DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
 Dr. Cemil  Paslı
Dr. Cemil Paslı

Bağınız Her Daim Açık mı?

“Dost bağına sebepsiz girilmez” şeklinde Anadolu İrfanı’nın mihenk taşlarından olan bir söz var.

Söz önce bakımlı ve verimli bir bağ olmanızı sonra da kapı ve gönlünüzü herkese açmanızı salık veriyor.

Üzüm veren asmalarınız, meyve veren ağaçlarınızla dolu olan bir bağ gibi olmalı insan.

Size geleni hoş sefa ile karşılayıp, sizi tercih ettikleri ve yaratılışın gereği iyilik yapmanıza vesile oldukları için teşekkürlerle uğurlamalısınız.

Sema eden Mevlevi derviş gibi Hakk’’ın bağına indirdiği nimetleri bir eliyle alırken diğer eliyle halka sunmalıyız.

Arayan her telefona bakmalı, çalan her kapıyı açmalı ve insanların taleplerine cevap vermeliyiz.

Bu her talebi yerine getirebileceğimiz anlamına gelmemeli.

Ama muhataba halife olan insan değerini verip, o duyguyu ona geçirip yerine getiremiyorsak niye getiremediğimizi harika bir iletişimle, en güzel cümlelerle izah etmeliyiz.

Sadece hizmet için kabul edilmesi gereken milletin emaneti olan makam ve mevkilere gelen bir kısım insanlar kısa süre içerisinde nefsin/egonun balon gibi şişirmesiyle kendilerini dağ zannediyorlar.

Arayan, kapılarını çalan insanlara dönmüyorlar, ilgilenmiyorlar.

Bu Allah’ın en sevmediği pozisyonu izah ederken “tavşan dağa küsmüş, dağın haberi olamamış” masalına sığınıyorlar.

Allah katında bize imtihan için verilen şeylerin maddi hiçbir kıymeti ve değeri yoktur.

O, verdiği emanetlerle bizim iyi veya kötü insan olduğumuzu ölçüyor.

Ve bizzat kendisi “ben size şah damarınızdan daha yakınım” (Kaf, 50/16) ve “dua edin cevap vereyim” (Mümin, 40/60) ayetleriyle bize ne yapmamız gerektiğini öğretiyor.

Dünya tümüyle araçlardan ibaret olup amaç ahreti kazanmaktır.

Ahireti araçsallaştırıp dünyayı amaç edinenlere yazıklar olsun!

Mekke aristokrasisi ile muhatapken kendisiyle muhatap olmak isteyen gözleri görmeyen (engelli) bir sahabe olan Abdullah bin Mektum’dan yüz çevirdiği için Hz. Peygamber (s.a.v.) Allah tarafından uyarılmadı mı?

Abese suresi ilk ayetlerini sıklıkla okuyarak açalım gönül bağlarımızı.

Telefonla arayan her sesi, kapımıza gelen her nefesi Hızır bilelim ve onlara öyle içten davranalım olmaz mı?

Muhatabını Hızır, yaşadığın geceyi kadir bilirsen eğer;

Temas ettiğin her kişi Hızır, yaşadığın her gece Kadir olur buna inan.

Şu kısa dünyada baki bir hayatı kazanmak için Allah’ın sana ikram ettikleriyle donattığın bağınız 7/24 herkese uzaktan ya da yakından hep açık olsun olur mu?

Kıymetli dostlar!

Yazıyı okuduysanız bir de 75 adet özgün videomun yer aldığı 7/24 açık bağımı teşrif için You Tube kanalıma https://www.youtube.com/channel/UCxYBmpeDKEVdEnsAPwjV7sg adresini tıklayarak “abone” olabilir misiniz?


Is your vineyard always open?

There is a saying that is one of the cornerstones of Anatolian Lore: "The vineyard of friendship cannot be entered into without a reason."

The Word advises you to first be a well-groomed and productive vineyard, and then to open your doors and hearts to everyone.

A person should be like a vineyard full of grape-bearing vines and fruit-bearing trees.

You should welcome those who come to you and send them off with thanks for choosing you and allowing you to do good as required by creation.

Like a Mevlevi dervish who performs the whirling dance, we should take the blessings God has sent down to his vineyard with one hand and present them to the public with the other.

We must answer every phone call, open every door that knocks, and respond to people's demands.

This does not mean that we can fulfill every request.

But if we cannot give the interlocutor the human value of the caliph, convey that feeling to him and fulfill it, we must explain why we cannot do so with a great communication and the most beautiful sentences.

Some people who come to positions and positions entrusted to the nation, which should only be accepted for service, soon think that they are mountains due to their self/ego inflating them like a balloon.

They do not respond to people who call or knock on their doors, they are not interested.

While explaining this position that Allah dislikes most, they take refuge in the tale of "the rabbit was offended by the mountain, but the mountain did not know about it".

The things given to us as a test in the sight of Allah have no material value or value.

He measures whether we are good or bad people by the trusts he gives us.

And she herself teaches us what we should do with the verses "I am closer to you than your jugular vein" (Qaf, 50/16) and "Pray and I will answer" (Mumin, 40/60).

The world consists entirely of tools and the aim is to gain the afterlife.

Shame on those who use the afterlife as an instrument and aim for this world!

While dealing with the Meccan aristocracy, the Prophet turned away from Abdullah bin Maktum, a blind (disabled) companion who wanted to talk to him. Wasn't the Prophet (pbuh) warned by Allah?

Let's open our hearts by reading the first verses of Surah Abese frequently.

Let's consider every voice that calls on the phone, every breath that comes to our door as Hızır, and treat them sincerely, shall we not?

Your interlocutor is Hızır, if you can appreciate the night you live;

Believe me, every person you come into contact with becomes Hızır and every person you experience becomes Kadir.

In order to gain a lasting life in this short world, can the vineyard that you have equipped with what God has given you be open to everyone, from near or far, 24/7?

Dear friends!

If you have read the article, can you also "subscribe" to my You Tube channel by clicking https://www.youtube.com/channel/UCxYBmpeDKEVdEnsAPwjV7sg to honor my 24/7 open link, which includes 75 original videos?

NELER SÖYLENDİ?
@
 Dr. Cemil  Paslı

Dr. Cemil Paslı

DİĞER YAZILARI Özeleştiri mi/Savunma mı? Siyasette Adalet mi Fayda mı? Yapamadığımız Şeyi Allah’tan İstemek Buen Vivir Başrol de mi Oynuyorsunuz, Yoksa Figüran mısınız? Saygı Duymam Gereken Bu(!) mu? Dünya ve Ahirette Uyuyabilmek ve Uyanabilmek Omurga Aile Neden İlk Düşmandır? Anne/Baba/ÖğretmenAcı Bir Tebessüm Derdinin Devası Sen’sin. Eşyanın Ruhu Alçak Gönüllü Neden Uzakları Yakın, Yakınları Uzak Ettik? En Büyük Fesat Nedir? İkindi Namazı ve Benî Kurayza Yahudileri Kütük Çok Sahibi Yok Fix/Takıntı Siyaset ve Tefekkür Haddini bil, mutlu ol! Korona Döneminin Dijital Çocukları Sessizliğin Gücü (Meryem, 19/10) Çocuğa Sevgi, Gence Güven ve Yaşlıya Saygı M. Şerefeddin Yaltkaya, İslam Mecmuası ve Yeni Türkiye Atları Hazırlayın Pozitiflik, Saf Pozitiflik midir? Gülümseme ve Huzur Kabz ve Bast Duruşu Desteklenmeyen Çocuk Bağımlı Olur. (Montessori Eğitimi) Nişanlınız Nasıl Güzel Olur? Toprağımız Bol Olacak mı? Helalleşme/Sıfırlama(!?) Mümkün mü? Yalanın Negatif ve Pozitifi Ne Yığdırın, Ne De Bağırtın. Kadife Yumruk (Gerçeğin Gücü) Artırılmış Sanal Hayatın Kurbanları Şeytan Nerede? Peygamber Kıssaları ve Çocuk Eğitimi Çok Zayıflamışsın! Neredesin Hızır? Nakıs/Noksanlık/İmtihan Bağımlılık Nasıl Gelişir? “5” “95”den Büyüktür. (Çocuk Eğitimi) Aile Mahremiyeti ve Nükleer Enerji Talip Olduklarımıza Dikkat! Liderlere “Hüsn-i Hâtime” İçin 5 Tavsiye Seferoğulları, Tellioğulları ve Yeşil Vadi Ubasute İşiniz Zor mu? Hayatın Ritmi Yörünge/Omurga ve Meteor Taşı Niyet-Düşünce-Söylem-Eylem-Amel-Ahlak Her Zaman, Her Şeye Rağmen Kazanmak mı? Faraziye Hayatlar, Şimdi ve Burası Kifayetsiz Muhterisler, Dış Güçler ve Türkiye Yüzyılı Sofradaki Çatal (Vasat-Orta Yol) Hayat; Geriye Doğru …, İleriye Doğru… Ve Yer, Ağırlıklarını (Madenleri, Ölüleri) Dışarı Çıkardığı Zaman Sabır; Boyun Eğmek Değil Mücadele Etmektir. Deprem-Kenetlenme-Kader-Tedbir Köy/Şehir Gerilimi ve Başıboş Köpekler Sorunu Akupunktur-İğnelenme-Eleştiri Üç Farklı Rüzgârın Anaforundaki Ülke’m Mehmet’leri “Fatih” Yapmak İçin… Mevlana, Konevi ve Urmevi’yi Anlamak İçin… Kadın ve Erkek “Eş” Değerdir. “Sema” Bize Ne Anlatır? Kötülük Genini Çıkarabilir miyiz? Kimin Uydusuyuz? Sağlıklı Birey-Mutlu Aile-Huzurlu Toplum Hak ve Hakikat Acı Bir Tebessümle Kayan Yıldızlar Aile ve Gençlik Çalıştayı Öldüren Tamam da Ölen Nasıl Cehennemlik Olur? 3O+2D+1Y+BK+ARSP=Gelişim Toprak/Ateş/Su Görünme Şehvetinin Tükettiği Hayatlar Kur’an Tilaveti Nedir, Ne Değildir? Dünya Bizim Neyimiz Olur? Tesettür; Önce Erkeklerin Göz Kapaklarına Boşluk: Şeytan İnsan-Cemaat-Cemiyet Ukde: Oral Fiksasyon Gıll=İmtihan İslam, Değişim ve Dayanışma Oyunları En Ulvi Kaçış Yöntemleri Deha Nedir?
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
  • 1GALATASARAY3493
  • 2FENERBAHÇE3386
  • 3TRABZONSPOR3355
  • 4BEŞİKTAŞ3351
  • 5RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ3349
  • 6KASIMPAŞA3449
  • 7EMS YAPI SİVASSPOR3448
  • 8ÇAYKUR RİZESPOR3348
  • 9BITEXEN ANTALYASPOR3345
  • 10CORENDON ALANYASPOR3345
  • 11YUKATEL ADANA DEMİRSPOR3441
  • 12YILPORT SAMSUNSPOR3439
  • 13MKE ANKARAGÜCÜ3337
  • 14MONDİHOME KAYSERİSPOR3337
  • 15TÜMOSAN KONYASPOR3436
  • 16GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ3334
  • 17VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK3333
  • 18ATAKAŞ HATAYSPOR3333
  • 19SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL3330
  • 20İSTANBULSPOR3316
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
E-GAZETE
KONYA LOBİ Temmuz Ağustos 2023
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA