DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
 Dr. Cemil  Paslı
Dr. Cemil Paslı

Kötülük Genini Çıkarabilir miyiz?

Dinin yerine ikame etmeye çalıştıkları “hümanizm(insanlık dini)” tutmayınca “transhümanizm” çalışmalara başladı birileri.

Hümanizm ve transhümanizm çalışmalarının temelinde bilim ve teknolojide insanın aldığı ileri mesafenin verdiği aşırı özgüven(!) yatmaktadır.

Demiri uçurup gökyüzünün derinliklerine gönderebilen insan “büyük güce/sultana(Rahman, 55/33)” sahip olduğuna inanıyor bugün.

Titanik (1912) gemisini yaptıktan sonra demir ve çeliğe aşırı güvenip; “bu gemiyi Allah bile batıramaz diyen” insanoğluna suyun biraz sert çeşidi(buzdağı) yetti ve efsane gemi sadece iki saat 40 dakikada 1.514 kişiyi de yanına alarak okyanusun derinliklerinde kayboldu.

Bu temelsiz inançla(sınırsız güç) geçmişte defalarca denediği gibi bugünde sınırları zorluyor.

Tarihte helak olan kavimlerin hepsi kendilerine çizilen ve onların yararına olan sınırları zorladıkları için yok oldular.

Ev sahibi size kontratta belirlediği kurallara uymadığınızda sizi evden tahliye ediyor!

Kavimlerin helakının açıklaması bu kadar basit ve açık!

Peki, transhümanistlerin üzerinde çalıştığı, gen teknolojisinin gelişmesiyle gündemlerine aldıkları kötülük genini çıkarıp tamamen iyi insan projesi mümkün mü?

İnsan denen makineyi yaratana kulak verelim, nasıl yarattığını bildiriyor bizlere.

Önce donanımı, sonra yüklediği yazılım programını anlatıyor.

Sırayla yürüyelim, önce donanım:

“Güneşe ve kuşluk vaktindeki aydınlığına, güneşi takip ettiğinde aya, onu açığa çıkarttığında gündüze, onu örttüğünde geceye, gökyüzüne ve onu bina edene, yere ve onu yapıp döşeyene, nefse, onu düzenleyene…” (Şems, 91/1-7)

Allah insanı bütün kâinattan süzerek, onların özü olarak geniş/külli kabiliyette yaratıyor ve donanımı tamam ediyor.

Donanım tamam oldu, şimdi sıra yazılım da…

“Ona kötü(fücur) ve iyi olma(takva) yeteneklerini yerleştirene ki, Nefsini (kötülükten/fücurdan) arındıran elbette kurtuluşa ermiştir. Onu kötülüklere gömüp kirleten kimse de ziyana uğramıştır. Semûd kavmi, hak tanımazlığı yüzünden (peygamberini) yalanladı. Hani onların en azgını (deveyi boğazlamak için) ileriye atılmıştı. ALLAH'ın elçisi, onlara, "ALLAH'ın devesine ve onun suyuna dokunmayın," demişti. Fakat onlar, onu yalanladılar ve deveyi boğazladılar. Bunun üzerine Rableri, suçlarından dolayı onları helâk etti ve kendilerini yerle bir etti. Ne var ki hâlâ onların sonlarından ders alınmıyor.”Şems, 91, 8-15.

Allah insanı imtihan için (Mülk, 67/2) özel bir yazılım yükleyerek gönderdi.

O donanımı ve yazılımı kitap ve peygamberler ile tanıtarak nasıl kullanmamız gerektiğini ayan beyan açıkladı.

Fücur(kötülük) ve takva(iyilik) programını (genlerini) aynı dosya içerisinde yükledi.

Birlikte yaratmasının sebebi ise; biz irademizle seçebilelim içindi.

Yani sizi fücur(kötülük) genini silerseniz, iyilik genini de silersiniz ve insanı insan yapan, hayvandan ayıran “irade” sıfatını yok edersiniz.

Allah öfke ve sevinç programlarını da aynı dosya içinde yükledi seçebilmemiz için…

Bu hikmete binaen Allah; “İnananlar öfkelenmez” demez, çünkü insan olarak mutlaka öfkelenirler, çünkü o program onlara yüklendi ve onları öfkelendirecek sebeplerde yaratıldı imtihan için.

“Onlar(inananlar) öfkelerini yutarlar ve onları öfkelendirenleri affederler.” Al-i İmran, 3/134.

Kötülük genini yok etmeye çalışıp kolaycılığa, kısa yola başvurmak yerine kötülüklerle nasıl baş edip onların yerine iyiliği tercihin nasıl mümkün olduğuna dair Kur’an-ı Kerim ve Peygamberimiz Muhammed Mustafa(s.a.v.)’in öğütlerine davet ediyorum transhümanizm savunucularını.

Semud kavminden ibret alsınlar, hadlerini bilsinler, Allah’ın patenti kendine ait olan insan makinesine müdahale planlarını gözden geçirsinler.

Tuuba limen arefe haddehu/ Velem yetecevez tavrahu.

Ne kutludur o kişi ki / Haddini bilir, sınırlarını aşmaz.

Can We Remove the Evil Gene?

When the "humanism (human religion)" they tried to substitute for religion did not work, someone started to work on "transhumanism".

The basis of humanism and transhumanism studies is the excessive self-confidence (!) that comes from the advanced distance people take in science and technology.

The person who can fly the iron and send it to the depths of the sky believes that he has "great power/sultan (Rahman, 55/33)" today.

After he built the ship Titanic (1912), he relied heavily on iron and steel; A little hard type of water (iceberg) was enough for the human being who said "even God can't sink this ship" and the legendary ship was lost in the depths of the ocean, taking 1,514 people with it in just two hours and 40 minutes.

With this baseless belief (unlimited power), he is pushing the limits today as he has tried many times in the past.

All of the tribes that perished in history perished because they pushed the boundaries drawn for them and for their benefit.

The landlord evicts you from the house if you do not follow the rules set in the contract!

The explanation of the destruction of the tribes is that simple and clear!

Well, is it possible to remove the evil gene that transhumanists have been working on with the development of gene technology and create a completely good human project?

Let's listen to the one who created the machine called human, he informs us how he created it.

It first describes the hardware, then the software program it installs.

Let's walk in order, hardware first:

“The sun and its brightness in the morning, the moon when it follows the sun, the day when it reveals it, the night when it covers it, the sky and the one who built it, the earth and the one who made it, the soul, the one who arranged it…” (Şems, 91/1-7)

God filters man from the whole universe, creates them as their essence with a wide/universal capability and completes his equipment.

The hardware is complete, now it's time for the software...

“The one who puts evil (fücur) and goodness (taqwa) abilities in him, who purifies his soul (from evil/fucur) will certainly be saved. Whoever defiles him by burying him in evil is also lost. The people of Thamud denied their (prophet) because of their unrighteousness. Behold, the fiercest of them (to strangle the camel) was thrown forward. The messenger of God said to them, "Do not touch God's camel and its water." But they denied him and slaughtered the camel. Thereupon, their Lord destroyed them for their sins and razed them to the ground. However, there is still no lesson learned from their end.” Shams, 91, 8-15.

God sent man for the test (Mulk, 67/2) by downloading a special software.

He introduced the hardware and software with books and prophets and clearly explained how we should use it.

He uploaded the program (genes) of fucur (evil) and taqwa (goodness) in the same file.

The reason for co-creation is; It was so that we could choose with our will.

In other words, if you delete the foul (evil) gene, you will also delete the goodness gene, and you will destroy the attribute of "will" that makes humans human and separates them from animals.

Allah has also uploaded the anger and joy programs in the same file so that we can choose…

Based on this wisdom, God; He doesn't say, "Believers don't get angry", because as human beings they definitely get angry, because that program was loaded on them and created for reasons that would anger them.

“They (believers) swallow their anger and forgive those who anger them.” Al-i Imran, 3/134.

I invite the advocates of transhumanism to the advice of the Qur'an and our Prophet Muhammad Mustafa (pbuh) on how it is possible to deal with evil and choose good instead of trying to eliminate the evil gene and resort to convenience and shortcuts.

Let them take a lesson from the Thamud people, know their limits, and review the plans to intervene in the human machine, which is the patent of God.

Tuuba limen arefe haddehu/ Velem yetecevez tavrahu.

How blessed is that person who knows his place, does not exceed his limits.

 

NELER SÖYLENDİ?
@
 Dr. Cemil  Paslı

Dr. Cemil Paslı

DİĞER YAZILARI Siyasette Adalet mi Fayda mı? Yapamadığımız Şeyi Allah’tan İstemek Buen Vivir Başrol de mi Oynuyorsunuz, Yoksa Figüran mısınız? Saygı Duymam Gereken Bu(!) mu? Dünya ve Ahirette Uyuyabilmek ve Uyanabilmek Omurga Aile Neden İlk Düşmandır? Anne/Baba/ÖğretmenAcı Bir Tebessüm Derdinin Devası Sen’sin. Eşyanın Ruhu Alçak Gönüllü Neden Uzakları Yakın, Yakınları Uzak Ettik? En Büyük Fesat Nedir? İkindi Namazı ve Benî Kurayza Yahudileri Kütük Çok Sahibi Yok Fix/Takıntı Siyaset ve Tefekkür Haddini bil, mutlu ol! Korona Döneminin Dijital Çocukları Sessizliğin Gücü (Meryem, 19/10) Çocuğa Sevgi, Gence Güven ve Yaşlıya Saygı M. Şerefeddin Yaltkaya, İslam Mecmuası ve Yeni Türkiye Atları Hazırlayın Pozitiflik, Saf Pozitiflik midir? Gülümseme ve Huzur Kabz ve Bast Duruşu Desteklenmeyen Çocuk Bağımlı Olur. (Montessori Eğitimi) Bağınız Her Daim Açık mı? Nişanlınız Nasıl Güzel Olur? Toprağımız Bol Olacak mı? Helalleşme/Sıfırlama(!?) Mümkün mü? Yalanın Negatif ve Pozitifi Ne Yığdırın, Ne De Bağırtın. Kadife Yumruk (Gerçeğin Gücü) Artırılmış Sanal Hayatın Kurbanları Şeytan Nerede? Peygamber Kıssaları ve Çocuk Eğitimi Çok Zayıflamışsın! Neredesin Hızır? Nakıs/Noksanlık/İmtihan Bağımlılık Nasıl Gelişir? “5” “95”den Büyüktür. (Çocuk Eğitimi) Aile Mahremiyeti ve Nükleer Enerji Talip Olduklarımıza Dikkat! Liderlere “Hüsn-i Hâtime” İçin 5 Tavsiye Seferoğulları, Tellioğulları ve Yeşil Vadi Ubasute İşiniz Zor mu? Hayatın Ritmi Yörünge/Omurga ve Meteor Taşı Niyet-Düşünce-Söylem-Eylem-Amel-Ahlak Her Zaman, Her Şeye Rağmen Kazanmak mı? Faraziye Hayatlar, Şimdi ve Burası Kifayetsiz Muhterisler, Dış Güçler ve Türkiye Yüzyılı Sofradaki Çatal (Vasat-Orta Yol) Hayat; Geriye Doğru …, İleriye Doğru… Ve Yer, Ağırlıklarını (Madenleri, Ölüleri) Dışarı Çıkardığı Zaman Sabır; Boyun Eğmek Değil Mücadele Etmektir. Deprem-Kenetlenme-Kader-Tedbir Köy/Şehir Gerilimi ve Başıboş Köpekler Sorunu Akupunktur-İğnelenme-Eleştiri Üç Farklı Rüzgârın Anaforundaki Ülke’m Mehmet’leri “Fatih” Yapmak İçin… Mevlana, Konevi ve Urmevi’yi Anlamak İçin… Kadın ve Erkek “Eş” Değerdir. “Sema” Bize Ne Anlatır? Kimin Uydusuyuz? Sağlıklı Birey-Mutlu Aile-Huzurlu Toplum Hak ve Hakikat Acı Bir Tebessümle Kayan Yıldızlar Aile ve Gençlik Çalıştayı Öldüren Tamam da Ölen Nasıl Cehennemlik Olur? 3O+2D+1Y+BK+ARSP=Gelişim Toprak/Ateş/Su Görünme Şehvetinin Tükettiği Hayatlar Kur’an Tilaveti Nedir, Ne Değildir? Dünya Bizim Neyimiz Olur? Tesettür; Önce Erkeklerin Göz Kapaklarına Boşluk: Şeytan İnsan-Cemaat-Cemiyet Ukde: Oral Fiksasyon Gıll=İmtihan İslam, Değişim ve Dayanışma Oyunları En Ulvi Kaçış Yöntemleri Deha Nedir?
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
  • 1GALATASARAY3287
  • 2FENERBAHÇE3285
  • 3TRABZONSPOR3252
  • 4BEŞİKTAŞ3351
  • 5ÇAYKUR RİZESPOR3248
  • 6RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ3246
  • 7KASIMPAŞA3246
  • 8EMS YAPI SİVASSPOR3244
  • 9BITEXEN ANTALYASPOR3242
  • 10CORENDON ALANYASPOR3242
  • 11YUKATEL ADANA DEMİRSPOR3240
  • 12YILPORT SAMSUNSPOR3238
  • 13MKE ANKARAGÜCÜ3337
  • 14MONDİHOME KAYSERİSPOR3237
  • 15TÜMOSAN KONYASPOR3236
  • 16ATAKAŞ HATAYSPOR3233
  • 17GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ3231
  • 18VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK3230
  • 19SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL3230
  • 20İSTANBULSPOR3216
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
E-GAZETE
KONYA LOBİ Temmuz Ağustos 2023
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA