MAGAZİN

"Yüzyıllık Destan: Ateş" Oyunu Konya'da Seyirciyle Buluştu

Vali Vahdettin Özkan, Cumhuriyetimizin 100. Yılına Özel Ankara Devlet Tiyatrosu Müdürlüğünce Sahnelenen “Yüzyıllık Destan: Ateş” adlı tiyatro gösterimini izledi.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının verdiği kurtuluş mücadelesinin, 19 Mayıs 1919'dan 23 Nisan 1920'de Meclis'in açılmasına kadar geçen döneminin anlatıldığı "Yüzyıllık Destan: Ateş" oyunu Konya Devlet Tiyatrosu’nda seyirciyle buluştu.

 

Devlet Tiyatroları Genel Müdür Yardımcısı Emre Başer’in Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü canlandırdığı “Yüzyıllık Destan: Ateş” tiyatro oyunu; “Kendi vatanında hürriyetinden edilmiş; açlık ve yoksullukla mücadele eden bir halk… Acıyla dolu Anadolu topraklarında, imkansızlıklar içinde de olsa, asla vazgeçmedi… Vatanını bölmeye niyetlenenlere karşı mesajları netti: bu millet birdir, birliktedir ve bu topraklarda ‘’Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir’’. mesajını verdi.

 

Hemşehrilerimizin yoğun ilgi gösterdiği ve ayakta alkışladığı oyunu Vali Vahdettin Özkan’ın yanı sıra Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Vali Yardımcısı Aydın Erdoğan, Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan, Devlet Tiyatroları Genel Müdür Yardımcısı Sükun Işıtan ve tiyatro severler izledi.

AdminAdmin