DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
 Dr. Cemil  Paslı
Dr. Cemil Paslı

Bağımlılık Nasıl Gelişir?

İnsan ruhlar âleminden dünyaya imtihan için gönderilirken bir takım bağımlılıklarla muhatap olur.

Önce anne rahminde ruh üflenir ve ilk bağımlılığı “göbek kordonu” ile direkt bağlı olduğu ve içinde hayat bulduğu annesinedir.

Dokuz aylık süreden sonra anne karnına ölen ve dünyaya doğan bebeğin annesine fiziki ve sürekli bağı olan “göbek kordonu” kesilir ve bağımlılık bir derece azalır.

Kordonun kesilmesiyle bir level azalan bağımlılık en az yirmi dört ay boyunca annenin memesinden dünyanın en değerli gıdası olan “ anne sütü” nü belli aralılarla emme ile sürer.

Anne bebeğine yirmi dört ay boyunca sadece dünyanın en değerli gıdasını olan sütünün yanında göz ve ten teması ile bağrına basarak şefkat, merhamet, meveddet, özgüven aktarır.

Anne sütüne bebeğin doyum sağlayıp kendiliğinden bırakarak bu bağımlılığı da sonlandırması gerekiyor.

Anne sütüne/anneye doymaman, yani iki yıl boyunca anne sütü ve anne şefkat ve merhametini alamayan bebeklerde “oral fiksasyon” gelişir.

Bebekte oral fiksasyon gelişmesi ömür boyu bağımlılığın sürmesi demektir.

İnsanın ana vatanı çocukluk döneminde yaşadığı bütün süreçleri doyarak tam anlamıyla tamamlarsa asla bağımlılık oluşmaz.

Dokuz ayı tamamlayan bebekle prematüre/erken doğan bebekler arasındaki gelişim farkı bu tamamlamanın önemine işaret eder.

3-6 Yaşta çocuk anne/baba ve yakın akraba çevresi tarafından ilgi ile sevgi ile bolca sarılarak, öperek, koklayarak, bağra basılarak büyütülerek ilgi, sevgi ve şefkate doyurulur ve dış dünyaya daha güven ve huzurla açılması sağlanır.

7-12 yaş için, en iyi anne/baba/öğretmen kendisini en kısa sürede “geçersiz” hale getirebilendir.

Çocuğa öğrenmeyi/yaşamayı öğretirler ve çekilirler.

 

“Balık tutmayı” öğretirler, sürekli balık vererek çocuğu kendilerine bağımlı hale getirmezler.

12-18 de gencin anne/baba/öğretmen den tamamen bağımsız bir birey olarak bütün bağımlılıklarından kurtulup, kendi ile ilgili kararlarda kendisine inisiyatif kullandırılarak gireceği ömür köprüsüne tamamen hazır olmasına yardımcı olunmalıdır.

Günümüz evliliklerini tehdit eden en başta gelen sebep kız ve erkek bireylerin ebeveynlerine olan bağımlılıklarıdır.

Aile mahremiyetinin ihlalinin birey ve topluma zararının nükleer sızıntı kadar etkili olduğunu biliyoruz.

Bu mahremiyet ihlali çoğunlukla gelin ve damadın en yakınları tarafından yapılmaktadır.

Bu ihlalin en temel gerekçesi de devam eden çok yönlü bağımlılıklardır.

Ey anne babalar.

Gölgede ürün yetişmez, onlara gölge etmeyin güneş olun.

Onlara gölgeye sığınmak yerine güneşten nasıl istifade edeceklerini öğretin.

Dizlerinin dibinde güvenli limanlarda yaşamaya çalışma konforunun onları çürüteceğini, yüksek dalgalı okyanuslara açılmanın ise onları geliştireceğini söyleyin.

Unutmayın!

Gemi limanda güvendedir ama hiçbir gemi limanda kalmak için yapılmaz.

Anne rahminden on sekiz yaşına kadar çocuğunuzun bütün aşamalarda bizzat özne olarak yaşaması/tecrübe etmesi/öğrenmesi konusunda ona rehberlik yapın ama kendinize bağımlı hale getirmeyin.

Daha sonra madde bağımlılığı/makam-mevki bağımlılığı gibi farklı şekillerde ortaya çıkan olumsuz durumların çekirdeklerinin insanda 0-6 yaşta atıldığını unutmayın.

How Does Addiction Develop?

While being sent from the world of spirits to the world for a test, a person comes into contact with some addictions.
First, the soul is blown in the mother's womb, and its first addiction is to its mother, to which it is directly connected with the "umbilical cord" and in which it comes to life.
After the nine-month period, the umbilical cord, which is the physical and permanent link of the baby who dies in the womb and is born into the world, is cut and the dependency decreases to some extent.
The addiction, which decreases by one level with the cutting of the cord, continues for at least twenty-four months by sucking the world's most valuable food, "breast milk", from the mother's breast at regular intervals.
For twenty-four months, the mother transfers compassion, compassion, happiness and self-confidence to her baby by embracing only her milk, the most valuable food in the world, with eye and skin contact.
The baby needs to end this dependence on breast milk by providing satisfaction and leaving it on its own.
“Oral fixation” develops in babies who are not satisfied with breast milk/mother, that is, babies who cannot receive breast milk and mother's affection and compassion for two years.

 

The development of oral fixation in the baby means lifelong dependence.

If a person's homeland completes all the processes he has experienced during his childhood by being satiated, addiction will never occur.

The difference in development between babies who have completed nine months and those born prematurely/prematurely points to the importance of this completion.

At the age of 3-6, the child is brought up by his parents and close relatives by hugging, kissing, smelling and embracing, and is filled with care, love and compassion, and it is ensured that he opens up to the outside world with more confidence and peace.

For 7-12 year olds, the best parent/teacher is the one who can "invalidate" himself as soon as possible.

They teach the child to learn/live and are withdrawn.

 

They teach "fishing", they do not make the child dependent on them by constantly giving fish.

At 12-18, the young person should be helped to be completely ready for the bridge of life he will enter by getting rid of all his addictions as an individual completely independent from the mother / father / teacher, and by using the initiative in his own decisions.

The main reason that threatens today's marriages is the dependence of boys and girls on their parents.

We know that the violation of family privacy is as effective as a nuclear leak.

This privacy violation is mostly made by the closest relatives of the bride and groom.

The main reason for this violation is the ongoing multi-dimensional dependencies.

O parents.

Crops do not grow in the shade, do not shade them, be the sun.

Teach them how to take advantage of the sun instead of sheltering in the shade.

Say that the comfort of trying to live in safe harbors at your knees will rot them, while sailing to high-rough oceans will improve them.

Remember!

A ship is safe in port, but no ship is built to stay in port.

From the womb to the age of eighteen, guide your child to live/experience/learn as a subject at all stages, but do not make him dependent on you.

Do not forget that the nuclei of negative situations that occur in different ways, such as substance addiction / office-position addiction, are laid in people at the age of 0-6.

 

 

 

NELER SÖYLENDİ?
@
 Dr. Cemil  Paslı

Dr. Cemil Paslı

DİĞER YAZILARI Özeleştiri mi/Savunma mı? Siyasette Adalet mi Fayda mı? Yapamadığımız Şeyi Allah’tan İstemek Buen Vivir Başrol de mi Oynuyorsunuz, Yoksa Figüran mısınız? Saygı Duymam Gereken Bu(!) mu? Dünya ve Ahirette Uyuyabilmek ve Uyanabilmek Omurga Aile Neden İlk Düşmandır? Anne/Baba/ÖğretmenAcı Bir Tebessüm Derdinin Devası Sen’sin. Eşyanın Ruhu Alçak Gönüllü Neden Uzakları Yakın, Yakınları Uzak Ettik? En Büyük Fesat Nedir? İkindi Namazı ve Benî Kurayza Yahudileri Kütük Çok Sahibi Yok Fix/Takıntı Siyaset ve Tefekkür Haddini bil, mutlu ol! Korona Döneminin Dijital Çocukları Sessizliğin Gücü (Meryem, 19/10) Çocuğa Sevgi, Gence Güven ve Yaşlıya Saygı M. Şerefeddin Yaltkaya, İslam Mecmuası ve Yeni Türkiye Atları Hazırlayın Pozitiflik, Saf Pozitiflik midir? Gülümseme ve Huzur Kabz ve Bast Duruşu Desteklenmeyen Çocuk Bağımlı Olur. (Montessori Eğitimi) Bağınız Her Daim Açık mı? Nişanlınız Nasıl Güzel Olur? Toprağımız Bol Olacak mı? Helalleşme/Sıfırlama(!?) Mümkün mü? Yalanın Negatif ve Pozitifi Ne Yığdırın, Ne De Bağırtın. Kadife Yumruk (Gerçeğin Gücü) Artırılmış Sanal Hayatın Kurbanları Şeytan Nerede? Peygamber Kıssaları ve Çocuk Eğitimi Çok Zayıflamışsın! Neredesin Hızır? Nakıs/Noksanlık/İmtihan “5” “95”den Büyüktür. (Çocuk Eğitimi) Aile Mahremiyeti ve Nükleer Enerji Talip Olduklarımıza Dikkat! Liderlere “Hüsn-i Hâtime” İçin 5 Tavsiye Seferoğulları, Tellioğulları ve Yeşil Vadi Ubasute İşiniz Zor mu? Hayatın Ritmi Yörünge/Omurga ve Meteor Taşı Niyet-Düşünce-Söylem-Eylem-Amel-Ahlak Her Zaman, Her Şeye Rağmen Kazanmak mı? Faraziye Hayatlar, Şimdi ve Burası Kifayetsiz Muhterisler, Dış Güçler ve Türkiye Yüzyılı Sofradaki Çatal (Vasat-Orta Yol) Hayat; Geriye Doğru …, İleriye Doğru… Ve Yer, Ağırlıklarını (Madenleri, Ölüleri) Dışarı Çıkardığı Zaman Sabır; Boyun Eğmek Değil Mücadele Etmektir. Deprem-Kenetlenme-Kader-Tedbir Köy/Şehir Gerilimi ve Başıboş Köpekler Sorunu Akupunktur-İğnelenme-Eleştiri Üç Farklı Rüzgârın Anaforundaki Ülke’m Mehmet’leri “Fatih” Yapmak İçin… Mevlana, Konevi ve Urmevi’yi Anlamak İçin… Kadın ve Erkek “Eş” Değerdir. “Sema” Bize Ne Anlatır? Kötülük Genini Çıkarabilir miyiz? Kimin Uydusuyuz? Sağlıklı Birey-Mutlu Aile-Huzurlu Toplum Hak ve Hakikat Acı Bir Tebessümle Kayan Yıldızlar Aile ve Gençlik Çalıştayı Öldüren Tamam da Ölen Nasıl Cehennemlik Olur? 3O+2D+1Y+BK+ARSP=Gelişim Toprak/Ateş/Su Görünme Şehvetinin Tükettiği Hayatlar Kur’an Tilaveti Nedir, Ne Değildir? Dünya Bizim Neyimiz Olur? Tesettür; Önce Erkeklerin Göz Kapaklarına Boşluk: Şeytan İnsan-Cemaat-Cemiyet Ukde: Oral Fiksasyon Gıll=İmtihan İslam, Değişim ve Dayanışma Oyunları En Ulvi Kaçış Yöntemleri Deha Nedir?
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
  • 1GALATASARAY3493
  • 2FENERBAHÇE3386
  • 3TRABZONSPOR3355
  • 4BEŞİKTAŞ3351
  • 5RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ3349
  • 6KASIMPAŞA3449
  • 7EMS YAPI SİVASSPOR3448
  • 8ÇAYKUR RİZESPOR3348
  • 9BITEXEN ANTALYASPOR3345
  • 10CORENDON ALANYASPOR3345
  • 11YUKATEL ADANA DEMİRSPOR3441
  • 12YILPORT SAMSUNSPOR3439
  • 13MKE ANKARAGÜCÜ3337
  • 14MONDİHOME KAYSERİSPOR3337
  • 15TÜMOSAN KONYASPOR3436
  • 16GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ3334
  • 17VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK3333
  • 18ATAKAŞ HATAYSPOR3333
  • 19SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL3330
  • 20İSTANBULSPOR3316
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
E-GAZETE
KONYA LOBİ Temmuz Ağustos 2023
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA