DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Advert
 Dr. Cemil  Paslı
Dr. Cemil Paslı

Boşluk: Şeytan

İnsan, kendisine esma (eşyanın mahiyeti) öğretilerek ve eşya emrine verilerek halife olarak yaratıldı.

Faal bir akıl, aktif bir gönülle eşyaya hükmeden ve Allah adına hareket eden insanın önünde bütün mahlûkat saygı ile eğilir.

İnsan da namazın zirvesi tahiyyatta halife sıfatıyla bütün yaratılmışların ibadetini Rabbine takdim eder.

İnsanı her an zinde ve aktif kılmak için İblis ve şeytanları musallat edilmiştir.

Peki, şeytanın hareket alanı neresidir?

Şeytan, insanın faal bir akıl, aktif bir gönülle azami bir gayretle çalışıp hayatın her alanına hâkim olduğu sürece iş yapamaz.

Şeytan, insanın aklını faal kılmadığı, gönlünü devreye sokmadığı, gayretinde zayıflık göstererek eşyada bıraktığı bütün boşluklara yerleşir.

Bekler şeytan!

İnsan tembellik yapsın, gaflet etsin, boş versin, bu küçüktür, bundan bir şey olmaz desin...

Hemen o küçükte olsa boşluğa yerleşir ve oradan yayılmaya başlar.

O gafletin, dikkatsizliğin, boş vermişliğin, zaafın kalpteki yansıması öncelikle siyah bir noktadır.

Bu hal devam ederse şeytan o noktayı büyütür ve kalptan imanı çıkarana kadar sürer çabası.

Kalpten imanı çıkan insan ve cin artık İblis’in askeridir.

Boş bıraktığı kalbine ve aklına tamamen yerleşmiştir ve onu dilediği gibi yönetir, yönlendirir.

Müminin aşkın varlığıyla 7/24 kesintisiz çevrim içi olması ve O’ndan irtibatı hiç kesmemesi bu yüzden hayatidir.

Açık düşmanımız şeytana karşı tek kalemiz, sığınağımız Rabbimizin inayet ve rahmetidir.

Her işe başlarken; “bismillah”, hayretlerimizde; “Allah-u Ekber”, “sübhanallah”, daraldığımızda, esnediğinde “hasbinallah”, nimetlere karşı “elhamdülillah” gibi mübarek kelimelerle hayatının her tarafını nurlandırmalıdır.

İşin özü; eşyaya hükmetme konusunda orta bir yol yoktur:

Ya faal bir akıl ve açık bir kalple eşyaya insan hakim olacak ya da onun bıraktığı boşluklardan yürüyerek şeytan hükmedecektir.

Şeytan eşyadan başladığı hâkimiyetini insan ve cinne hükmetme aşamasına taşıyacak ve onları kendine tamamen itaat eden zombilere dönüştürecektir.

Allah insanın bıraktığı boşluklarının onu ne hale getirdiğini şöyle açıklar:
“And olsun ki, kalpleri olup düşünmeyen, gözleri olup görmeyen, kulakları olup dinlemeyen cinleri ve insanları cehennem için yarattık. Bunlar hayvan gibidirler; hatta daha da aşağıdırlar. İşte gâfil olanlar böyleleridir.” A’raf, 7/179.

Belki de en kıymetli nimetler olan akıl, kalp, göz ve kulağı kullanmayarak en boşluğa düşen  insan şeytanın elinde hayvanlardan daha aşağı zombilere /bel hüm adall) dönüşmektedir.

Bu sebeple insan hayatının her tarafında şu sıralamayı yaymalıdır.

İman tevhidi, tevhid teslimi, teslim tevekkülü, tevekkül saadet-i dareyni netice verir. (Bediüzzaman Said Nursi)

O halde insan son nefese kadar her an kıyamda, teyakkuzda, tedbir ve ihtiyat içinde yaşamalı, şeytana boşluk bırakmamalıdır.

Zira şeytan 7/24 her an bırakılacak bir boşluğu sabırla, inatla, ısrarla beklemektedir.

“Ne hasta bekler sabahı,

Ne taze ölüyü mezar.

Ne de şeytan, bir günahı,

Seni beklediğim kadar.”

(Necip Fazıl Kısakürek)

Bıraktığın boşluğu doldurmak için geldiğinde henüz imanı sönmemiş insan zaten hisseder, şeytanın kendisine yaklaştığını, çünkü o seni dürter, bıraktığın boşluğu bir davetiye olarak kabul eder ve “merhaba dostum” sözüyle senin açtığın odasında derhal ayağını kaydırma işine başlar.

Kesin çözüm:

“Şayet seni Şeytandan bir dürtüş dürtecek olursa hemen Allaha sığın (istiaze et) çünkü odur ancak işiten bilen.” Fussilet, 41/36.

Space: Devil

Man was created as a caliph by being taught the esma (the nature of things) and given the command of things.

All creatures bow respectfully before a person who rules things with an active mind and an active heart and acts in the name of Allah.

At the peak of prayer, man, as the caliph, presents the worship of all creatures to his Lord.

Iblis and his demons have been haunted in order to keep people fit and active at all times.

So, where is the devil's field of action?

Satan cannot do business as long as a person works with an active mind, an active heart and a maximum effort and dominates all areas of life.

Satan settles in all the gaps that a person leaves in things by showing weakness in his effort, where he does not activate his mind, does not activate his heart.

The devil waits!

Let a person be lazy, heedless, never mind, let him say that this is small, nothing will come of it...

It immediately settles in that small space and begins to spread from there.

The reflection of that heedlessness, carelessness, neglect and weakness in the heart is primarily a black dot.

If this situation continues, the devil enlarges that point and his efforts continue until he removes faith from the heart.

The human and jinn whose faith has come out of the heart are now soldiers of Iblis.

It is completely settled in his heart and mind, which he left empty, and he manages and directs it as he wishes.

This is why it is vital for the believer to be online 24/7 with his transcendent presence and never cut off contact with Him.

Our only fortress and refuge against our open enemy, Satan, is the grace and mercy of our Lord.

When starting every job; “Bismillah”, in our amazement; He should illuminate every part of his life with blessed words such as "Allah-u Akbar", "subhanallah", "hasbinallah" when we are narrowed or yawning, and "alhamdulillah" against blessings.

The essence of the job; There is no middle ground when it comes to dominating things:

Either man will rule over things with an active mind and an open heart, or the devil will rule by walking through the gaps left by him.

The devil will carry his dominance, which he started from objects, to the stage of dominating humans and demons, and will turn them into zombies that obey him completely.

Allah explains what the emptiness left by man makes him do as follows:

“We have certainly created for Hell, jinn and humans who have hearts but do not think, eyes but do not see, and ears but do not listen. They are like animals; even lower. Such are the heedless ones.” A'raf, 7/179.

Perhaps the most precious blessings, by not using the mind, heart, eyes and ears, the human being, who falls into the emptiness, turns into zombies (bel hum all) lower than animals in the hands of the devil.

For this reason, the following order should be spread in every part of human life.

The tawhid of faith, the submission of tawhid, the tawakkul of submission, the tawakkul bring the happiness of administration. (Bediuzzaman Said Nursi)

In that case, until the last breath, a person should live on the upside, vigilance, precaution and caution at every moment, and should not leave any room for the devil.

Because the devil is patiently, stubbornly and persistently waiting for a void that will be left 24/7.

"Neither patient waits for morning,

What a fresh dead burial.

Nor the devil, a sin,

As long as I've been waiting for you."

(Necip Fazil Kisakurek)

When you come to fill the void you left, the person whose faith has not yet extinguished already feels that the devil is approaching him, because he pokes you, accepts the void you left as an invitation and immediately starts to shift his feet in the room you opened with the word "hello my friend".

The exact solution:

“If a nudge from Satan nudges you, seek refuge with Allah immediately, for he is the only hearing and knowing.” Fussilet, 41/36.

NELER SÖYLENDİ?
@
 Dr. Cemil  Paslı

Dr. Cemil Paslı

DİĞER YAZILARI Siyasette Adalet mi Fayda mı? Yapamadığımız Şeyi Allah’tan İstemek Buen Vivir Başrol de mi Oynuyorsunuz, Yoksa Figüran mısınız? Saygı Duymam Gereken Bu(!) mu? Dünya ve Ahirette Uyuyabilmek ve Uyanabilmek Omurga Aile Neden İlk Düşmandır? Anne/Baba/ÖğretmenAcı Bir Tebessüm Derdinin Devası Sen’sin. Eşyanın Ruhu Alçak Gönüllü Neden Uzakları Yakın, Yakınları Uzak Ettik? En Büyük Fesat Nedir? İkindi Namazı ve Benî Kurayza Yahudileri Kütük Çok Sahibi Yok Fix/Takıntı Siyaset ve Tefekkür Haddini bil, mutlu ol! Korona Döneminin Dijital Çocukları Sessizliğin Gücü (Meryem, 19/10) Çocuğa Sevgi, Gence Güven ve Yaşlıya Saygı M. Şerefeddin Yaltkaya, İslam Mecmuası ve Yeni Türkiye Atları Hazırlayın Pozitiflik, Saf Pozitiflik midir? Gülümseme ve Huzur Kabz ve Bast Duruşu Desteklenmeyen Çocuk Bağımlı Olur. (Montessori Eğitimi) Bağınız Her Daim Açık mı? Nişanlınız Nasıl Güzel Olur? Toprağımız Bol Olacak mı? Helalleşme/Sıfırlama(!?) Mümkün mü? Yalanın Negatif ve Pozitifi Ne Yığdırın, Ne De Bağırtın. Kadife Yumruk (Gerçeğin Gücü) Artırılmış Sanal Hayatın Kurbanları Şeytan Nerede? Peygamber Kıssaları ve Çocuk Eğitimi Çok Zayıflamışsın! Neredesin Hızır? Nakıs/Noksanlık/İmtihan Bağımlılık Nasıl Gelişir? “5” “95”den Büyüktür. (Çocuk Eğitimi) Aile Mahremiyeti ve Nükleer Enerji Talip Olduklarımıza Dikkat! Liderlere “Hüsn-i Hâtime” İçin 5 Tavsiye Seferoğulları, Tellioğulları ve Yeşil Vadi Ubasute İşiniz Zor mu? Hayatın Ritmi Yörünge/Omurga ve Meteor Taşı Niyet-Düşünce-Söylem-Eylem-Amel-Ahlak Her Zaman, Her Şeye Rağmen Kazanmak mı? Faraziye Hayatlar, Şimdi ve Burası Kifayetsiz Muhterisler, Dış Güçler ve Türkiye Yüzyılı Sofradaki Çatal (Vasat-Orta Yol) Hayat; Geriye Doğru …, İleriye Doğru… Ve Yer, Ağırlıklarını (Madenleri, Ölüleri) Dışarı Çıkardığı Zaman Sabır; Boyun Eğmek Değil Mücadele Etmektir. Deprem-Kenetlenme-Kader-Tedbir Köy/Şehir Gerilimi ve Başıboş Köpekler Sorunu Akupunktur-İğnelenme-Eleştiri Üç Farklı Rüzgârın Anaforundaki Ülke’m Mehmet’leri “Fatih” Yapmak İçin… Mevlana, Konevi ve Urmevi’yi Anlamak İçin… Kadın ve Erkek “Eş” Değerdir. “Sema” Bize Ne Anlatır? Kötülük Genini Çıkarabilir miyiz? Kimin Uydusuyuz? Sağlıklı Birey-Mutlu Aile-Huzurlu Toplum Hak ve Hakikat Acı Bir Tebessümle Kayan Yıldızlar Aile ve Gençlik Çalıştayı Öldüren Tamam da Ölen Nasıl Cehennemlik Olur? 3O+2D+1Y+BK+ARSP=Gelişim Toprak/Ateş/Su Görünme Şehvetinin Tükettiği Hayatlar Kur’an Tilaveti Nedir, Ne Değildir? Dünya Bizim Neyimiz Olur? Tesettür; Önce Erkeklerin Göz Kapaklarına İnsan-Cemaat-Cemiyet Ukde: Oral Fiksasyon Gıll=İmtihan İslam, Değişim ve Dayanışma Oyunları En Ulvi Kaçış Yöntemleri Deha Nedir?
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
  • 1GALATASARAY3287
  • 2FENERBAHÇE3285
  • 3TRABZONSPOR3252
  • 4BEŞİKTAŞ3248
  • 5ÇAYKUR RİZESPOR3248
  • 6RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ3246
  • 7KASIMPAŞA3246
  • 8EMS YAPI SİVASSPOR3244
  • 9BITEXEN ANTALYASPOR3242
  • 10CORENDON ALANYASPOR3242
  • 11YUKATEL ADANA DEMİRSPOR3240
  • 12YILPORT SAMSUNSPOR3238
  • 13MKE ANKARAGÜCÜ3237
  • 14MONDİHOME KAYSERİSPOR3237
  • 15TÜMOSAN KONYASPOR3236
  • 16ATAKAŞ HATAYSPOR3233
  • 17GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ3231
  • 18VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK3230
  • 19SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL3230
  • 20İSTANBULSPOR3216
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
E-GAZETE
KONYA LOBİ Temmuz Ağustos 2023
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA