DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Advert
 Dr. Cemil  Paslı
Dr. Cemil Paslı

Aile Mahremiyeti ve Nükleer Enerji

Aile mahremiyetinin ihlali nükleer sızıntı gibidir.

Radyoaktif sızıntı insan ve çevreye ne kadar zarar veriyorsa; aile mahremiyetinin ihlali de bireyin mutluluğu ve toplumun huzuruna o oranda zarar verir.

Nükleer enerji santralinde maddenin mahremiyeti parçalanarak içindeki muazzam enerji açığa çıkarılır ve kontrollü bir biçimde insanlığın istifadesine sunulur.

Mersin Akkuyu Nükleer Santrali tamamlandığında tek başına Türkiye’nin enerji ihtiyacının %10’nu karşılayacağından, nükleer enerji çok kıymetlidir ve yararlanılmalıdır.

Cennette Rabbimizin Hz. Âdem babamız ve Hz. Havva annemiz arasında kıyılan nikâhla başlayan aile kurumu da bireyin mutluluğu ve toplumun huzuru için nükleer santral kadar kıymetli pozitif bir enerji üretir.

Ailenin pozitif enerjiyi üretmesi, muhafazası ve bireye, topluma aktarılması hususunda mahremiyetinin korunması gerekiyor.

Ailenin temeli olan eşler aile mahremiyetinin devamında en yakınlarına karşı dahi dikkatli olmalıdırlar.

Günümüz aile problemlerine sebep olan aile mahremiyeti ihlali çoğunlukla eşlerin en yakınlarından gelmektedir.

Eşlerin birbirine karşı yaklaşımlarından çocukların eğitimine aile içerisinde her şey sınırları net bir şekilde çizilmiş bir mahremiyet çerçevesinde yürütülmelidir.

Mutluluk anayasamız ilk değiştirilemez maddeleri hatırlayalım:

  1. Aşkın varlığımız Rabbimiz,
  2. İçkin varlığımız eşimiz,
  3. Taşkın varlıklarımız çocuklarımız ve taştığımız varlıklar anne/babalarımız.

Aile mahremiyeti bu katmanlarla muhafaza edilmeli birinci önceliğimiz olan aşkın varlığımızla olan sırları kimse bilmemeli, sonrasında içkin varlığımız eşimizle aramızda olması gerekenler sadece ikimiz arasında kalmalı ve hakeza…

Bu üç katman arasında olabilecek sızmalar birey ve toplumun mutluluk ve huzurunu tehdit anlamında nükleer sızıntı gibi kabul edilerek dikkatli davranılmalı.

Aile mahremiyetinin ihlalinde birinci sırada genelde iyi niyetle de yapılsa ebeveynlerin sürekli müdahaleleri geliyor.

İkinci sırada ise, show asrında yaşamamız ve her şeyi sosyal medya üzerinden paylaşmamız aile mahremiyetin ortadan kaldırıyor.

Aile reaktörünün bireye mutluluk, topluma huzur üretmesi için sızmaların oluşmaması için en çok eşlerin işbirliği halinde üç katmanlı koruma duvarlarını muhafaza etmeleri gerekiyor.

Bu konu da Rabbimizin rehberliği için lütfen Hucurat suresini dikkatli bir şekilde;

Teemmülle her kelimenin üzerinde derin derin düşünerek okuyalım,

Tezekürle Hz. Adem ve Hz. Havva’dan günümüze ailenin geçmişini hatırlayalım,

Tefekkürler günümüzden kıyamete kadar ailenin bize sunacağı katkı üzerinde duralım,

Taakkulla geçmiş ve geleceği birbirine bağlayarak,

Tedebbürle almamız gereken tedbirleri gözden geçirelim.

Unutmayalım ki, sırat dünyada geçilir.

Sırat köprüsünü geçerken en büyük destekçimiz de içkin varlığımız eşimizdir.

Sırattan incedir sevda köprüsü

Beraber geçelim tut ellerimden

Niyet ak güvercin vuslat gökyüzü

Beraber uçalım tut ellerimden.

Gönüldeki birlik kalkandır dışa

Aldırma ayaza, yele, yağışa

Giden ilkbahara, gelecek kışa

Beraber göçelim tut ellerimden.

(Abdurrahim Karakoç)

Sırat üzerinde beraber yürüdüğümüz eşimizle aile mahremiyetinin korunması hususunda yardımlaşalım olur mu?

Family Privacy and Nuclear Energy

Violation of family privacy is like a nuclear leak.

How much damage does the radioactive leak cause to people and the environment; Violation of family privacy also harms the happiness of the individual and the peace of the society.

In the nuclear power plant, the privacy of the matter is broken down and the energy is released and presented to humanity in a controlled manner.

Since Mersin Akkuyu Nuclear Power Plant is completed, it will meet 10% of Turkey's energy needs alone, nuclear energy is very valuable and should be utilized.

Our Lord in Heaven Our Father Adam and Hz. The family institution, which started with the marriage between our mother, Eve, also produces a positive energy as valuable as a nuclear power plant for the happiness of the individual and the peace of the society.

The privacy of the family needs to be protected in order to produce and preserve positive energy and to transfer it to the individual and society.

Spouses, who are the foundation of the family, should be careful even to their closest relatives in the continuation of family privacy.

Violation of family privacy, which causes today's family problems, mostly comes from the closest relatives of the spouses.

Everything in the family, from the approach of spouses to each other, to the education of children, should be carried out within the framework of privacy with clear boundaries.

Let's remember the first unalterable clauses of our constitution of happiness:

1. Our transcendent being, our Lord,

2. Our immanent being is our spouse,

3. Our overflowing assets are our children, and our overflowing assets are our parents.

The privacy of the family should be preserved with these layers, no one should know the secrets of our love, which is our first priority, and then what should be between us and our spouse, our immanent existence, should remain between the two of us, and indeed…

Infiltrations that may occur between these three layers should be considered as nuclear leaks in the sense of threatening the happiness and peace of the individual and society and should be treated carefully.

In the violation of family privacy, the constant intervention of parents comes first, even if it is done with good intentions.

In the second place, the fact that we live in the age of show and share everything on social media destroys family privacy.

In order for the family reactor to produce happiness for the individual and peace to the society, the spouses should maintain the three-layered protection walls in cooperation in order to prevent infiltration.

For the guidance of our Lord in this matter, please carefully read the time of Hucurat;

Let's meditate on each word with Teemmulle and read it,

Thank you Hz. Adam and Hz. Let's remember the history of the family from Eve to the present,

Contemplations, let's focus on the contribution of the family from today to the end of the world,

By connecting the past and the future with piety,

Let's review the measures we should take with consideration.

Let's not forget that the sirat is passed in the world.

While crossing the Sirat Bridge, our biggest supporter is our spouse.

The Sirat is thinner, the bridge of love

Let's pass together, hold my hands

Intention white dove vuslat sky

Let's fly together, hold my hands.

Unity in the heart is a shield

Never mind the frost, the mane, the rain

To the outgoing spring, to the next winter

Let's migrate together, hold my hands. (Abdurrahim Karakoç)

Shall we help our spouse, with whom we walk on the Sirat, to protect the privacy of the family?

NELER SÖYLENDİ?
@
 Dr. Cemil  Paslı

Dr. Cemil Paslı

DİĞER YAZILARI Siyasette Adalet mi Fayda mı? Yapamadığımız Şeyi Allah’tan İstemek Buen Vivir Başrol de mi Oynuyorsunuz, Yoksa Figüran mısınız? Saygı Duymam Gereken Bu(!) mu? Dünya ve Ahirette Uyuyabilmek ve Uyanabilmek Omurga Aile Neden İlk Düşmandır? Anne/Baba/ÖğretmenAcı Bir Tebessüm Derdinin Devası Sen’sin. Eşyanın Ruhu Alçak Gönüllü Neden Uzakları Yakın, Yakınları Uzak Ettik? En Büyük Fesat Nedir? İkindi Namazı ve Benî Kurayza Yahudileri Kütük Çok Sahibi Yok Fix/Takıntı Siyaset ve Tefekkür Haddini bil, mutlu ol! Korona Döneminin Dijital Çocukları Sessizliğin Gücü (Meryem, 19/10) Çocuğa Sevgi, Gence Güven ve Yaşlıya Saygı M. Şerefeddin Yaltkaya, İslam Mecmuası ve Yeni Türkiye Atları Hazırlayın Pozitiflik, Saf Pozitiflik midir? Gülümseme ve Huzur Kabz ve Bast Duruşu Desteklenmeyen Çocuk Bağımlı Olur. (Montessori Eğitimi) Bağınız Her Daim Açık mı? Nişanlınız Nasıl Güzel Olur? Toprağımız Bol Olacak mı? Helalleşme/Sıfırlama(!?) Mümkün mü? Yalanın Negatif ve Pozitifi Ne Yığdırın, Ne De Bağırtın. Kadife Yumruk (Gerçeğin Gücü) Artırılmış Sanal Hayatın Kurbanları Şeytan Nerede? Peygamber Kıssaları ve Çocuk Eğitimi Çok Zayıflamışsın! Neredesin Hızır? Nakıs/Noksanlık/İmtihan Bağımlılık Nasıl Gelişir? “5” “95”den Büyüktür. (Çocuk Eğitimi) Talip Olduklarımıza Dikkat! Liderlere “Hüsn-i Hâtime” İçin 5 Tavsiye Seferoğulları, Tellioğulları ve Yeşil Vadi Ubasute İşiniz Zor mu? Hayatın Ritmi Yörünge/Omurga ve Meteor Taşı Niyet-Düşünce-Söylem-Eylem-Amel-Ahlak Her Zaman, Her Şeye Rağmen Kazanmak mı? Faraziye Hayatlar, Şimdi ve Burası Kifayetsiz Muhterisler, Dış Güçler ve Türkiye Yüzyılı Sofradaki Çatal (Vasat-Orta Yol) Hayat; Geriye Doğru …, İleriye Doğru… Ve Yer, Ağırlıklarını (Madenleri, Ölüleri) Dışarı Çıkardığı Zaman Sabır; Boyun Eğmek Değil Mücadele Etmektir. Deprem-Kenetlenme-Kader-Tedbir Köy/Şehir Gerilimi ve Başıboş Köpekler Sorunu Akupunktur-İğnelenme-Eleştiri Üç Farklı Rüzgârın Anaforundaki Ülke’m Mehmet’leri “Fatih” Yapmak İçin… Mevlana, Konevi ve Urmevi’yi Anlamak İçin… Kadın ve Erkek “Eş” Değerdir. “Sema” Bize Ne Anlatır? Kötülük Genini Çıkarabilir miyiz? Kimin Uydusuyuz? Sağlıklı Birey-Mutlu Aile-Huzurlu Toplum Hak ve Hakikat Acı Bir Tebessümle Kayan Yıldızlar Aile ve Gençlik Çalıştayı Öldüren Tamam da Ölen Nasıl Cehennemlik Olur? 3O+2D+1Y+BK+ARSP=Gelişim Toprak/Ateş/Su Görünme Şehvetinin Tükettiği Hayatlar Kur’an Tilaveti Nedir, Ne Değildir? Dünya Bizim Neyimiz Olur? Tesettür; Önce Erkeklerin Göz Kapaklarına Boşluk: Şeytan İnsan-Cemaat-Cemiyet Ukde: Oral Fiksasyon Gıll=İmtihan İslam, Değişim ve Dayanışma Oyunları En Ulvi Kaçış Yöntemleri Deha Nedir?
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
E-GAZETE
KONYA LOBİ Temmuz Ağustos 2023
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA