farklı coğrafyalarında bu pratiğin farklı şekilde de olsa canlandığı görülüyor.

Ubasute aynı zamanda obasute olarak da bilinir ki bu yaşlı bir kadını terk etmek anlamına gelir.

Bir diğer kullanılan terim ise ebeveyni terk etmek anlamına gelen oyasute’dir.

Ubasute yaşlı insanları öldürmenin (senicide) bir çeşididir ve kişiyi dağ tepesi ya da ıssız bir yere ölümde terk etmektir.

Fuji Dağı’nın kuzeybatı ayağındaki sık ormanların bunun için oldukça popüler bir yer olduğu düşünülmektedir.

Ana vatanı cennetten kısa süreliğine çetin bir yer olan dünyaya indirilen insan, yine insana emanettir.

İnsan insanın ya vatanıdır, ya da kurdudur.

İnsan yaşayacağı hayatın bütün kademlerini yap/gör formasyonunda tamamlar.

Yukarıda bahsettiğimiz Japonya merkezli ubasutenin dünyaya bir virüs gibi yayılmasının sebebi yine insanların bizzat kendi tercihlerinin sonucudur.

İnsan hayatından onun en aciz olduğu iki dönem 0-8 yaş ve 80+ dönemlerdir.

İnsanın 80+ dönemde göreceği muamele geçmişinde 0-8 yaşındakilere yaptıkları yatırımlara bağlı olarak gelişir.

Allah Teâlâ bakın kesin ve birbiriyle bağlantılı gerçeği bize nasıl anlatır:

“En içten tevazu ve merhamet duygularıyla onlara kol kanat ger ve haklarında: “Rabbim! Nasıl onlar beni küçüklüğümde şefkat ve sevgiyle terbiye edip yetiştirdilerse, sen de onlara öyle merhamet eyle” diye dua et!” İsra, 17/24.

0-8 yaşta çocuğun çok muhtaç olduğu sevgi, merhamet, şefkat ve muhabbetten mahrum etmek ubasutenin en acımasız şekli olduğu gibi, yaşlılıkta bu işi yapanların kesin yaşayacağı kısır döngünün ilk tohumlarını saçmak demektir.

Bir çocuğun hayatından anne/baba 0-8 yaşta hayati değerdedir.

Burada oluşacak anne/baba boşluğu “oral fiksasyon” sendromuna sebep olacaktır.

"Babalar, oğullarınıza sarılın, yoksa başka bir erkek onlara sarılır.”

(Joseph Nicolosi, Ph.D. (1947-2017), Onarım Terapisinin Kurucusu, (Psikoterapi Savaşı, Christopher Doyle, 321)

Winnicott isimli bilim adamı da anne/baba yoksunluğunun yol açtığı “oral fiksasyon” un sonuçları bağlamında “hırsızlık yapan çocuk annesini arar” demiştir.

Bu sendroma bir şekilde muhatap olan çocuk bir ömür o ağırlıkla yaşamak durumundadır.

Siz erken dönemde çocuğunuz için kendiniz yerine dışarıdan hizmet satın alırsanız, onlarda siz yaşlandığınızda dışarıdan hizmet satın alma yoluna gideceklerdir.

Çünkü bu yol ve yöntemi bizzat sizden öğrendiler.

Ubasute gibi insanı insanın kurdu yapacak yaklaşımların çözümü anne/baba, devlet/millet olarak 0-8 yaşta ki çocukların mutlaka ve mutlaka sağlıklı ve huzurlu bir aile ortamında; şefkat, muhabbet, güven ve huzurla büyümeleri için her tür tedbirlerin alınmasıdır.

Ubasute

Ubasute is an ancient Japanese folk custom of leaving the elderly or sick relatives to die in a remote corner of the forest.

Although this custom is attested by Japanese legends, it is still unclear whether it is widespread or not.

Today, however, it is seen that this practice is revived, albeit in a different way, in today's Japan and in different geographies of the world.

Ubasute is also known as obasute, which means leaving an old woman.

Another term used is oyasute, which means leaving the parent.

Ubasute is a variant of killing old people (senicide) and leaving the person on a mountain top or in a deserted place to die.

The dense forests on the northwest foot of Mount Fuji are thought to be a very popular place for it.

The human being, who was sent down from his homeland to a harsh place for a short time, is also entrusted to humans.

Man is either his homeland or his wolf.

A person completes all stages of his life in a do/see formation.

The reason why Japan-based ubasuten, which we mentioned above, has spread to the world like a virus, is again the result of people's own preferences.

The two periods when he is most incapable of human life are 0-8 years and 80+ periods.

The treatment that a person will receive in the 80+ period develops depending on the investments they have made in the 0-8 year olds in their past.

Look how Allah tells us the absolute and interconnected truth:“With your sincere feelings of humility and compassion, take care of them and say to them:"My God! Have mercy on them, just as they trained and raised me with compassion and love when I was little.”Isra, 17/24.

Depriving the child of 0-8 years of age from the love, compassion, affection and conversation that is so needed is the most cruel form of ubasute, and it means to scatter the first seeds of the vicious circle that those who do this job in old age will definitely experience.

From the life of a child, parents are vital at the age of 0-8.

The mother/father gap that will form here will cause the "oral fixation" syndrome.

"Fathers, hug your sons or another man will hug them."

(Joseph Nicolosi, Ph.D. (1947-2017), Founder of Reparative Therapy, (The Battle of Psychotherapy, Christopher Doyle, 321)

A scientist named Winnicott also said that "the child who steals calls his mother" in the context of the consequences of "oral fixation" caused by mother/father deprivation.

The child who is in contact with this syndrome in some way has to live with that weight for a lifetime.

If you buy outsourced services for your child in the early period instead of yourself, they will also choose to outsource services when you get older.

Because they learned this way and method from you.

The solution of approaches such as Ubasute that will make people a wolf for humans is to ensure that children aged 0-8 as parents, state/nation in a healthy and peaceful family environment; is to take all kinds of measures for them to grow up with compassion, love, trust and peace.

 

NELER SÖYLENDİ?
@
 Dr. Cemil  Paslı

Dr. Cemil Paslı

DİĞER YAZILARI Buen Vivir Başrol de mi Oynuyorsunuz, Yoksa Figüran mısınız? Saygı Duymam Gereken Bu(!) mu? Dünya ve Ahirette Uyuyabilmek ve Uyanabilmek Omurga Aile Neden İlk Düşmandır? Anne/Baba/ÖğretmenAcı Bir Tebessüm Derdinin Devası Sen’sin. Eşyanın Ruhu Alçak Gönüllü Neden Uzakları Yakın, Yakınları Uzak Ettik? En Büyük Fesat Nedir? İkindi Namazı ve Benî Kurayza Yahudileri Kütük Çok Sahibi Yok Fix/Takıntı Siyaset ve Tefekkür Haddini bil, mutlu ol! Korona Döneminin Dijital Çocukları Sessizliğin Gücü (Meryem, 19/10) Çocuğa Sevgi, Gence Güven ve Yaşlıya Saygı M. Şerefeddin Yaltkaya, İslam Mecmuası ve Yeni Türkiye Atları Hazırlayın Pozitiflik, Saf Pozitiflik midir? Gülümseme ve Huzur Kabz ve Bast Duruşu Desteklenmeyen Çocuk Bağımlı Olur. (Montessori Eğitimi) Bağınız Her Daim Açık mı? Nişanlınız Nasıl Güzel Olur? Toprağımız Bol Olacak mı? Helalleşme/Sıfırlama(!?) Mümkün mü? Yalanın Negatif ve Pozitifi Ne Yığdırın, Ne De Bağırtın. Kadife Yumruk (Gerçeğin Gücü) Artırılmış Sanal Hayatın Kurbanları Şeytan Nerede? Peygamber Kıssaları ve Çocuk Eğitimi Çok Zayıflamışsın! Neredesin Hızır? Nakıs/Noksanlık/İmtihan Bağımlılık Nasıl Gelişir? “5” “95”den Büyüktür. (Çocuk Eğitimi) Aile Mahremiyeti ve Nükleer Enerji Talip Olduklarımıza Dikkat! Liderlere “Hüsn-i Hâtime” İçin 5 Tavsiye Seferoğulları, Tellioğulları ve Yeşil Vadi İşiniz Zor mu? Hayatın Ritmi Yörünge/Omurga ve Meteor Taşı Niyet-Düşünce-Söylem-Eylem-Amel-Ahlak Her Zaman, Her Şeye Rağmen Kazanmak mı? Faraziye Hayatlar, Şimdi ve Burası Kifayetsiz Muhterisler, Dış Güçler ve Türkiye Yüzyılı Sofradaki Çatal (Vasat-Orta Yol) Hayat; Geriye Doğru …, İleriye Doğru… Ve Yer, Ağırlıklarını (Madenleri, Ölüleri) Dışarı Çıkardığı Zaman Sabır; Boyun Eğmek Değil Mücadele Etmektir. Deprem-Kenetlenme-Kader-Tedbir Köy/Şehir Gerilimi ve Başıboş Köpekler Sorunu Akupunktur-İğnelenme-Eleştiri Üç Farklı Rüzgârın Anaforundaki Ülke’m Mehmet’leri “Fatih” Yapmak İçin… Mevlana, Konevi ve Urmevi’yi Anlamak İçin… Kadın ve Erkek “Eş” Değerdir. “Sema” Bize Ne Anlatır? Kötülük Genini Çıkarabilir miyiz? Kimin Uydusuyuz? Sağlıklı Birey-Mutlu Aile-Huzurlu Toplum Hak ve Hakikat Acı Bir Tebessümle Kayan Yıldızlar Aile ve Gençlik Çalıştayı Öldüren Tamam da Ölen Nasıl Cehennemlik Olur? 3O+2D+1Y+BK+ARSP=Gelişim Toprak/Ateş/Su Görünme Şehvetinin Tükettiği Hayatlar Kur’an Tilaveti Nedir, Ne Değildir? Dünya Bizim Neyimiz Olur? Tesettür; Önce Erkeklerin Göz Kapaklarına Boşluk: Şeytan İnsan-Cemaat-Cemiyet Ukde: Oral Fiksasyon Gıll=İmtihan İslam, Değişim ve Dayanışma Oyunları En Ulvi Kaçış Yöntemleri Deha Nedir?
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
  • 1GALATASARAY3081
  • 2FENERBAHÇE3079
  • 3TRABZONSPOR3049
  • 4BEŞİKTAŞ3046
  • 5KASIMPAŞA3043
  • 6RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ3042
  • 7ÇAYKUR RİZESPOR3042
  • 8BITEXEN ANTALYASPOR3041
  • 9YUKATEL ADANA DEMİRSPOR3039
  • 10CORENDON ALANYASPOR3039
  • 11EMS YAPI SİVASSPOR3038
  • 12YILPORT SAMSUNSPOR3036
  • 13MONDİHOME KAYSERİSPOR3036
  • 14MKE ANKARAGÜCÜ3033
  • 15ATAKAŞ HATAYSPOR3033
  • 16TÜMOSAN KONYASPOR3033
  • 17GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ3031
  • 18VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK3030
  • 19SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL3029
  • 20İSTANBULSPOR3013
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
E-GAZETE
KONYA LOBİ Temmuz Ağustos 2023
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA